SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XII. - broj 20. Petak, 11. lipnja 2004.
PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
30

45.

Na temelju članka 28. Statuta Primorsko-goranske županije (»Službene novine« broj 22/01), Županijska skupština Primorsko-goranske županije na sjednici od 20. i 27. svibnja 2004. godine, donijela je sljedeći

ZAKLJUČAK
o davanju prednosti proizvodnji hrane
na ekološkim principima

1. Županijska skupština daje na području Primorsko-goranske županije prednost proizvodnji hrane na ekološkim principima s ciljem održavanja ekološke ravnoteže.

2. Radi zaštite zdravlja ljudi i okoliša, a posebice poljoprivrednog zemljišta Županijska skupština ocjenjuje neprihvatljivim upotrebu sjemena proizvedenog iz genetski modoficiranih organizama te proizvodnju genetski modificirane hrane na području Primorsko-goranske županije.

3. Korisnicima županijskih kredita i nosiocima razvojnih programa u poljoprivredi te svim uzgajivačima neće se odobravati aktivnosti i kreditirati razvojne programe u poljoprivredi ukoliko koriste sjeme proizvedeno iz genetski modificiranih organizama te se bave uzgojem genetski modoficirane hrane.

4. Zadužuje se Centar za mediteransku poljoprivredu i Centar za brdsko-planinsku poljoprivredu da u svojim programima razvitka poljoprivrede daju naglasak na proizvodnju hrane proizvedene na ekološkim principima.

5. Županija će kroz programe razvitka poljoprivrede dodatno poticati poljoprivredna gospodarstva koja će svoju proizvodnju bazirati na ekološkim principima te se upisati u Upisnik proizvođača u ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a poticaj će se dodatno razraditi.

6. Sredstva za provedbu ovog Zaključka osigurat će se u Proračunu Primorsko-goranske županije na pozicijama Upravnog odjela za gospodarski razvoj.

Klasa: 021-04/04-02/54

Ur. broj: 2170/01-92-01-04-2

Rijeka, 27. svibnja 2004.

Predsjednik

Marinko Dumanić, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=90&mjesto=00001&odluka=45
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr