SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIII. - broj 34. Petak, 9. prosinca 2005.
GRAD CRIKVENICA
64

64.

Na temelju članka 31. stavak 2. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01 - vjerodostojno tumačenje i 129/05) i članka 25. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine« Županije primorsko-goranske broj 26/01), Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na 5. sjednici održanoj dana 30. studenoga 2005. godine, donijelo je

ODLUKU
o utvrđivanju naknade troškova članova Gradskog
vijeća, Gradskog poglavarstva i radnih tijela
Gradskog vijeća Grada Crikvenice

Članak 1.

Ovom Odlukom određuju se uvjeti i način stjecanja prava na naknadu troškova odnosno izgubljene zarade za rad i službena putovanja članova Gradskog vijeća i radnih tijela Gradskog vijeća Grada Crikvenice, članova Gradskog poglavarstva Grada Crikvenice i naknade za rad članova upravnih vijeća ustanova čiji je jedini osnivač Grad Crikvenica, te članova nadzornih odbora trgovačkih društava čiji je jedini osnivač Grad Crikvenica.

Članak 2.

Naknada troškova odnosno izgubljene zarade za rad u Gradskom vijeću, te u radnim tijelima Gradskog vijeća utvrđuje se u slijedećim iznosima:

- članovima Gradskog vijeća koji su nazočni sjednici Gradskog vijeća pripada naknada po održanoj sjednici u bruto iznosu od 863,00 kuna;

- članovima koji su nazočni sjednici radnih tijela Gradskog vijeća pripada naknada po održanoj sjednici u bruto iznosu od 518,00 kuna predsjedniku i bruto iznos od 294,00 kuna članu radnog tijela.

Isplatitelj naknade obvezan je propisane doprinose obračunati i isplatiti istovremeno s isplatom naknade.

Članak 3.

Članovima Gradskog poglavarstva koji nisu zaposleni u gradskoj upravi pripada pravo na bruto mjesečnu naknadu u iznosu od 35% od umnoška osnovice plaće i koeficijenta radnog mjesta pročelnika upravnog odjela Grada Crikvenice koji nije član Gradskog poglavarstva Grada Crikvenice.

Predsjednik Gradskog vijeća i zamjenik gradonačelnika koji nisu zaposleni u gradskoj upravi imaju pravo na mjesečnu naknadu u bruto iznosu od 40% od umnoška osnovice plaće i koeficijenta radnog mjesta pročelnika upravnog odjela Grada Crikvenice koji nije član Gradskog poglavarstva Grada Crikvenice.

Potpredsjednici Gradskog vijeća Grada Crikvenice koji nisu zaposleni u gradskoj upravi imaju pravo na mjesečnu naknadu u bruto iznosu od 15% od umnoška osnovice plaće i koeficijenta radnog mjesta pročelnika upravnog odjela Grada Crikvenice koji nije član Gradskog poglavarstva Grada Crikvenice.

Članak 4.

Članu Gradskog vijeća odnosno Gradskog poglavarstva i članu radnog tijela Gradskog vijeća pripada dnevnica za službena putovanja u zemlji i inozemstvu i troškovi prijevoza sukladno pravu utvrđenom u općim aktima Grada Crikvenice odnosno važećeg Pravilnika o porezu na dohodak.

Članak 5.

Osobama iz članka 2. i 3. ove Odluke nadoknađuju se i troškovi prijevoza u visini cijene autobusne karte.

Članak 6.

Sredstva za isplatu naknada osobama navedenim prema ovoj Odluci osim osoba iz članka 7. Odluke osiguravaju se u Proračunu Grada Crikvenice.

Članak 7.

Članovima Gradskog vijeća i osobama, koje u pojedina upravna vijeća ustanova i nadzorne odbore trgovačkih društava čiji je jedini osnivač Grad Crikvenica, imenuje Gradsko poglavarstvo ili Gradsko vijeće, može se isplatiti na

knada za rad u tim tijelima u bruto iznosu od 863,00 kuna po održanoj sjednici.

Sredstva za isplatu naknade iz stavka 1. ovog članka isplaćuju se iz sredstava ustanove ili trgovačkog društva u kojima je član Gradskog vijeća ili druga osoba imenovana kao član ili predsjednik upravnog vijeća odnosno nadzornog odbora.

Članak 8.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o utvrđivanju naknade troškova odnosno izgubljene zarade i drugim primanjima vijećnika, članova Gradskog poglavarstva i članova radnih tijela Gradskog vijeća Grada Crikvenice (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 25/99).

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije, a primjenjuje se od 1.1. 2006. godine.

Klasa: 021-01/05-01/63

Ur. broj: 2107/01-01-05-4

Crikvenica, 30. studenoga 2005.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik
Gradskog vijeća Grada Crikvenice
Eduard Rippl, dipl. ing., v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=148&mjesto=10003&odluka=64
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr