SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIII. - broj 32. Ponedjeljak, 28. studenog 2005.
GRAD OPATIJA
164

72.

Na temelju članka 36. Statuta Grada Opatije (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 23/01) i Zaključka Gradskog vijeća Grada Opatije (sa sjednice održane 8. veljače 2001. godine) o pravcima djelovanja u cilju stjecanja počasnog naziva »Opatija - Grad prijatelj djece« , kojim se Gradsko vijeće obvezuje da će u svom radu činiti što je najviše moguće za dobrobit djece te poticati sve subjekte i građane na usklađeno i udruženo djelovanje u tom cilju, sukladno odredbama Konvencije o pravima djeteta UN-a, Nacionalnog programa djelovanja za djecu u Republici Hrvatskoj i Europske povelje o sudjelovanju mladih u životu općina i regija Vijeća Europe, Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj 24. studenoga 2005. godine donosi

PROGRAM
Projekta »Opatija - grad prijatelj djece«
za razdoblje 2006. - 2009. godine

Program aktivnosti projekta »Opatija - grad prijatelj djece« temelji se na:

* pravilima Akcije »Gradovi i općine - prijatelji djece«, koju su pokrenuli Savez društava »Naša djeca« Hrvatske i Društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju povodom 10. godišnjice usvajanja Konvencije UN o pravima djteta 1999. godine, i

* ostvarenim rezultatima u periodu od uključivanja u Akciju do danas.

Sve do sada osmišljene i organizirane aktivnosti planirane su dugoročno pa će se njihova realizacija nastaviti u narednom razdoblju.

Program obuhvaća najznačanije područja i unutar njih aktivnosti sukladne kriterijima za dodjelu počasnog naziva a u cilju osiguranja uvjeta za kvalitetan život djece u našoj zajednici.

*tablica na kraju dokumenta u PDF formatu*

Grad Opatija svake godine u povodu Dječjeg tjedna (prvi puni tjedan u mjesecu listopadu) analizira ostvarivanje Programa i utvrđuje mjere za njegovo unapređenje.

Temeljem Programa Gradsko vijeće Grada Opatije svake godine, prilikom donošenja Proračuna Grada Opatije, donosi operativni dokument, Izvedbeni plan prava i potreba djece u Gradu Opatiji za narednu godinu.

Klasa: 602-01/05-01/11

Ur. broj: 2156/01-01-05-1

Opatija, 24. studenoga 2005.

GRADSKO VIJEĆE GRADA OPATIJE

Predsjednik
Gradskog vijeća
Adriano Požarić, v.r.

 

 

Program Projekta   


http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=146&mjesto=10006&odluka=72
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr