SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXXII. - broj 33. Četvrtak, 25. srpnja 2024.
GRAD NOVI VINODOLSKI

56.

Na temelju čl. 9. st.2. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (''Narodne novine'' br. 85/15, 121/16, 99/18, 25/19, 98/19, 32/20 42/20, 126/21) i članka 21. Statuta Grada Novog Vinodolskog (''Službene novine Primorsko – goranske županije'' broj 12/13, 18/14, 4/18, 5/20, 5/21, 43/23), Gradsko vijeće Grada Novog Vinodolskog na 26. sjednici Gradskog vijeća održanoj dana 15. srpnja 2024. godine donijelo je

ODLUKU

o ugostiteljskoj djelatnosti na području
Grada Novog Vinodolskog

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Odlukom o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Novog Vinodolskog (u daljnjem tekstu: Odluka) uređuju se:

• radno vrijeme ugostiteljskih objekata i obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva

• kriteriji za drugačiji raspored, početak i završetak radnog vremena pojedinih ugostiteljskih objekata u produženom radnom vremenu

• određivanje prostora i vanjskog izgleda ugostiteljskih objekata

• kampiranje

• ovlaštenja za provođenje nadzora

• prekršajne odredbe

Članak 2.

Riječi i pojmovi koji se koriste u ovoj Odluci, a koji imaju rodno značenje, odnose se jednako na muški i ženski rod, bez obzira u kojem su rodu navedeni.

II. RADNO VRIJEME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Članak 3.

Ugostiteljski objekti iz skupine ''Objekti jednostavnih usluga'' (objekt jednostavnih usluga u kiosku, objekt jednostavnih brzih usluga, objekt jednostavnih usluga u nepokretnom vozilu (ili priključnom vozilu), objekt jednostavnih usluga u šatoru, objekt jednostavnih usluga na klupi, objekt jednostavnih usluga na kolicima (ili sličnim napravama)) mogu raditi od 06:00-24:00 sati.

U glavnoj turističkoj sezoni (1.6.-30.9.) ugostiteljski objekti iz stavka 1. ovog članka mogu raditi od 06:00-02:00 sati.

Članak 4.

Ugostiteljski objekti iz skupine ''Catering objekti'' mogu raditi u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

Članak 5.

Prostor za usluživanje na otvorenom ugostiteljskih objekata može raditi u vremenu u kojem radi ugostiteljski objekt, osim ugostiteljskih objekata iz skupine ''Barovi'' koji ispunjavaju uvjet za rad noću sukladno posebnim propisima.

Članak 6.

Ugostiteljski objekti iz skupine ''Restorani'' i ''Barovi'' mogu raditi od 06:00 do 24:00 sata.

U glavnoj turističkoj sezoni (1.6.-30.9.), u mjesecu prosincu te petkom, subotom i dan uoči blagdana tijekom cijele godine ugostiteljski objekti iz stavka 1. ovog članka mogu raditi od 06:00 do 02:00 sata.

Ugostiteljski objekti iz skupine ''Restorani'' i ''Barovi'' koji se nalaze izvan naseljenih područja naselja mogu raditi od 0:00 do 24:00 sati.

Lokacije ugostiteljskih objekata iz stavka 3. ovog članka odnose se na zone u kojima Prostornim planom Grada Novog Vinodolskog nije predviđeno stanovanje i gdje se ne remeti javni red i mir.

Članak 7.

Objekti na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu unutar kojeg se pružaju ugostiteljske usluge smještaja mogu raditi u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

Objekti na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu unutar kojeg se pružaju ostale ugostiteljske usluge mogu raditi u vremenu od 06:00 do 24:00 sata.

III. KRITERIJI ZA DRUGAČIJI RASPORED, POČETAK I ZAVRŠETAK RADNOG VREMENA POJEDINIH UGOSTITELJSKIH OBJEKATA U PRODUŽENOM RADNOM VREMENU

Članak 8.

Gradonačelnik može po službenoj dužnosti rješenjem odrediti raniji završetak radnog vremena za pojedine ugostiteljske objekte iz skupine ''Restorani'' i ''Barovi'' od onog određenog Zakonom i ovom Odlukom, i to najduže za dva sata, a na temelju zaprimljene obavijesti policijske postaje o remećenju javnog reda i mira ili inspekcijskih tijela nadležnih za provođenje nadzora nad poštivanjem propisa koji se odnose na pridržavanje propisanog radnog vremena, zabranu usluživanja i/ili konzumiranja alkoholnih pića, te ne provođenja mjera zaštita od buke.

Članak 9.

Gradonačelnik može, na zahtjev ugostiteljskog objekta, Rješenjem odobriti drugačije radno vrijeme od propisanog, za ugostiteljske objekte iz skupine ''Restorani'' i ''Barovi'', a radi organiziranja pojedinih prigodnih proslava (svadbenih svečanosti, maturalnih zabava, proslava rođendana, djevojačkih/momačkih večeri, godišnjice braka, poklada, obilježavanje vjerskih prigoda i sličnih događanja).

Drugačije radno vrijeme može se odobriti pod uvjetom da ugostitelju za ugostiteljski objekt za koji podnosi zahtjev, u proteklih 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva nije određena mjera o ranijem završetku radnog vremena te da je ugostitelj od nadležnog upravnog tijela ili ovlaštene pravne osobe ishodio akt o tome da su za predmetni ugostiteljski objekt provedene mjere zaštite od buke u noćnim uvjetima.

Gradonačelnik može donijeti Rješenje iz stavka 1. ovog članka uz uvjet da je podnositelj zahtjeva uredno podmirio sve svoje dospjele obveze koje ima prema Gradu Novom Vinodolskom.

Postupak za utvrđivanje uvjeta iz stavka 2. i 3. ovog članka provodi nadležni Upravni odjel za razvoj i gospodarstvo kojem je ugostitelj dužan dostaviti zahtjev za određivanje drugačijeg radnog vremena radi organiziranja prigodne proslave u roku od najmanje tri dana prije održavanja prigodne proslave.

Zahtjev iz stavka 1. ovog članka ugostiteljski objekt podnosi Gradonačelniku putem nadležnog Upravnog odjela za razvoj i gospodarstvo i to najkasnije 10 dana prije održavanja događanja.

Članak 10.

Gradonačelnik može za vrijeme održavanja kulturno-turističkih manifestacija, sportskih događanja, glazbenih festivala i sličnih događanja, posebnom Odlukom na prijedlog Upravnog odjela za razvoj i gospodarstvo odrediti drugačiji raspored, početak i završetak radnog vremena za ugostiteljske objekte iz skupine ''Restorani'' i ''Barovi''.

IV. ODREĐIVANJE PROSTORA I VANJSKOG IZGLEDA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Članak 11.

Ugostiteljski objekti u kiosku, nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanje ugostiteljskih usluga ma javnim površinama mogu biti smješteni na sljedećim prostorima

• u izdvojenim ugostiteljsko-turističkim zonama,

• na plažama,

• na lokacijama određenim Planom rasporeda privremenih objekata,

• na lokacijama određenim Planom upravljanja pomorskim dobrom.

Na prostor u privatnom vlasništvu ugostiteljski objekti iz stavka 1. ovog članka mogu se smjestiti uz prethodno odobrenje Gradonačelnika, a putem Zahtjeva koji se podnosi nadležnom Upravnom odjelu za razvoj i gospodarstvo.

Prostori iz stavka 1. ovog članka ne mogu biti na udaljenosti manjoj od 100 m od postojećeg ugostiteljskog objekta u građevini, zasebnom dijelu građevine ili poslovnom prostoru u kojem se obavlja druga djelatnost, osim ukoliko se radi ne radi o održavanju manifestacija, prigodnih priredbi i sl.

Vanjski izgled ugostiteljskih objekta iz stavka 1. ovog članka propisan je posebnom Odlukom Grada Novog Vinodolskog.

V. KAMPIRANJE

Članak 12.

Za vrijeme održavanja sportskih, skautskih, kulturno-umjetničkih i sličnih manifestacija na određenim prostorima se dozvoljava organizirano kampiranje izvan kampova.

Gradonačelnik će posebnom Odlukom odrediti prostore za kampiranje izvan kampova, uvjete koje taj prostor mora ispunjavati i vrijeme trajanja takvog kampiranja.

VI. OVLAŠTENJA ZA PROVOĐENJE NADZORA

Članak 13.

Nadzor nad provedbom ove Odluke provodi Komunalno redarstvo Grada Novog Vinodolskog.

VII. PREKRŠAJNE ODREDBE

Članak 14.

Za provedbu ove Odluke primjenjuju se prekršajne odredbe glave VIII. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

VIII. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 15.

Datumom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti (''Službene novine Primorsko – goranske županije'' broj 11/07, 17/09 i 10/10).

Članak 16.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Primorsko-goranske županije.

 

KLASA: 335-01/24-01/3

URBROJ: 2170-11-01-24-2

Novi Vinodolski, 15. srpnja 2024. godine

GRADSKO VIJEĆE GRADA NOVOG VINODOLSKOG

Predsjednik Gradskog vijeća

Neven Pavelić, v.r.

https://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=2339&mjesto=51250&odluka=56
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr