SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXXII. - broj 18. Petak, 26. travnja 2024.
GRAD MALI LOŠINJ

27.

Na temelju članka 71. stavka 1. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (Narodne novine Republike Hrvatske broj 83/23), Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Malog Lošinja za razdoblje 2024. – 2028. (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 06/24) gradonačelnica Grada Malog Lošinja dana 26. travnja 2024. godine raspisuje

2. JAVNI NATJEČAJ

za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

1. PREDMET JAVNOG NATJEČAJA

1.1. Lokacije, cijene, rok i djelatnosti za izdavanje dozvola na pomorskom dobru:

*tablica se nalazi u prilogu*

Obavljanje ugostiteljske djelatnosti pripreme i usluživanja pića i hrane može uključivati postavljanje kemijskog toaleta (svaki do 2 m2) što se navodi u ponudi. Minimalna godišnja naknada za kemijski toalet iznosi 5 eura.

1.2. Sastavni dio ovog Natječaja je grafički prikaz lokacija iz točke 1.1. na digitalnom ortofoto snimku s uklopljenim katastarskim stanjem.

2. UVJETI JAVNOG NATJEČAJA

2.1. Lokacije t. 1. ovog natječaja koje su predviđene za brodice na motorni pogon su načelne, a točne lokacije će se odrediti prilikom davanja dozvole uz suglasnost Lučke kapetanije.

2.2 Ugostiteljski objekt može biti izrađen samo od drveta. Plažni rekviziti (suncobrani, ležaljke i sl.) i plovila (supovi, kanui, pedaline, daske za jedrenje i sl) moraju biti u ispravnom stanju, primjerenog izgleda te ne smiju ugrožavati njihove korisnike, kao ni ostale korisnike plaže te ne smiju ometati korištenje plaže kao općeg dobra. Kod djelatnosti za njegu i održavanje tijela, površina po sredstvu kojim se djelatnost obavlja uključujući i prostor za kretanje djelatnika, ne smije bit veća od 12 m2.

Ovlaštenik dozvole na pomorskom dobru, dužan je redovito održavati i čistiti pomorsko dobro na kojem mu je izdana dozvola.

Priključke struje i vode osigurava ovlaštenik dozvole na pomorskom dobru. Troškove potrošnje struje i vode snosi ovlaštenik dozvole na pomorskom dobru.

2.3. Početna naknada određena je u godišnjem iznosu, te se u ponudi nudi godišnja naknada, koja se plaća godišnje u rokovima utvrđenim u rješenju o dozvoli na pomorskom dobru.

3. SADRŽAJ PONUDE I KRITERIJI OCJENJIVANJA PONUDE

3.1. SADRŽAJ PONUDE

3.1.1. Pisana ponuda za sudjelovanje na natječaju mora sadržavati:

a) Osnovne podatke o natjecatelju (ime i prezime, prebivalište za fizičke osobe, odnosno naziv i sjedište za pravne osobe, OIB, e-mail adresa, telefon)

b) Oznaku lokacije i djelatnosti za koju se daje ponuda te sredstvo i količinu sredstava kojim će obavljati djelatnost

c) Vremensko razdoblje obavljanja djelatnosti temeljem dozvole (podatak u kojem periodu u godini planira obavljati djelatnost)

d) Ponuđeni iznos naknade izražen u eurima za razdoblje od 1 godine

3.1.2. Ukoliko ponuditelj namjerava pozvati se na okolnost da je imao prethodno iskustvo obavljanja djelatnosti na pomorskom dobru te je dobro i odgovorno obavljao djelatnost, odnosno koristio pomorsko dobro, to treba naznačiti u svojoj ponudi i o tome dostaviti dokaz:

- Potvrdu tijela koje mu je odobrilo obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru te da je dobro i odgovorno obavljao odobrenu djelatnost.

3.1.3. Ukoliko ponuditelj djelatnost namjerava obavljati na način da povećava turističku ponudu ili na način da utječe na inovativni razvoj turističke ponude u usporedbi s postojećim, to mora u svojoj ponudi navesti uz preciziranje načina na koji to namjerava obavljati i o tome dostaviti dokaz:

- Ovjerenu izjavu da namjerava obavljanjem djelatnosti utjecati na veći ili inovativni razvoj turističke ponude u usporedbi s postojećim.

3.1.4. Ukoliko ponuditelj za obavljanje djelatnosti namjerava upotrebljavati opremu i prateće instalacije te pružat usluge koje koriste ekološki prihvatljive materijale, mora to naznačiti u ponudi uz naznaku koju opremu ili instalacije odnosno usluge planira upotrebljavati odnosno pružati te o tome dostaviti dokaz:

- Ovjerenu izjavu da za obavljanje djelatnosti namjerava upotrebljavati opremu i prateće instalacija te pružat usluge koje koriste ekološki prihvatljive materijal.

3.1.5. Ponuditelj je u svojoj ponudi dužan navesti vremensko razdoblje obavljanja djelatnosti temeljem dozvole iz t. 3.1.1. c) na način da navede podatak u kojem periodu u godini planira obavljati djelatnost.

3.1.6. Ponuda mora biti potpisana.

3.1.7. Uz Ponudu i dokaze iz t. 3.1. ovog natječaja, obavezno se dostavlja sljedeća dokumentacija:

a) Ponuditelj je dužan uz svoju ponudu kao sredstvo osiguranja za ozbiljnost ponude dostaviti:

- Solemniziranu bjanko zadužnicu s naznakom ponuđenog iznosa.

b) Ponuditelj je dužan uz svoju ponudu kao instrument osiguranja potraživanja prema nositelju dozvole, a nastalog s osnove korištenja pomorskog dobra (za naplatu naknade za dozvolu na pomorskom dobru, za naknadu štete koja može nastati zbog neispunjenja obveza iz dozvole na pomorskom dobru i za korištenje dozvole na pomorskom dobru preko mjere i dr.) dostaviti:

• Bjanko zadužnicu ovjerenu od javnog bilježnika kojom ovlaštenik dozvole na pomorskom dobru daje suglasnost da se može provesti prisilna ovrha na svim njegovim računima i njegovoj cjelokupnoj pokretnoj i nepokretnoj imovini, a radi naplate dospjele, a nenaplaćene naknade za dozvolu na pomorskom dobru za naknadu štete koja može nastati zbog neispunjenja obveza iz dozvole na pomorskom dobru, za korištenje dozvole na pomorskom dobru preko mjere te radi naplate eventualnih troškova ovrhe.

c) Ponuditelj je dužan uz svoju ponudu dostaviti:

• Dokaz da je ponuditelj registriran za djelatnost za koju podnosi prijavu na natječaj (Izvod iz sudskog ili obrtnog registra ili koji drugi jednako vrijedan dokument iz kojeg je vidljivo da ponuditelj ima pravo obavljanja djelatnosti za koju se natječe – ne stariji od 6 mjeseci od dana raspisivanja natječaja – može se dostaviti i u preslici uz obvezu predočenja izvornika na uvid ukoliko se zatraži)

• Dokaz da ponuditelj nema dospjelih obveza temeljem javnih davanja (potvrda Porezne uprave, Potvrda Grada Malog Lošinja – obje u izvorniku, ne starije od 30 dana od dana raspisivanja natječaja)

• Ovjerenu Izjavu da nije koristio pomorsko dobro bez valjane pravne osnove i da nije uzrokovao štetu na pomorskom dobru.

3.1.7. Sve Izjave koje se dostavljaju ovjerene, mogu biti sadržane na jednom dokumentu na kojem je ovjeren potpis ponuditelja.

3.2. KRITERIJ OCJENJIVANJA PONUDA

3.2.1. Kriteriji ocjenjivanja ponuda zaprimljenih na natječaju za davanje dozvola su:

1. ponuđeni iznos naknade za dozvolu na pomorskom dobru (najviše 60% ocjene ponude),

2. prethodno iskustvo i dobro i odgovorno obavljanje djelatnosti, odnosno korištenje pomorskog dobra (najviše 10% ocjene ponude),

3. veći ili inovativni razvoj turističke ponude u usporedbi s postojećim (najviše 10% ocjene ponude),

4. vremensko razdoblje obavljanja djelatnosti temeljem dozvole (duži period obavljanja djelatnosti koji pospješuje izvansezonsku ponudu nosi veći broj bodova) (najviše 10% ocjene ponude),

5. upotreba opreme i pratećih instalacija i pružanje usluga koje koriste ekološki prihvatljive materijale (najviše 10% ocjene ponude).

3.2.2. Najpovoljnija ponuda smatra se ponuda, koja uz ispunjavanje svih uvjeta iz natječaja, ima najveći broj bodova prema kriterijima iz ovog natječaja.

U slučaju da dva ili više ponuditelja, koji ispunjavaju uvjete iz natječaja ostvare jednak broj bodova prema kriterijima ocjenjivanja, pravo prvenstva ima ponuditelj čija ponuda ima najveći ponuđeni iznos naknade. Ukoliko se ni tako ne može utvrditi najpovoljniji ponuditelj, pravo prvenstva ima onaj koji je prethodno dobro i odgovorno obavljao djelatnost, odnosno koristio pomorsko dobro. U slučaju da se niti primjenom ovog kriterija najpovoljniji ponuditelj ne može utvrditi, prednost se daje onom koji na duži period namjerava obavljat djelatnost (izvansezonska ponuda), a ako niti tako isto nije moguće, prednost se daje ponuditelju koji koristi opremu i prateće instalacije i pruža usluge koje koriste ekološki prihvatljive materijale.

3.2.3. Rok za donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za dodjelu dozvole iznosi 30 dana od dana kada je istekao rok za dostavu ponuda. Odluku donosi Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja na temelju zaprimljenih ponuda na javnom natječaju.

Na temelju odluke Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, rješenje o davanju dozvole na pomorskom dobru najpovoljnijem ponuditelju donosi gradonačelnica Grada Malog Lošinja.

4. OPĆE INFORMACIJE

4.1. Natječaj za dodjelu dozvola na pomorskom dobru objavljuje se u Službenim novinama Primorsko-goranske županije, mrežnim stranicama i oglasnoj ploči Grada Malog Lošinja te u dnevnom glasilu Novi list.

Natječaj je otvoren 15 dana od dana njegove objave.

Pismene ponude predaju se u zatvorenim kovertama, s naznakom:

»ZA NATJEČAJ ZA DODJELU DOZVOLA NA POMORSKOM DOBRU - NE OTVARAJ –

Lokacija:___________________________«

neposredno u pisarnici Grada Malog Lošinja ili preporučenom poštom na adresu:

GRAD MALI LOŠINJ, Riva lošinjskih kapetana 7, 51550 Mali Lošinj

4.2. Nepotpune, neuredne i nepravodobne ponude neće se razmatrati.

4.3. Postupak otvaranja i analize ponuda provodi Povjerenstvo.

4.4. Povjerenstvo će ponude otvarati u zgradi gradske uprave – sala za sastanke I. kat, na adresi: GRAD MALI LOŠINJ, Riva lošinjskih kapetana 7, 51550 Mali Lošinj, dana 14. svibnja 2024. godine s početkom u 12:00 sati.

Otvaranju ponuda mogu biti prisutne ovlaštene ili opunomoćene osobe ponuditelja, što se utvrđuje prije pristupanja otvaranju ponuda predočenjem punomoći i osobne iskaznice

4.5. Sve informacije o natječaju, mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Malog Lošinja radnim danom od 11,30 sati do 15,30 sati, osobno, telefonskim putem na kontakt telefon 051/231-056, interni broj 121 ili putem e maila roberta.malenica@mali-losinj.hr

KLASA: 934-01/24-01/01

URBROJ: 2170-10-01-24-16

Mali Lošinj, 26. travnja 2024.

GRADSKO VIJEĆE GRADA MALI LOŠINJ

Gradonačelnica

ANA KUČIĆ, mag.oec., v.r.

Odluka u PDF formatu   


http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=2324&mjesto=10005&odluka=27
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr