SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XI. - broj 16. Srijeda, 18. lipnja 2003.
GRAD DELNICE
35

35.

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01), članka 68. stavka 2., članka 72. stavka 2. i članka 74. stavka 1. Pravilnika o minimalnim tehničkim uvjetima za poslovne prostorije u kojima se obavlja trgovina i posredovanje u trgovini i uvjetima za prodaju robe izvan prostorija (»Narodne novine« broj 37/98, 73/02 i 153/02) i članka 43. Statuta Grada Delnica (»Službene novine« broj 22/01), Gradsko Poglavarstvo Grada Delnica, na sjednici održanoj 30. svibnja 2003. godine donijelo je

ODLUKU
o mjestima na kojima se može obavljati prodaja robe
na klupama, prodaja putem pokretnih prodavača
i prodaja pomoću automata izvan prodavaonica

Članak 1.

Ovom Odlukom određuje se vrijeme i mjesta na kojima se može obavljati prodaja robe na klupama, kao i vrste proizvoda i mjesta na kojima se može obavljati prodaja putem pokretnih prodavača i prodaja pomoću automata izvan prodavaonica.

Članak 2.

Prodaja robe na klupama može se obavljati u Delnicama na mjestu održavanja gradskog sajma i to u sljedećim ulicama:

- Ante Starčevića od križanja sa Supilovom ulicom do križanja s Ulicom Matice hrvatske,

- Školska, od križanja s Ulicom A. Starčevića do križanja s Prolazom braće Šnajder,

- Radićeva, od križanja s Ulicom A. Starčevića do križanja s Prolazom braće Šnajder,

- Supilova (trotoar) neparni brojevi od k.br. 23 do k.br. 49.

Prodaja robe na klupama na mjestima navedenim u stavku 1. ovog članka može se obavljati svakog četvrtka u mjesecu tijekom čitave godine od 6,00 do 14,00 sati, osim ukoliko državni blagdan pada na dan održavanja gradskog sajma, tada se prodaja robe na klupama obavlja sukladno Odluci o određivanju dana gradskog sajma koju donosi Uprava »Runolista« d.o.o. Delnice uz prethodno mišljenje Poglavarstva Grada Delnica.

Prodaja voća, povrća i cvijeća na klupama može se obavljati u Delnicama i u sve druge dane u tjednu na mjestu održavanja gradskog sajma i to s lijeve strane Ulice A. Starčevića počevši od križanja sa Supilovom ulicom pa do prvog ulaska u Park kralja Tomislava (prostor između Name Goranka, Cvjećarne »Tratinčica«, Mesnice »Crnić«, Buffeta »Kristina«, Cvjećarne »Viola«, Pekare Mipex i Voćare, sve do ivičnjaka Ulice Ante Starčevića).

Članak 3.

Prodaja robe putem pokretnih prodavača, u mjestima na području Grada Delnica može se obavljati na javnim površinama (proširenjima nogostupa, parkiralištima i drugim mjestima gdje je dozvoljeno parkiranje odnosno gdje se ne ometa nesmetano odvijanje prometa) svakim danom u vremenu od 7,00 do 21,00 sat.

Članak 4.

Prodaja robe pomoću automata izvan prodavaonica može se obavljati na svim mjestima na području Grada Delnica uz uvjet da je prethodno dobivena pismena suglasnost nadležnog tijela Grada Delnica.

Članak 5.

Javne površine mogu koristiti pravne i fizičke osobe kojima je sukladno članku 40. stavku 1. Odluke o porezima Grada Delnica nadležno tijelo Grada Delnica dalo odobrenje za korištenje istih.

Za korištenje javnih površina plaća se porez sukladno Odluci o porezima Grada Delnica (»Službene novine« broj 32/01 i 4/02).

Članak 6.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 335-05/01-01/36

Ur. broj: 2112-01-03-13

Delnice, 30. svibnja 2003.

GRADSKO POGLAVARSTVO GRADA DELNICA

Gradonačelnik

Marijan Pleše, dipl. ing. šum., v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=32&mjesto=51300&odluka=35
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr