SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIV. - broj 21. Petak, 2. lipnja 2006.
OPĆINA LOKVE
64

50.

Na temelju članka 31. i 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01) i članka 18. i 53. stavka 2. Statuta Općine Lokve (»Službene novine« broj 37/05), Općinsko vijeće Općine Lokve, na sjednici održanoj 31. svibnja 2006. godine donijelo je

ODLUKU
o utvrđivanju naknade troškova za rad
vijećnika, članova Poglavarstva i njihovih radnih tijela

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom se Odlukom uređuju i propisuju uvjeti i načini stjecanja prava na naknade koje se isplaćuju iz Proračuna Općine Lokve sukladno zakonu, ostalim propisima i aktima Općine Lokve.

Članak 2.

Pravo na naknadu imaju članovi Općinskog vijeća, Općinskog poglavarstva te njihovih radnih tijela koji dužnost ne obnašaju profesionalno.

II. NAKNADA ČLANOVIMA OPĆINSKOG VIJEĆA

Članak 3.

Članovi Općinskog vijeća imaju pravo na naknadu troškova za svoj rad u iznosu od 300,00 kuna neto po prisustvovanju sjednici Općinskog vijeća.

Predsjednik Općinskog vijeća ima pravo na naknadu u mjesečnom iznosu od 1.000,00 kuna neto, 300,00 kuna neto po prisustvovanju sjednici Općinskog vijeća te 400,00 kuna neto po prisustvovanju sjednici Općinskog poglavarstva.

Potpredsjednici Općinskog vijeća imaju pravo na naknadu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna neto, 300,00 kuna neto po prisustvovanju sjednici Općinskog vijeća.

Potpredsjednik Općinskog vijeća, kada zamjenjuje Predsjednika u slučajevima kada on ne može iz razloga spriječenosti, bolesti ili odsutnosti pripremati i voditi sjednicu Općinskog vijeća, ima pravo na naknadu za svoj rad u iznosu određenom za predsjednika.

Pod dužom spriječenosti smatra se nemogućnost obavljanja dužnosti u razdoblju od najmanje 30 dana.

III. NAKNADA ČLANOVIMA OPĆINSKOG POGLAVARSTVA

Članak 4.

Članovi Općinskog Poglavarstva Općine Lokve imaju pravo na naknadu za svoj rad u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna neto, 400,00 kuna neto po prisustvovanju sjednici Općinskog poglavarstva te 300,00 kuna po prisustvovanju sjednici Općinskog vijeća.

Zamjenik Općinskog načelnika ima pravo na naknadu za svoj rad u mjesečnom iznosu od 1.000,00 kuna neto, 400,00 kuna neto po prisustvovanju sjednici Općinskog poglavarstva te 300,00 kuna po prisustvovanju sjednici Općinskog vijeća.

Zamjenik Općinskog načelnika kada zamjenjuje Općinskog načelnika u slučajevima kada on ne može iz razloga duže spriječenosti, bolesti ili odsutnosti voditi pripremati i voditi sjednicu Poglavarstva, ima pravo na naknadu za svoj rad u mjesečnom iznosu od 4.000,00 kuna neto te 1.000 kuna neto po prisustvovanju sjednici Općinskog poglavarstva.

Pod dužom spriječenosti smatra se nemogućnost obavljanja dužnosti u razdoblju od najmanje 30 dana.

IV. NAKNADA ČLANOVIMA RADNIH TIJELA I SLUŽBENICIMA ODJELA

Članak 5.

Članovi radnih tijela Općinskog vijeća i poglavarstva imaju pravo na naknadu za svoj rad u iznosu od 250,00 kuna neto po prisustvovanju sjednici radnog tijela.

Predsjednici odnosno predsjedavajući radnih tijela iz ovog članka imaju pravo na naknadu za svoj radu u iznosu od 300,00 kuna neto po sjednici kojoj predsjedavaju.

Članak 6.

Službenici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lokve, koji su nazočni sjednicama Općinskog vijeća, Poglavarstva odnosno kada su članovi radnih tijela općinskog vijeća ili poglavarstva, imaju pravo na naknadu za svoj rad u iznosu od 300,00 kuna neto po prisustvovanju sjednici ukoliko se sjednica održava izvan radnog vremena.

V. UVJETI I NAČIN OSTVARIVANJA PRAVA NA NAKNADU TE OSTALA PRAVA

Članak 7.

Izostanak sa sjednica Općinskog vijeća isključuje pravo na novčanu naknadu.

Članak 8.

Član Poglavarstva koji, osim zbog bolesti ne prisustvuje sjednicama Poglavarstva, odnosno koji iz istog razloga ne prisustvuje sjednicama Općinskog vijeća, ne ostvaruje pravo na mjesečnu naknadu.

Članak 9.

Članovima Općinskog vijeća, Poglavarstva i stalnih radnih tijela Općinskog vijeća, pripada dnevnica za službena putovanja u zemlji i inozemstvu, kao i troškovi putovanja sukladno pravu koji ostvaruju službenici Jedinstvenog upravnog odjela općine Lokve prema važećim propisima.

Članak 10.

Sredstva za isplatu naknada propisanih ovom Odlukom isplaćuju se iz sredstava Proračuna Općine Lokve.

Isplatu naknada propisanih ovom Odlukom obavlja za to nadležni službenik Jedinstvenog upravnog tijela Općine Lokve, na temelju vlastite službene evidencije, najkasnije do 10-og u mjesecu za protekli mjesec.

Članak 11.

Osobe zadužene za vođenje zapisnika Općinskog vijeća, poglavarstva odnosno njihovih radnih tijela, obvezne su dostaviti od ovlaštenih osoba potpisane zapisnike službeniku iz prethodnog članka ove Odluke.

Članak 12.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje vrijediti Odluka o naknadama članovima općinskog vijeća, članovima radnih tijela, članovima komisija (povjerenstava) od 30. lipnja 2005. godine.

Članak 13.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 402-08/06-01/01

Ur. broj: 2112-02/3-06-04

Lokve, 31. svibnja 2006.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE LOKVE

Predsjednik
Mirko Turukalo, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=176&mjesto=51316&odluka=50
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr