SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXXII. - broj 36. Petak, 30. kolovoza 2024.
OPĆINA LOPAR

35.

Na temelju članka 3. Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (“Narodne novine” broj 28/10 i 10/23) i članka 19. Statuta Općine Lopar (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 22/24), Općinsko vijeće Općine Lopar, na 26. sjednici 21. kolovoza 2024. godine, donijelo je

ODLUKU

o određivanju plaće i drugih prava općinskog načelnika
i privremenog zamjenika načelnika Općine Lopar
koji dužnost obavljaju profesionalno

Članak 1.

Ovom Odlukom određuje se plaća općinskog načelnika i privremenog zamjenika općinskog načelnika Općine Lopar (u daljnjem tekstu: dužnosnici) koji dužnost u Općini Lopar obavljaju profesionalno.

Članak 2.

Izrazi koji se koriste u ovoj Odluci, a imaju rodno značenje, odnose se jednako na muški i ženski rod.

Članak 3.

Plaću dužnosnika koji dužnost obavlja profesionalno čini umnožak koeficijenta i osnovice za obračun plaće, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža, ukupno najviše za 20%.

Osnovica za obračun plaće dužnosnika iz stavka 1. ovoga članka utvrđuje se u visini osnovice za obračun plaće državnih dužnosnika, prema propisima kojima se uređuju obveze i prava državnih dužnosnika.

Koeficijenti za obračun plaće dužnosnika iz stavka 1. ovoga članka iznose:

• za Načelnika – 4,26

• za privremenog zamjenika Načelnika –1,80.

Članak 4.

Za vrijeme obavljanja dužnosti dužnosnik koji dužnost obavlja profesionalno ima, osim prava na plaću, pravo na staž osiguranja i ostvaruje prava iz zdravstvenog i mirovinskog osiguranja te ima pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova nastalih u svezi s obavljanjem dužnosti.

Općinski načelnik i privremeni zamjenik načelnika koji dužnost obavljaju profesionalno imaju pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova nastalih u vezi s obnašanjem dužnosti kao što su troškovi prijevoza, dnevnica za službena putovanja i naknade za topli obrok.

Članak 5.

Za vrijeme obavljanja dužnosti, dužnosnik ima pravo na korištenje službenog automobila, mobilnog uređaja i prijenosnog računala u vlasništvu Općine Lopar za službene potrebe sukladno aktima Općine Lopar.

Članak 6.

Rješenja o visini plaće dužnosnika donosi pročelnik Upravnog odjela za investicije, prostorno planiranje i društvene djelatnosti.

Članak 7.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaju važiti Odluka o o određivanju plaće i drugih prava Općinskog načelnika i privremenog zamjenika Općinskog načelnika Općine Lopar za vrijeme profesionalnog obavljanja dužnosti (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 5/23).

Članak 8.

Ova Odluka primjenjuje se počevši s plaćom za mjesec kolovoz 2024., koja se isplaćuje u rujnu 2024. godine.

Ova Odluka stupa na snagu prvog dana od dana objave u “Službenim novinama Primorsko-goranske županije”.

KLASA: 011-02/24-01/4

URBROJ: 2170-24-01-24-6

Lopar, 21. kolovoz 2024.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE LOPAR

Predsjednik

Damir Paparić, prof., v. r.

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=2342&mjesto=51281&odluka=35
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr