SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XI. - broj 12. Petak, 9. svibnja 2003.
GRAD RIJEKA
Grad Rijeka

26.

Na temelju članka 3. stavka 4. Zakona o zaštiti od požara (»Narodne novine« broj 58/93), Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2003. godini (»Narodne novine« broj 37/ 03) te članka 40. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 23/01, 4/02 i 13/02), Gradsko vijeće Grada Rijeke, na sjednici 24. travnja 2003. godine donijelo je

PLAN
motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora
i građevina za koje prijeti povećana opasnost
od nastajanja i širenja požara

Članak 1.

Ovim se Planom razrađuje način motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora i građevina, dijelova građevina i površina za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenja požara (u daljnjem tekstu: Plan), u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada 2003. godine.

Članak 2.

Građevine, dijelovi građevina i prostori za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenja požara razvrstani su u kategorije ugroženosti i navedeni u točki 13. Plana zaštite od požara i tehnoloških eksplozija za Grad Rijeku.

Članak 3.

Motrenje, čuvanje i ophodnju u smislu članka 1. ovog Plana provode Dobrovoljno vatrogasno društvo »Drenova« Rijeka, (u daljnjem tekstu DVD »Drenova«), Dobrovoljno vatrogasno društvo »Sušak« (u daljnjem tekstu: DVD »Sušak«), te Pilotski klub »Krila Kvarnera«.

Članak 4.

Radi provedbe mjera iz članka 1. ovog Plana DVD »Drenova« i DVD »Sušak« organiziraju stalno dežurstvo u dvije smjene s najmanje 10 vatrogasaca i u vremenu od:

- 14,00 - 20,00 sati radnim danom; i subotom

- 10,00 - 20,00 sati neradnim danom i u dane blagdana.

Članak 5.

U vrijeme dežurstva iz članka 4. ovog Plana, DVD-i provode ophodnju rubnih (šumskih) područja Grada Rijeke uz prometnice i pojas željezničke pruge Rijeke - Zagreb i to:

- DVD »Drenova« ophodnju područja mosta na Rječini između Pašca i Drenove te područja Katarine, Velog Vrha, Lubanja, Gornje i Donje Drenove, Kablara, Škurinja, Pehlina, Podmurvica, Gornjeg Zameta, Srdoča, Kantride i Preluke;

- DVD »Sušak« ophodnju područja od Preluke do Drage te područja Svetog Kuzma, Svilna i Pašca.

Članak 6.

Način upotrebe vozila posebne namjene za ophodnju građevina i područja za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenja požara, kao i zabranu nekontroliranog i neovlaštenog pristupa i boravka u tim građevinama i podru

Petak,9.svibnja2003. Stranica1063—broj12

SLUŽBENENOVINE

čjima za vrijeme velike opasnosti za nastajanje i širenje požara određeni su u točkama 12. i 13. Plana zaštite od požara i tehnoloških eksplozija za Grad Rijeku.

Članak 7.

Pilotski klub »Krila Kvarnera« provodi motrenje cjelokupnog područja Grada Rijeke na način da obavlja avioizviđanja područja u vrijeme i na način određen Ugovorom o obavljanju poslova avioizviđanja.

Članak 8.

DVD »Drenova«, DVD »Sušak« i Pilotski klub »Krila Kvarnera« održavaju kontinuiranu vezu s operativnim centrom Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i dežurnom službom Odjela gradske uprave za komunalni sustav - Direkcija za komunalno redarstvo.

Članak 9.

Za provedbu mjera utvrđenih ovim Planom osigurana su sredstva u Proračunu Grada Rijeke za 2003. godinu.

Članak 10.

Ovaj Plan stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 021-05/03-01/65

Ur. broj: 2170-01-10-03-3

Rijeka, 24. travnja 2003.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednik

Gradskog vijeća

mr. sc. Željko Glavan, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=28&mjesto=51000&odluka=26
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr