SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIV. - broj 13. Petak, 31. ožujka 2006.
GRAD RIJEKA
1

22.

Na temelju članka 61. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01- vjerodostojno tumačenje i 129/05), odredbi Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (»Narodne novine« broj 44/05 - pročišćeni tekst) i članka 86. stavka 4. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine« Primorsko - goranske županije broj 23/01, 4/02, 13/02, 12/03, 3/05 i 9/06) Gradsko vijeće Grada Rijeke, na sjednici 30. ožujka 2006. godine, donijelo je

ODLUKU
o izmjenama i dopunama Odluke o izboru članova
vijeća mjesnih odbora na području Grada Rijeke

Članak 1.

U Odluci o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Rijeke (»Službene novine« Primorsko - goranske županije broj 2/02 i 14/03), u članku 3. iza stavka 3. dodaju se novi stavci 4., 5. i 6. koji glase:

»Mandat članova vijeća traje do objave odluke Poglavarstva Grada o raspisivanju izbora ili raspuštanju vijeća u skladu s ovom Odlukom.

Mandat predsjednika vijeća traje do izbora novog predsjednika vijeća.

Od dana raspisivanja izbora za članove vijeća pa do izbora novoga predsjednika vijeća, predsjednik vijeća može obavljati samo poslove koji su neophodni za redovito i nesmetano funkcioniranje mjesnog odbora.«

Dosadašnji stavci 4. i 5. postaju stavci 7. i 8.

Članak 2.

Članak 11. mijenja se i glasi:

»Potpisi birača prikupljaju se na propisanom obrascu u koji se unosi ime i prezime birača, adresa prijavljenog prebivališta, broj važeće osobne iskaznice i mjesto njezina izdavanja.«

Članak 3.

U članku 12. stavku 1. riječ »dostavljeni« zamjenjuje se riječju »zaprimljeni u«.

Članak 4.

U članku 13. stavak 1. mijenja se i glasi:

»U prijedlogu liste obvezno se navode imena i prezimena svakog od kandidata na listi, nacionalnost, adresa prijavljenog prebivališta, broj važeće osobne iskaznice i mjesto njezina izdavanja. Uz prijedlog liste dostavlja se očitovanje svakog od kandidata na listi o prihvaćanju kandidature. Očitovanje mora biti ovjereno od strane javnog bilježnika ili izbornog povjerenstva.«

Iza stavka 2. dodaje se novi stavak 3. koji glasi:

»Ako predlagatelj predloži više kandidata od onog broja članova vijeća koliko ih se bira na izborima, smatra se da su pravovaljano predloženi samo kandidati do najvećeg broja članova koji se biraju u to vijeće.«

Dosadašnji stavak 3. postaje stavak 4.

Članak 5.

U članku 14. stavku 1. riječi »u javnom glasilu« brišu se, a iza riječi »objaviti« dodaju se riječi »na oglasnim pločama mjesnih odbora za čije se vijeće provode izbori te na web stranicama Grada«.

Članak 6.

Članak 17. mijenja se i glasi:

»Na dan koji prethodi održavanju izbora i na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta u 19 sati, zabranjena je svaka izborna promidžba i svako objavljivanje privremenih rezultata ili njihova procjena.

Ispitivanje javnog mijenja i opredjeljenje birača o glasovanju dopušteno je i za vrijeme trajanja izbora, a rezultati ispitivanja ne smiju se objavljivati do zatvaranja birališta.«

Članak 7.

U članku 25. stavku 2. riječi »u javnom glasilu« zamjenjuju se riječima »na oglasnim pločama mjesnih odbora za čije se vijeće provode izbori te na web stranicama Grada«.

Članak 8.

Članak 42. mijenja se i glasi:

»Političke stranke, kandidati, najmanje 30 birača ili 5% birača s područja mjesnog odbora za čije se vijeće provode izbori, imaju pravo podnijeti prigovor izbornom povjerenstvu.

Ukoliko je kandidacijsku listu predložilo više političkih stranaka, prigovor će se smatrati pravovaljanim i kada ga je podnijela samo jedna politička stranka.

Političke stranke će na temelju svojih statuta odrediti tko se ima smatrati ovlaštenim podnositeljem prigovora, odnosno ovlaštenim podnositeljem žalbe.

Skupina od najmanje 30 birača ili najmanje 5% birača s područja mjesnog odbora za čije se vijeće provode izbori dužni su odrediti zajedničkog predstavnika ovlaštenog za podnošenje prigovora, odnosno žalbe.

Nositelji nezavisnih lista prigovor, odnosno žalbu podnose osobno.«

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 021-05/06-01/60

Ur. broj: 2170-01-10-06-2

Rijeka, 30. ožujka 2006.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednica

Gradskog vijeća

Dorotea Pešić Bukovac, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=168&mjesto=51000&odluka=22
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr