SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina X. - broj 32. Utorak, 31. prosinca 2002.
GRAD KRALJEVICA
3B2 HTML

36.

Temeljem odredbe članka 18., stavka 4. Zakona o proračunu (»Narodne novine« broj 92/94) i članka 27. Statuta Grada Kraljevice (»Službene novine« 34/01) Grasko vijeće Grada Kraljevice, na sjednici održanoj dana 18. prosinca 2002. godine donosi

ODLUKU
o izvršavanju Proračuna Grada Kraljevice
za 2003. godinu

Članak 1.

Ovom Odlukom uređuje se način izvršavanja Proračuna Grada Kraljevice za 2003. godinu (dalje: Proračun), upravljanje njegovim prihodima i primicima, rashodima i izdacima, te prava i obveze korisnika proračunskih sredstava.

Članak 2.

U Proračunu su iskazani svi prihodi i primici što pripadaju Gradu Kraljevici (u nastavku: Grad), te svi rashodi i izdaci za izvršenje programa Gradskog poglavarstva (u nastavku: Poglavarstvo).

Članak 3.

Nakon donošenja Proračuna, Jedinstveni upravni odjel Grada (u nastavku: Odjel) obvezan je izvijestiti sve krajnje korisnike o odobrenim sredstvima i dinamici njihova trošenja.

Članak 4.

U okviru svog djelokruga i ovlasti, pročelnik Odjela i rukovoditelji službi u Odjelu odgovorni su za provedbu ove Odluke, kako za naplatu i ubiranje prihoda iz svoje nadležnosti, tako i za izvršavanje svih izdataka sukladno namjenama i svotama utvrđenim u posebnom dijelu Proračuna.

Za izvršenje Proračuna u cijelosti odgovoran je Gradonačelnik.

Članak 5.

Vlastiti prihodi javnih ustanova čiji je osnivač Grad Kraljevica (Dječij vrtić »Orepčići« Kraljevica i Narodna knjižnica i čitaonica Kraljevica) pripadaju tim ustanovama, uz obvezu da o ostvarenju vlastitih prihoda mjesečno izvješćuju Odjel.

Članak 6.

Ako prihodi budu pogrešno naplaćeni u svoti većoj od propisane, pogrešno ili više naplaće svota vratit će se uplatitelju na teret tih prihoda, a na temelju dokumentiranog zahtjeva.

Članak 7.

Stvarna naplata prihoda nije ograničena procjenom prihoda u Proračunu. Iznosi rashoda i izdataka utvrđeni u posebnom dijelu Proračuna smatraju se maksimalnim svotama, tako da stvarni izdaci po pojedinim stavkama ne smiju biti veći od Proračuna.

Članak 8.

Rashodi i izdaci koji se financiraju iz namjenskih prihoda (prihodi s protu obvezama), izvršavat će se do visine prihoda za tu namjenu.

Članak 9.

Proračunska sredstva smiju se koristiti za namjene i do visine utvrđene u Posebnom dijelu Proračuna. Korištenje sredstava za redovnu djelatnost Odjela, provodi se na temelju pismenog naloga Gradonačelnika, ili osobe od njega ovlaštene, pri čemu je potrebana prethodna suglasnost Gradskog poglavarstva za svaki utrošak veći od 10.000,00 kn i za svaku nabavku trajne imovine.

Članak 10.

Osobe iz članka 9. ne smiju preuzimati obveze na teret proračunskih sredstava iznad svote određene u Posebnom dijelu Proračuna.

Članak 11.

Odjel i korisnici proračunskih sredstava dužni su postupak nabave roba i usluga i ustupanje radova obavljati sukladno posebnom zakonu.

Članak 12.

Djelatnici Odjela imaju pravo na plaće i naknade utvrđene Pravilnikom o radu.

Pravilnik o radu donosi Poglavarstvo.

Članak 13.

Poglavarstvo utvrđuje najnižu osnovnu plaću za najjednostavniji rad i koeficijente složenosti prema grupama složenosti poslova i radnih zadataka za obračun plaća zaposlenih u Odjelu.

Poglavarstvo utvrđuje visinu naknade za predsjednika i članove Poglavarstva.

Članak 14.

Odluku o visini naknade vijećnika donosi Gradsko vijeće.

Članak 15.

Raspored sredstava za financiranje političkih stranaka donosi Poglavarstvo na temelju kriterija koje određuje Gradsko vijeće.

Članak 16.

Za financijske odnose zaduživanja Grada tijekom proračuna 2003. godine ovlašten je Gradonačelnik na osnovi odluke Gradskog vijeća.

Članak 17.

Slobodna novčana sredstva Proračuna mogu se oročavati kod poslovnih banaka pod uvjetom da to ne ometa redovito izvršavanje proračunskih izdataka.

Gradonačelnik je ovlašten na sklapanje takvih ugovora.

Članak 18.

Za neplanirane ili nedovoljno planirane izdatke koristiti će se sredstva rezerve Proračuna. O korištenju rezerve Proračuna odlučuje Gradonačelnik. O korištenju sredstava rezerve Gradonačelnik će podnositi izvješće Gradskom poglavarstvu mjesečno, a Gradskom vijeću tromjesečno.

Članak 19.

Krajnji korisnici Proračuna obvezni su dostaviti Odjelu do 31. siječnja 2003. godine Godišnje izvješće o radu i financijsko izvješće za 2002. godinu, u kojima je sadržan pregled korištenja proračunskih sredstava.

Izvješće iz stavka 1. preduvjet su za isplatu financijskih sredstava u 2003. godini.

Članak 20.

Ako tijekom godine dođe do znatnije neusklađenosti prihoda i izdataka Proračuna, izvršit će se njihovo ponovno uravnoteženje putem izmjena i dopuna Proračuna.

Gradonačelnik može odobriti preraspodjelu sredstava Proračuna na zahtjev rukovoditelja Službe za proračun s tim da umanjuje pojedine stavke ne može biti veće od 5%.

Članak 21.

Ova Odluka stupa na snagu osam dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije, a primjenjuje se od 1. siječnja 2003. godine.

Klasa: 021-01/02-02/19

Ur. broj: 2170-08-02-01-01

Kraljevica, 18. prosinca 2002.

GRADSKO VIJEĆE GRADA KRALJEVICE

Predsjednik Gradskog vijeća
Marinko Čandrlić, v.r.

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=1&mjesto=10001&odluka=36
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr