SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXXII. - broj 18. Petak, 26. travnja 2024.
OPĆINA BAŠKA

13.

Na temelju članka 71. stavka 1. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama („Narodne novine“ broj 83/23), Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Općine Baška za razdoblje 2024. – 2028. godine („Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 8/24, dalje u tekstu: Plan upravljanja) i Odluke o ovlaštenju (KLASA: 110-03/24-01/3, URBROJ: 2170-15-02/1-24-2 od 8. ožujka 2024. godine), voditeljica Odsjeka za komunalni sustav, prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, objavljuje

PONOVLJENI JAVNI NATJEČAJ

ZA DODJELU DOZVOLA NA POMORSKOM DOBRU

1. Lokacije za koje se izdaju dozvole na pomorskom dobru s početnim iznosima naknada

Predmet ovog javnog natječaja je dodjela dozvola na pomorskom dobru na području Općine Baška za djelatnosti i lokacije utvrđene Planom upravljanja i to kako slijedi:

*tablica se nalazi u prilogu*

2. Vrijeme trajanja dozvole i opće odredbe natječaja

Za obavljanje djelatnosti navedenih u tabeli pod točkom 1. ovog Javnog natječaja planira se davanje 1 dozvole prema pojedinom rednom broju dozvole.

Dozvola na pomorskom dobru pod rednim brojem 18. izdaje se na rok od 5 godina, odnosno do 31. prosinca 2028. godine.

Dozvole na pomorskom dobru pod rednim brojem 26., 32., 45., 46., 47. i 48. izdaju se na rok od 2 godine, odnosno do 31. prosinca 2025. godine.

Grafički prikazi lokacija za dodjelu dozvola za obavljanje gore navedenih djelatnosti sastavni su dio Plana upravljanja i objavljeni su na mrežnoj stranici Općine Baška, a objaviti će se i uz tekst natječaja također na mrežnoj stranici Općine Baška.

Djelatnosti koje se mogu obavljati na pomorskom dobru, vrste sredstava za obavljanje djelatnosti i početni iznosi godišnje naknade navedeni u tablici utvrđeni su sukladno Uredbi o vrstama djelatnosti i visini minimalne naknade za dodjelu dozvola na pomorskom dobru (Narodne novine broj 16/24).

Ponuditelj za svaki redni broj dozvole, tj. po svakoj lokaciji, može dostaviti samo jednu ponudu. Ukoliko isti ponuditelj dostavi dvije ili više ponuda za dozvolu/lokaciju koja je predviđena pod istim rednim brojem, iste se neće razmatrati te će biti vraćene ponuditelju.

Kada pojedina dozvola prema tabeli iz točke 1. ovog Natječaja uključuje više djelatnosti/vrsta sredstava dozvola se može zatražiti isključivo kumulativno za sve djelatnosti i sva sredstva predviđena po pojedinoj dozvoli.

Ako se zahtjev podnosi za više dozvola, tj. više lokacija, za svaku od dozvola, tj. lokacija potrebno je podnijeti zasebnu ponudu.

U ponudi se naknada nudi u ukupnom godišnjem iznosu.

Po donošenju odluke Općinskog vijeća o odabiru, najpovoljniji ponuditelj će biti pozvan na plaćanje naknade za dozvolu za 2024. godinu.

Naknada za dozvolu za prvu godinu plaća se prije izdavanja dozvole, u roku od 10 dana od dostave poziva, a nakon odluke Općinskog vijeća Općine Baška te prije izdavanja rješenja o dozvoli. Ponuditeljima kojima bude dodijeljena dozvola na pomorskom dobru uplaćeni novčani polog uračunat će se u iznos naknade za 1. godinu.

Za svaku narednu godinu trajanja dozvole plaćati će se do 15. siječnja za tekuću godinu na račun Općine Baška kako će biti navedeno u rješenju o dozvoli.

Instrumenti radi osiguranja naplate dospjele, a nenaplaćene naknade za dozvolu na pomorskom dobru, za naknadu štete koja može nastati zbog neispunjenja obveza iz dozvole na pomorskom dobru, za korištenje dozvole na pomorskom dobru preko mjere te radi naplate eventualnih troškova ovrhe su: bjanko zadužnica ili zadužnica potvrđene od javnog bilježnika, bankarska garancija ili pismo namjere banke u Republici Hrvatskoj ili novčani polog, u visini od najmanje trostrukog iznosa ponuđene naknade neovisno o vrsti dostavljenog jamstva. Navedeni instrumenti osiguranja dostavljaju se uz ponudu. Bjanko zadužnica ili zadužnica potvrđena od javnog bilježnika mora biti potpisana od ovlaštene osobe kao jamca platca. Novčani polog uplaćuje se na račun Općine Baška IBAN: HR2624020061800800001 koji se vodi kod Erste & Steiermärkische bank d.d., model za uplatu HR68, poziv na broj 5738-OIB uplatitelja. Iznimno, ponuditelji koji podnose dvije ili više ponuda za različite lokacije, dužni su prilikom podnošenja ponuda dostaviti isključivo bankarsku garanciju ili pismo namjere banke da će u roku od 8 dana izdati bankarsku garanciju bez prava na prigovor podnositelju ponude ukoliko isti prema odluci Općinskog vijeća bude izabran kao najpovoljniji ponuditelj ili novčani polog, koji se dostavljaju u visini najmanje trostrukog iznosa ponuđene naknade po pojedinoj dozvoli, neovisno o vrsti jamstva.

U slučaju kada ponuditelj kao jamstvo dostavlja bankarsku garanciju, ista treba biti bezuvjetna, plativa na 1. poziv te izdana na rok za koji se dodjeljuje dozvola na pomorskom dobru uvećan za 30 dana respiro perioda. U slučaju dostave pisma namjere, u istom moraju biti izričito navedeni ti isti uvjeti.

U slučaju dostave ostalih oblika jamstava, isti se dostavljaju te ih je Općina Baška ovlaštena zadržati do isteka roka od 30 dana od isteka roka na koji je izdana dozvola na pomorskom dobru te ih po isteku navedenog roka vraća ovlaštenicima dozvola ukoliko su prethodno ispunili sve svoje obaveze. Ponuditeljima koji ne uspiju na natječaju, ova vrsta jamstva vraćati će se u roku u kojem se vraćaju jamstva za ozbiljnost ponude.

U slučaju da najpovoljniji ponuditelj ne izvrši uplatu naknade za dozvolu u skladu i u roku navedenom u dostavljenom pozivu ili ne dostavi bankarsku garanciju prema pismu namjere banke smatrat će se da je ponuditelj odustao od ponude te će se pozvati sljedeći najviše rangirani ponuditelj prema broju ostvarenih bodova u postupku pregleda i ocjenjivanja ponuda. Po istim uvjetima i na isti način će se pozivati i ostali sljedeće rangirani ponuditelji do posljednjeg mjesta rang liste.

Na natječaju ne može sudjelovati ponuditelj:

• koji je koristio pomorsko dobro  bez valjane pravne osnove i/ili uzrokovao štetu na pomorskom dobru,

• koji ima dospjelih obveza temeljem javnih davanja,

• koji ima nepodmiren dug prema Općini i TD BAŠKA d.o.o. po bilo kojem osnovu, osim ako je s Općinom regulirao plaćanje duga ili kada ponuditelj istodobno prema Općini ima dospjelo nepodmireno potraživanje u iznosu koji je jednak ili veći od duga ponuditelja.

3. Iznos i vrsta jamstva za ozbiljnost ponude

Ponuditelj je obvezan uplatiti jamstvo za ozbiljnost ponude u visini početne cijene (članak 19. Plana upravljanja) po dozvoli za koju se natječe na račun Općine Baška IBAN: HR2624020061800800001 koji se vodi kod Erste & Steiermärkische bank d.d., model za uplatu HR68, poziv na broj 5738-OIB uplatitelja.

Dokaz o izvršenom plaćanju jamčevine potrebno je dostaviti uz ponudu (ne prihvaća se potvrda na kojoj stoji da je uplata u izvršenju).

Kad se ponuditelj natječe za više dozvola potrebno je uplatiti jamčevinu za svaku pojedinu dozvolu odvojeno.

Ponuditeljima kojima bude dodijeljena dozvola na pomorskom dobru uplaćeni novčani polog uračunat će se u iznos naknade za 1. godinu.

Uplaćeni novčani polozi ponuditelja čije ponude nisu odabrane, vratit će se ponuditeljima na isti račun s kojeg su uplaćeni, najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana pravomoćnosti rješenja kojim se rješava o određenoj dozvoli.

Natjecatelju koji uspije na natječaju, a zatim odustane ili se smatra da je odustao (zbog neizvršavanja obveze uplate naknade za 1. godinu ili nedostavljanja bankarske garancije po pismu namjere banke), uplaćena jamčevina se ne vraća.

4. Sadržaj ponude

Pisana ponuda za sudjelovanje na natječaju podnosi se u zatvorenoj omotnici i mora sadržavati:

4.1. vlastoručno potpisan obrazac ponude (Prilog 1. ovog Natječaja) u izvorniku koji mora sadržavati:

• podatke o ponuditelju (ime i prezime i naziv obrta, odnosno naziv tvrtke, adresu, OIB, kontakt tel., e-mail adresa),

• točnu oznaku dozvole i lokacije (označenu rednim brojem) za koju se podnosi ponuda, navođenje lokacije i sredstava kojima će se obavljati djelatnost, a koje trebaju biti u skladu s vrstom i brojem sredstava iz točke 1. ovog Natječaja),

• ponuđeni iznos godišnje naknade za dozvolu za koju se podnosi ponuda. Ukoliko lokacija uključuje više djelatnosti/ sredstva, naknada se mora ponuditi kumulativno za sve djelatnosti na toj lokaciji,

• broj sredstava za djelatnosti iznajmljivanja plovila (SUP daske, daske za jedrenje i sl.), broj sredstava za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i slično, a koji mora odgovarati broju sredstava naznačenom za pojedinu dozvolu u tablici iz točke 1. ovog Natječaja.

• naznaku površine pomorskog dobra kod postavljanja ugostiteljskih terasa koja mora odgovarati površini koja se dozvoljava po pojedinoj dozvoli prema tabeli iz točke 1. ovog Natječaja.

• podatak o vremenskom razdoblju u tijeku godine u kojem će ponuditelj obavljati djelatnost temeljem dozvole.

4.2. rješenje o upisu u sudski registar za pravne osobe, odnosno obrtni registar za fizičke osobe ili drugi odgovarajući dokaz pravne sposobnosti iz kojeg je vidljivo da je ponuditelj registriran za obavljanje djelatnosti za koju se traži dozvola,

4.3. dokaz o vlasništvu sredstava s kojima se planira obavljati djelatnost na pomorskom dobru ili dokaz o pravnoj osnovi korištenja sredstava koja nisu u vlasništvu podnositelja zahtjeva

4.4. prospekt proizvođača ili fotografiju sredstva ukoliko ista nije sadržana u prospektu (za plovila i škrinje za sladoled),

4.5. za terasu ponuda mora sadržavati prostorni prikaz s uklapanjem u fotografiju (ortofoto) lokacije,

4.6. jamstvo za ozbiljnost ponude u skladu s točkom 3. ovog Natječaja.

4.7. dokaz o tome da će ponuditelj upotrebljavati opremu i prateće instalacije, odnosno pružati usluge koje koriste materijale i predmete s certifikatom kvalitete prema europskim propisima ili vlastoručno potpisanu izjavu od strane ovlaštene osobe da isto neće upotrebljavati,

4.8. dokaz o tome da će ponuditelj upotrebljavati opremu i prateće instalacije, odnosno pružati usluge koje koriste ekološki prihvatljive materijale ili vlastoručno potpisanu izjavu od strane ovlaštene osobe da isto neće upotrebljavati,

4.9. izjave ovjerene kod javnog bilježnika:

• izjava kojom se daje suglasnost pomorskom redaru za uklanjanje i odvoz na deponij svih predmeta i stvari bez provedenog upravnog postupka, ukoliko se nalaze izvan odobrene lokacije,

• izjava kojom se daje suglasnost pomorskom redaru za uklanjanje i odvoz na deponij svih predmeta i stvari bez provedenog upravnog postupka ako se predmeti i stvari nalaze na lokaciji nakon isteka ili ukidanja dozvole na pomorskom dobru,

• izjava kojom se daje suglasnost pomorskom redaru za uklanjanje i odvoz na deponij svih predmeta i stvari bez provedenog upravnog postupka ako se predmeti i stvari nalaze na lokaciji dozvole te ukoliko se na lokaciji postavljaju predmeti i stvari koje nisu odobrene dozvolom na pomorskom dobru.

4.10. sredstva osiguranja naplate dospjele, a nenaplaćene naknade za dozvolu na pomorskom dobru, za naknadu štete koja može nastati zbog neispunjenja obveza iz dozvole na pomorskom dobru, za korištenje dozvole na pomorskom dobru preko mjere te radi naplate eventualnih troškova ovrhe kako je navedeno u točki 2. ovog natječaja,

4.11. potvrda Porezne uprave kao dokaz o nepostojanju dospjelih obveza temeljem javnih davanja, ne starija od 30 dana od dana raspisivanja Javnog natječaja,

4.12. potvrdu Općine Baška i potvrdu TD BAŠKA d.o.o. kao dokaz o nepostojanju dospjelih obveza prema Općini Baška i TD BAŠKA d.o.o. ne starije od 30 dana od dana raspisivanja Javnog natječaja ili dokaz da je regulirao obveze,

4.13. izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika i priloženu u izvorniku koja služi kao dokaz da ponuditelj nije koristio pomorsko dobro bez valjane pravne osnove i/ili uzrokovao štetu na pomorskom dobru (obvezni uvjet na strani ponuditelja),

4.14. kad se dozvola na pomorskom dobru za obavljanje ugostiteljske djelatnosti daje samo za postavljanje terase, potrebno je dostaviti dokaz da je podnositelj ponude vlasnik/zakupnik ugostiteljskog objekta koji se nalazi u istoj ulici, tj. ugostiteljskog objekta koji graniči s pomorskim dobrom na udaljenosti ne većoj od 20 m pješačke udaljenosti od lokacije za koju se traži dozvola za postavljanje terase. Općina Baška ima pravo provjeriti da li je ovlaštenik dozvole na terasi zaista vlasnik, odnosno zakupnik ugostiteljskog objekta.

4.15. ostalu dokumentaciju koju je potrebno dostaviti sukladno uvjetima natječaja.

Ponuda dodatno sadrži i ostalu dokumentaciju koju je potrebno dostaviti radi dokazivanja Kriterija za ocjenu ponude prema ovom Natječaju.

Ponuda iz koje nije moguće odrediti za koje lokacije, djelatnosti i sredstva se ista podnosi, smatrat će se neurednom te se neće uzeti u razmatranje.

5. Kriteriji za ocjenu ponude

Ocjenjivanje ponuda utvrđuje se temeljem sljedećih kriterija:

• ponuđeni iznos naknade za dozvolu na pomorskom dobru – najviše 40% ocjene ponude (40 bodova),

• prethodno iskustvo i dobro i odgovorno obavljanje djelatnosti, odnosno korištenje pomorskog dobra – najviše 10% ocjene ponude (10 bodova),

• upotreba opreme i pratećih instalacija i pružanje usluga koje koriste materijale i predmete s certifikatom kvalitete prema europskim propisima – najviše 15% ocjene ponude (15 bodova),

• vremensko razdoblje obavljanja djelatnosti temeljem dozvole (duži period obavljanja djelatnosti koji pospješuje izvansezonsku ponudu nosi veći broj bodova) – najviše 20% ocjene ponude (20 bodova),

• upotreba opreme i pratećih instalacija i pružanje usluga koje koriste ekološki prihvatljive materijale – najviše 15% ocjene ponude (15 bodova).

5.1. Ponuđeni iznos naknade za dozvolu na pomorskom dobru (IN – najviše 40%, odnosno 40 bodova)

Ukoliko je zaprimljena samo jedna važeća ponuda po pojedinoj lokaciji/dozvoli dodjeljuje se maksimalan broj bodova. Ukoliko je zaprimljeno više od jedne važeće ponude, ponude se rangiraju od najvećeg ponuđenog iznosa do najmanjeg, pri čemu se u obzir uzima ponuđeni ukupni iznos godišnje naknade za dozvolu na pomorskom dobru. Najveća ponuda ostvaruje 40 bodova, a potom se kod niže rangiranih ponuda svakoj sljedećoj dodjeljuje za 5 bodova manje (40, 35, 30, 25…). U slučaju da pristigne više od 8 ponuda po pojedinoj dozvoli/lokaciji, bodovi će se umanjivati na isti način samo će u tom slučaju razlika između ponuda iznositi po jedan bod manje, tj. 4 bodova, zatim ukoliko pristigne više od 10 ponuda bodovna razlika iznositi će 3 boda, za više od 13 pristiglih ponuda bodovna razlika iznositi će 2 boda itd.

5.2. Prethodno iskustvo i dobro i odgovorno obavljanje djelatnosti, odnosno korištenje pomorskog dobra (PI – najviše 10%, odnosno 10 bodova)

Prethodno iskustvo dokazuje se ispravom iz koje je razvidno da je ponuditelj obavljao gospodarsku djelatnost na pomorskom dobru temeljem koncesije ili koncesijskog odobrenja svim onim sredstvima koja su predviđena dozvolom za koju se ponuditelj natječe. Godina se računa u cijelosti ukoliko je ponuditelj obavljao djelatnost minimalno 3 mjeseca tijekom ljetne sezone određene godine.

Dokaz o dobrom i odgovornom obavljanju djelatnosti/korištenju pomorskog dobra jest okolnost da protiv ponuditelja nije izrečena upravna ili druga mjera zbog kršenja propisa na pomorskom dobru od strane nadležne inspekcije ili komunalnog redarstva ili da protiv ponuditelja nije donesena pravomoćna presuda kojom je utvrđeno kršenje propisa na pomorskom dobru. U tom smislu ponuditelji dostavljaju izjavu navedenu u točki 4.13., a Općina zadržava pravo dodatno provjeriti navedenu okolnost.

Ukoliko ponuditelj ne dostavi navedenu Izjavu kao dokaz iskustva prema ovom kriteriju ostvaruje 0 bodova bez obzira na duljinu prethodnog iskustva.

Za ponuditelje koji dostave navedenu Izjavu, bodovna vrijednost se izračunava prema sljedećoj tablici:

*tablica se nalazi u prilogu*

5.3. Upotreba opreme i pratećih instalacija i pružanje usluga koje koriste materijale i predmete s certifikatom kvalitete prema europskim propisima (CK – najviše 15%, odnosno 15 bodova)

Dokaz o ispunjavanju ovog kriterija potrebno je dostaviti uz zahtjev za izdavanje dozvole. Ukoliko se ne planira koristiti oprema i prateće instalacije i pružati usluge koje koriste materijale i predmete s certifikatom kvalitete prema europskim propisima, u tom smislu je potrebno dostaviti vlastoručno potpisanu Izjavu od strane ovlaštene osobe ponuditelja.

Za ponuditelje koji dostave dokaz o ispunjavanju ovog kriterija ili traženu Izjavu, bodovna vrijednost izračunava se prema sljedećoj tablici:

*tablica se nalazi u prilogu*

Kod ugostiteljskih terasa gdje nije zadana količina sredstava, već je određena kvadratura koju sredstva zauzimaju, za ovaj kriterij u izračun će se razmatrati terasa s pratećom opremom kao 1 sredstvo te će se pribrajati ostalim sredstvima radi izračuna postotka opreme/sredstava za koja ponuditelj dostavlja dokaz certifikata.

Certifikate treba biti moguće povezati sa sredstvom za koje je dostavljen dokaz o vlasništvu ili dokaz o pravnoj osnovi korištenja sredstava.

5.4. Vremensko razdoblje obavljanja djelatnosti temeljem dozvole (VR – najviše 20%, odnosno 20 bodova)

Vremensko razdoblje obavljanja djelatnosti temeljem dozvole tijekom godine (duži period obavljanja djelatnosti koji pospješuje izvansezonsku ponudu nosi veći broj bodova) boduje se prema sljedećoj tablici:

*tablica se nalazi u prilogu*

5.5. Upotreba opreme i pratećih instalacija i pružanje usluga koje koriste ekološki prihvatljive materijale (EK – najviše 15%, odnosno 15 bodova)

Dokaz o ispunjavanju ovog kriterija potrebno je dostaviti uz zahtjev za izdavanje dozvole. Ukoliko se ne planira koristiti oprema i prateće instalacije i pružati usluge koje koriste ekološke prihvatljive materijale tada je potrebno dostaviti vlastoručno potpisanu Izjavu od strane ovlaštene osobe ponuditelja.

Za ponuditelje koji dostave dokaz o ispunjavanju ovog kriterija ili traženu Izjavu, bodovna vrijednost izračunava se prema sljedećoj tablici:

*tablica se nalazi u prilogu*

 

 

6. Rok za dostavu ponuda i datum otvaranja ponuda

Rok za dostavu ponuda je 6. svibnja 2024. godine u 12,00 sati. Ponude moraju biti adresirane na Općinu Baška, Palada 88, 51523 Baška. Ponude se moraju dostaviti u zatvorenoj omotnici i to preporučenom pošiljkom ili neposredno u pisarnicu Općine Baška te iste trebaju biti zaprimljene u pisarnici do roka predviđenog za dostavu ponuda, neovisno o načinu dostave. Ponude koje u pisanici budu zaprimljene nakon roka za dostavu ponuda, zaprimit će se uz naznaku da su zaprimljene izvan roka te će se smatrati zakašnjelima i neće se razmatrati.

Ponuđači su dužni na vanjskoj omotnici naznačiti. „PONUDA ZA DODJELU DOZVOLE NA POMORSKOM DOBRU ZA DOZVOLU BROJ __ - NE OTVARAJ“ pri čemu na crtu treba upisati broj dozvole iz tabelarnog dijela točke 1. ovog Natječaja za koji podnosi ponudu. Na omotnici se mora naznačiti ime i prezime i naziv obrta, odnosno naziv tvrtke i adresa ponuditelja.

Ponude će se otvarati u vijećnici Općine Baška na adresi Palada 88, 51523 Baška (II. kat) dana 7. svibnja 2024. godine u 9,00 sati.

Ponude otvara Povjerenstvo za dodjelu dozvola na pomorskom dobru (dalje u tekstu: Povjerenstvo) imenovano od općinskog načelnika.

Otvaranju ponuda mogu biti prisutne ovlaštene ili opunomoćene osobe ponuditelja, što se utvrđuje prije pristupanja otvaranju ponuda za pojedinu dozvolu predočenjem punomoći i osobne iskaznice.

Nepotpuni, neuredni i nepravodobni zahtjevi, odnosno ponude neće se razmatrati za izdavanje dozvole te se neće pozivati ponuđače na upotpunjavanje dokumentacije.

7. Rok u kojem je odabrani ponuditelj dužan započeti obavljanje djelatnosti

Rok za početak obavljanja djelatnosti je najkasnije 30 dana od dana izvršnosti rješenja o dozvoli.

8. Najpovoljnija ponuda

Najpovoljnijim ponuditeljem smatrat će se onaj ponuditelj čija ponuda prikupi ukupno najviše bodova prema kriterijima ocjenjivanja ponuda iz točke 5. ovog Natječaja, uz uvjet da ispunjava i sve druge uvjete iz javnog natječaja. U slučaju da dva ili više ponuditelja, koji ispunjavaju uvjete iz natječaja ostvare jednak broj bodova prema kriterijima ocjenjivanja, pravo prvenstva ima ponuditelj koji je ponudio veći godišnji iznos naknade za dozvolu. Ukoliko su i u tom slučaju ponuditelji ponudili jednak godišnji iznos naknade za dozvolu, tada će pravo prvenstva imati ponuditelj koji je ponudio dulje vremensko razdoblje obavljanja djelatnosti temeljem dozvole. Ukoliko i u tom slučaju bude ostvaren jednaki broj bodova, tada će pravo prvenstva imati ponditelj koji je ostvario veći broj bodova za kriterij upotrebe opreme i pratećih instalacija i pružanje usluga koje koriste materijale i predmete s certifikatom kvalitete prema europskim propisima. Ukoliko ni tada ne bude moguće utvrditi pravo prvenstva ponuditelja, prvenstvo će imati ponuda koja je ranije zaprimljena.

O otvaranju i ocjeni ponuda s prijedlogom odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, Povjerenstvo će sastaviti zapisnik.

Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu dozvola donosi Općinsko vijeće u roku od 30 dana od dana isteka roka za dostavu ponuda.

Na temelju odluke Općinskog vijeća rješenje o davanju dozvole na pomorskom dobru najpovoljnijem ponuditelju donosi načelnik.

Nakon donošenja Odluke Općinskog vijeća o davanju dozvole na pomorskom dobru, a prije donošenja rješenja o davanju dozvole na pomorskom dobru, najpovoljniji ponuditelj mora davatelju dozvole dostaviti bankarsku garanciju ukoliko je kao instrument iz točke 2. ovog natječaja dostavio pismo namjere banke te je dužan uplatiti naknadu za dozvolu za prvu godinu kako je to propisano u točki 2. ovog Natječaja.

Cijena godišnje naknade za dodijeljenu dozvolu na pomorskom dobru i rok plaćanja iste za svaku sljedeću godinu važenja dozvole na pomorskom dobru utvrdit će se rješenjem o davanju dozvole na pomorskom dobru.

9. Završne odredbe

Općina nije dužna osigurati potrebnu infrastrukturu za obavljanje pojedine djelatnosti iz dozvole (električna energija, voda, sanitarna kanalizacija i dr.). Ovlaštenik dozvole dužan je osigurati potrebnu infrastrukturu za obavljanje gospodarske djelatnosti iz dozvole uz suglasnost nadležnih javnopravnih tijela ili drugih nositelja javnih ovlasti.

Ishođenje minimalnih tehničkih uvjeta za obavljanje pojedine djelatnosti i za objekte u kojima će djelatnost obavljati temeljem dozvole obveza je ovlaštenika dozvole.

Pozivaju se ponuđači da u slučaju nejasnoća konzultiraju Plan upravljanja pomorskim dobrom na području Općine Baška za razdoblje 2024.-2028. („Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 8/24, dalje u tekstu: Plan upravljanja).

Uvjeti kojih se ovlaštenici dozvole trebaju pridržavati prilikom obavljanja djelatnosti propisani su Planom upravljanja i Odlukom o redu na pomorskom dobru Općine Baška.

Općina Baška zadržava pravo ovaj Javni natječaj u cijelosti ili djelomično (za pojedinu dozvolu/lokaciju) izmijeniti, dopuniti i poništiti bez obrazloženja pri čemu ne snosi nikakvu odgovornost prema ponuditeljima.

Ovlaštenik dozvole na pomorskom dobru može obavljati djelatnost na pomorskom dobru samo u opsegu i pod uvjetima utvrđenim u dozvoli na pomorskom dobru.

Ovlaštenik dozvole na pomorskom dobru nema pravo sklapati ugovore s trećim osobama na temelju kojih bi treće osobe obavljale djelatnost ili dio djelatnosti iz dozvole, niti ga davatelj dozvole može na to ovlastiti. Zabrana se ne odnosi na najam, posudbu i sl. samih sredstava kojima se obavlja djelatnost iz dozvole na pomorskom dobru.

Ovlaštenik dozvole vodi brigu o dijelu obale, odnosno pomorskog dobra na kojem je stečeno pravo obavljanja djelatnosti putem dozvola, tj. dužan je obavljati čišćenje i osiguranje odvoza smeća.

Sve informacije o natječaju mogu se dobiti isključivo putem elektroničke pošte: ivicastipic@baska.hr.

KLASA: 342-01/24-01/5

URBROJ: 2170-15-03-03/1-24-1

Baška, 26. travnja 2024. godine

Po ovlaštenju općinskog načelnika

VODITELJICA ODSJEKA:

Darija Tomašić Ostojić, v.r.

Odluka u PDF formatu   


http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=2324&mjesto=10007&odluka=13
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr