SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXIV. - broj 7. Četvrtak, 31. ožujka 2016.
OPĆINA VINODOLSKA

3.

Na temelju članka 26. Zakona o vatrogastvu (»Narodne novine« broj: 106/99, 117/01, 36/02, 96/03, 139/04 (pročišćeni tekst), 174/04, 38/09 i 80/10), članka 61. Statuta Općine Vinodolska općina (»Službene novine Primorsko - goranske županije broj 40709, 15/13 i 30/13 pročišćeni tekst), Općinski načelnik na sastanku stručnog kolegija održanom dana 25. ožujka 2016. godine donio je:

ODLUKU
o visini naknade dobrovoljnim vatrogascima
kada sudjeluju u vatrogasnim intervencijama na
području Vinodolske općine

Članak 1.

Ovom Odlukom propisuju se visina i uvjeti za dobivanje novčane naknade za dobrovoljne vatrogasce koji :

-su u radnom odnosu, kada sudjeluju u vatrogasnoj intervenciji na području Vinodolske općine

-nisu u radnom odnosu, a sudjeluju u vatrogasnoj intervenciji na području Vinodolske općine

Članak 2.

Ostvarivanje prava na naknadu utvrđuje Upravni odjel - Odsjek za komunalne poslove i gospodarenje prostorom, izdavanjem odgovarajućeg odobrenja.

Članak 3.

Dobrovoljni vatrogasci koji su u radnom odnosu, kada sudjeluju u vatrogasnoj intervenciji na području Vinodolske općine za vrijeme radnog vremena, imaju pravo na naknadu plaće ukoliko to zatraži poslodavac.

Dobrovoljni vatrogasci koji su u radnom odnosu, kada sudjeluju u vatrogasnoj intervenciji na području Vinodolske općine poslije radnog vremena, imaju pravo na neradne sate u dvostrukom trajanju od vremena provedenog na intervenciji, uz pravo na naknadu plaće ukoliko to zatraži poslodavac.

Članak 4.

Pravo na naknadu plaće iz članka 3. ove Odluke imaju poslodavci koji uz zahtjev na novčanu naknadu za dobrovoljne vatrogasce dostave potvrdu Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD »Bribir« o vremenu i mjestu sudjelovanja u vatrogasnoj intervenciji, kao i izračun naknade koju ostvaruje temeljem prava iz kolektivnog ugovora pravne osobe poslodavca.

Članak 5.

Pravo na isplatu novčane naknade utvrđene ovom Odlukom ostvaruje dobrovoljni vatrogasac koji nije u radnom odnosu koji uz zahtjev obavezno mora priložiti potvrdu Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD »Bribir« o vremenu i mjestu sudjelovanja u vatrogasnoj intervenciji te potvrdu zavoda za zapošljavanje o statusu nezaposlenosti ili školske ustanove o statusu učenika ili studenta.

Članak 6.

Naknada za dobrovoljne vatrogasce koji nisu u radnom odnosu, a sudjeluju u vatrogasnoj intervenciji određuje se na osnovi prosječne mjesečne plaće zaposlenika u JVP grada Crikvenice u prethodnom mjesecu podijeljene s brojem radnih sati u mjesecu i pomnožene brojem sati provedenih u vatrogasnoj intervenciji.

Naknadu će dobrovoljnim vatrogascima isplatiti Dobrovoljno vatrogasno društvo DVD »Bribir« s područja Vinodolske općine, kojem će Vinodolska općina doznačiti sredstva po ispostavljenom obračunu troškova, a iz sredstava predviđenih za vatrogastvo u tekućoj godini koja su osigurana u Proračunu Vinodolske općine.

Članak 7.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije.«

KLASA: 022-05/16-01/1

URBROJ: 2107-03/16-01-03-1103

Bribir, 25. ožujka 2016.

VINODOLSKA OPĆINA

Načelnik
Ivica Crnić, v.r.

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=968&mjesto=91253&odluka=3
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr