SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXII. - broj 43. Srijeda, 31. prosinca 2014.
GRAD RAB

79.

Na temelju članka 34. Statuta Grada Raba (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 27/09, 13/13 i 31/13), u vezi s člankom 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 86/08 i 61/11) gradonačelnica Grada Raba, dana 31. prosinca 2014. godine, donosi

PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA
o pravima iz radnog odnosa zaposlenih
u Gradskoj upravi Grada Raba

Članak 1.

Članak 3. Pravilnika o pravima iz radnog odnosa zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Raba (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 32/10 i 15/11) mijenja se i glasi:

»Puno radno vrijeme zaposlenika je 40 sati tjedno.

Tjedno radno vrijeme raspoređuje se na pet radnih dana, od ponedjeljka do petka.

Raspored rada tijekom radnog dana utvrđuje se s početkom u 7,00 i završetkom u 15.00 sati s dnevnim odmorom od 30 minuta, od 11.00 do 11.30 sati.

Iznimno od stavka 2. ovog članka, pročelnici upravnih tijela mogu radno vrijeme zaposlenika kada za to postoji prijeka potreba raspoređivati na drugi način, u okviru tjednog fonda od 40 radnih sati.

Iznimno od stavka 3. ovog članka, pročelnici upravnih tijela mogu ovisno o potrebama određenih tijela, za ta tijela, odnosno za pojedine zaposlenike, odrediti i drugačiji raspored dnevnog i tjednog radnog vremena.

Osim raspoređivanja radnog vremena iz stavka 4. ovog Članka, pročelnici upravnih tijela mogu, kada u potrebi obavljanja službe postoje sezonske oscilacije tijekom godine, prerasporediti radno vrijeme zaposlenika, sukladno općim propisima o radu. U tom vremenskom razdoblju u kojem je radno vrijeme nejednako raspoređeno i koje ne može biti kraće od mjesec dana niti dulje od jedne godine, radno vrijeme zaposlenika mora odgovarati njegovom punom radnom vremenu.

Zaposlenik mora biti pismeno obaviješten o rasporedu rada ili promjeni rasporeda radnog vremena koje odstupa od uobičajenog rasporeda najmanje tjedan dana unaprijed, osim u slučaju hitnog prekovremenog rada i drugim sličnim slučajevima prijeke potrebe.«

Članak 2.

U članku 5. stavak 2. mijenja se i glasi:

»Ako je prijeko potrebno da zaposlenik radi na dan tjednog odmora, osigurava mu se korištenje tjednog odmora tijekom sljedećeg tjedna.«

Članak 3.

U članku 8, stavku 2. iza riječi »liječnik,« dodaju se riječi »te dani plaćenog dopusta umjesto riječi »ne uračunava se« treba stajati »te dani plaćenog dopusta«, a riječ »uračunava« zamjenjuje se riječju »uračunavaju«.

Članak 4.

U članku 9. stavak 1. mijenja se i glasi:

»Zaposlenik koji se prvi put zaposli ili ima prekid između dva radna odnosa duži od osam dana, stječe pravo na puni godišnji odmor nakon šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa«.

Članak 5.

Članak 10. mijenja se i glasi:

»Zaposlenik ima pravo na jednu dvanaestinu godišnjeg odmora određenog na način propisan odredbom članka 11. ovog Pravilnika za svaki navršeni mjesec trajanja radnog odnosa, u slučaju:

- ako u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos nije stekao pravo na puni godišnji odmor, jer nije proteklo šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa i

- ako mu prestaje radni odnos.

Pri izračunavanju trajanja godišnjeg odmora na način iz stavka 1. ovog članka, najmanje polovica dana godišnjeg odmora zaokružuje se na cijeli dan godišnjeg odmora, a najmanje polovica mjeseca rada zaokružuje se na cijeli mjesec«.

Članak 6.

U članku 14. stavku 1. umjesto riječi »dva dijela« treba stajati »dijelovima«.

Stavak 3. mijenja se i glasi:

»Neiskorišteni dio godišnjeg odmora zaposlenik može prenijeti i iskoristiti najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine«.

Članak 7.

U članku 15. umjesto riječi »do 30. lipnja iduće godine treba stajati »po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine«.

Iza stavka 1. ovog članka dodaje se stavak 2. koji glasi:

»Iznimno od stavka 1. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji zaposlenik zbog korištenja prava na rodiIjni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, zaposlenik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad.«.

Članak 8.

Članak 17. mijenja se i glasi:

»Zaposlenik ima pravo koristiti jedan dan godišnjeg odmora prema svom zahtjevu i u vrijeme koje sam odredi, osim ako posebno opravdani razlozi to onemogućuju, ali je o tome dužan obavijestiti pročelnika najmanje jedan dan prije njegova korištenja«.

Članak 9.

Članak 23. briše se.

Članak 10.

U članku 26. iza riječi »radnog odnosa« dodaju se riječi »ili u vezi s radnim odnosom«.

Članak 11.

U Članku 27. riječi »pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela« zamjenjuju se riječju »pročelnik«.

Članak 12.

U članku 28. stavak 3. briše se.

Članak 13.

U članku 32. stavku 1. iza riječi »uvećana« dodaju se riječi »za svaki sat rada i to«.

U stavku 4. iza riječi »dane« dodaju se riječi: »prema ostvarenim satima prekovremenog rada u omjeru 1 : 1,5 (1 sat prekovremenog rada = 1 sat i 30 minuta redovnog sata rada), te mu se u tom slučaju izdaje rješenje u kojem se navodi broj i vrijeme korištenja slobodnih dana, kao i vrijeme kad je prekovremeni rad ostvaren«.

Članak 14.

U članku 35. iza stavka 3. dodaje se stavak 4. koji glasi:

»Odluku o visini regresa iz stavka 1. ovog članka za svaku kalendarsku godinu donosi gradonačelnik, sukladno raspoloživim proračunskim sredstvima.«.

Članak 15.

Članak 36. mijenja se i glasi:

»Za božićne blagdane zaposleniku se može isplatiti jednokratni dodatak - božićnica u iznosu ne manjem od iznosa koji se može isplatiti neoporezivo u smislu poreznih propisa.

Odluku o visini dodatka iz stavka 1. ovog Članka za svaku kalendarsku godinu donosi gradonačelnik, sukladno raspoloživim proračunskim sredstvima.«.

Članak 16.

U članku 53. brišu se riječi »i Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike«.

Članak 17.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 023-01/14-01/167

Ur. broj: 2169-01-01-14-08-01

Rab, 31. prosinca 2014.

Gradonačelnica

Rosanda Krstinić Gušćić, prof., v. r.

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=920&mjesto=51280&odluka=79
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr