SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIV. - broj 33. Petak, 25. kolovoza 2006.
KOMUNALNO DRUŠTVO KD PONIKVE D.O.O
47

6.

Na temelju članka 20. st. 2. i 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu - pročišćeni tekst (»Narodne novine« broj 26/03, 82/04 i 110/04) i članka 13. st. 1. toč. 2. Društvenog ugovora Ponikve - pročišćeni tekst 2003. godine, Skupština društva, na svojoj redovnoj 5. sjednici 20. srpnja 2006. godine donijela je

ODLUKU
o izmjenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja
i visini cijena komunalnih usluga - pročišćeni tekst
2006. godine
(»Službene novine« PGŽ broj 19/06, br. 4-s/1-06)

Članak 1.

U Odluci o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga-pročišćeni tekst 2006. godine (»Službene novine« broj 19/06, br. 4-s/1-06) odredba članak 11. mijenja se i glasi:

»Isporučitelj komunalne usluge potrošaču ispostavlja račun za potrošnju vode koji se sastoji od dva dijela:

. iznosa fiksne naknade za pokriće troškova održavanja sustava utvrđenog u apsolutnom mjesečnom iznosu koji plaća svaki potrošač u obračunskom razdoblju neovisno o potrošnji

. iznosa mjerenog (volumetrijskog) dijela utvrđenog prema broju kubičnih metara (m3) isporučene vode očitane na vodomjeru i važeće cijene m3 vode u domaćinstvu/gospodarstvu«

.

Članak 2.

Odredba članka 12. mijenja se i glasi:

»Isporučitelj komunalne usluge potrošačima u stambenim objektima sa više stambenih jedinica i jednim vodomjerom ispostavlja račun koji se sastoji od dva dijela kako je to utvrđeno u odredbi čl. 11. Odluke.

Mjereni (volumetrijski) dio potrošnje vode potrošačima iz st. 1. ovog članka isporučitelj komunalne usluge može rasporediti na jedan od sljedećih načina:

1. obračun ukupne potrošnje vode, očitane na zajedničkom vodomjeru dostavlja se na jednom računu za cijeli stambeni objekt (vlasnici stambenih jedinica solidarni su dužnici ukupne potrošnje vode na zajedničkom mjerilu).

2. obračun ukupne potrošnje vode, očitane na zajedničkom vodomjeru razmjerno se raspoređuje za svaku stambenu jedinicu prema ključu raspodjele koji su utvrdili potrošači i dostavlja mjesečno na računu za svaku stambenu jedinicu posebno.

U slučaju iz st. 2. toč. 1. ovog članka svi solidarni dužnici plaćaju zajednički mjesečnu fiksnu naknadu za pokriće troškova održavanja sustava, a u slučaju iz st. 2. toč. 2. ovog članka, fiksna naknada za pokriće troškova održavanja sustava raspoređuje se u jednakim dijelovima svakoj stambenoj jedinici.

Ako se obračun vode vrši prema st. 2. toč. 1. ovog članka vlasnici stambenih jedinica su dužni isporučitelja komunalnih usluga pisano obavijestiti o svom ovlaštenom predstavni

ku koji će u ime stambenog objekta primati račune za uslugu opskrbe vodom i odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda. Ako vlasnici stambenih jedinica ne obavijeste isporučitelja o ovlaštenom predstavniku, račun se ispostavlja bilo kojem od vlasnika stambene jedinice.

Ako se obračun potrošnje vode vrši prema st. 2. toč. 2. ovog članka, vlasnici stambenih jedinica dužni su ključ raspodjele dostaviti jednom mjesečno najkasnije do 22. u tekućem mjesecu, a u protivnom će isporučitelj komunalne usluge primijeniti podatke i način obračuna iz prethodnog mjeseca.«

Članak 3.

Odredba članka 14. mijenja se i glasi:

»Cijena komunalne usluge opskrbe vodom u domaćinstvu utvrđuje se, kako sljedi:

1. fiksna naknada za pokriće troškova održavanja

sustava 48,00 kn/mjesečno

2. mjereni (volumetrijski) dio 3,90 kn/m3

Članak 4.

Odredba članka 15. mijenja se i glasi:

»Cijena komunalne usluge opskrbe vodom za gospodarstvo utvrđuje se, kako slijedi:

1. fiksna naknada za pokriće troškova održavanja

sustava 48,00 kn/mjesečno

2. mjereni (volumetrijski) dio 10,00 kn/m3

Članak 5.

Odredba članka 16. mijenja se i glasi:

»Cijena m3 vode utvrđena u čl. 14. st. 1. toč. 2. i čl. 15. st. 1. toč. 2. (mjereni dio) uvećava se za:

1. iznos naknada za zaštitu i korištenje voda

2. iznos poreza na dodanu vrijednost

3. iznos namjenskog (razvojnog) dijela do 1,50 kn/m3 u četiri ljetna mjeseca tj. od 1. lipnja do 30. rujna

Stavke navedene u st. 1. toč. 1., 2. i 3. ovog članka iskazuju se na računu komunalne usluge posebno.

Cijena fiksne naknade za pokriće troškova održavanja sustava utvrđena u čl. 14. st. 1. toč. 1. i čl. 15. st. 1. toč. 1. uvećava se za porez na dodanu vrijednost.

Namjenski (razvojni) dio cijene m3 potrošnje vode doznačuje se u proračun općina i grada, a koristi se isključivo za financiranje izgradnje vodoopskrbnih objekata programa »KONCEPCIJA RAZVOJA VODOOPSKRBE NA OTOKU KRKU 2001-2008« sukladno Sporazumu o sudjelovanju u sufinanciranju programa.«

Članak 6.

Odredba članka 17. st. 1. mijenja se i glasi:

»Cijena m3 opskrbe vodom autocisternama utvrđuje se u iznosu od 3,90 kn/m3

Članak 7.

Odredba članka 18. mijenja se i glasi:

»Isporučitelj komunalne usluge potrošaču ispostavlja račun za komunalnu uslugu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koji se sastoji od dva dijela:

. iznosa fiksne naknade za pokriće troškova održavanja sustava utvrđenog u apsolutnom mjesečnom iznosu koji plaća svaki potrošač u obračunskom razdoblju neovisno o potrošnji

. iznosa mjerenog (volumetrijskog) dijela utvrđenog prema broju kubičnih metara (m3) vode očitane na vodomjeru i važeće cijene m3 odvodnje i pročišćavanja otpadne vode u domaćinstvu i gospodarstvu.«

Članak 8.

Odredba članka 20. mijenja se i glasi:

»Cijena komunalne usluge odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u domaćinstvu utvrđuje se:

. iznos fiksne naknade za pokriće troškova

održavanja sustava 17,00 kn/mjesečno

. mjereni (volumetrijski) dio 2,00 kn/m3

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.«

Članak 9.

Odredba članka 21. mijenja se i glasi:

»Cijena komunalne usluge odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za gospodarstvo utvrđuje se:

. iznos fiksne naknade za pokriće troškova

održavanja sustava 17,00 kn/mjesečno

. mjereni (volumetrijski) dio 4,50 kn/m3

Na cijenu iz st. 1. ovog članka obračunava se porez na dodanu vrijednost.«

Članak 10.

Ova Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga (br. 5-s/1-06) stupa na snagu nakon pribavljanja suglasnosti jedinica lokalne samouprave odnosno nakon isteka zakonskog roka za očitovanje.

Članak 11.

Ova Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga (br. 5-s/1-06) primjenjuje se od 1. kolovoza 2006. godine.

Nakon stupanja na snagu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga skupština društva utvrdit će pročišćeni tekst Odluke koji će obuhvatiti sve izmjene i dopune (»Službene novine« broj 19/06, 4-s/1-06, br. 5-s/1-06).

Članak 12.

Ova Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu plaćanja i visini cijena komunalnih usluga (»Službene novine« broj 19/06, br. 4-s/1-06) objavljuje se u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Broj: 5-s/1-06

Krk, 20. srpnja 2006.

Predsjednik
Anton Spicijarić, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=188&mjesto=60019&odluka=6
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr