SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXII. - broj 22. Ponedjeljak, 21. srpnja 2014.
GRAD DELNICE

30.

Temeljem čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/ 08, 36/09, 150/11, 144/12 i 19/13) te čl. 38. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13 i 20/13), a sukladno odredbama Kodeksa pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga (»Narodne novine«, broj 16/2007.), Gradsko vijeće Grada Delnica donijelo je 17. srpnja 2014. godine

ODLUKU
o načinu financiranja javnih potreba Grada Delnica

I.OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom se Odlukom utvrđuju uvjeti i postupak za dodjelu i korištenje sredstava organizacijama civilnog društva čije programske ili projektne aktivnosti doprinose zadovoljenju javnih potreba Grada Delnica, u skladu s Natječajem za financiranje Programa javnih potreba Grada za koje se sredstva osiguravaju u proračunu Grada Delnica, a sadrži mjerila, uvjete za izbor, postupak dodjele sredstava organizacijama civilnog društva i neprofitnim organizacijama radi zadovoljenja javnih potreba Grada Delnica.

Članak 2.

Grad Delnice će, radi zadovoljenja javnih potreba definiranih pojedinačnim zakonima, kojima se određuju javne potrebe u jedinicama lokalne samouprave u pojedinom području, putem Jedinstvenog upravnog odjela pružati stručnu i financijsku potporu programima i projektima te inicijativama udruga i drugih subjekata koji potiču održivost neprofitnog sektora, međusektorsku suradnju, volonterstvo, a ujedno dovode do ostvarenja ciljeva definiranih javnim pozivima i natječajima koje će raspisivati.

Članak 3.

Grad Delnice će pružati financijsku potporu višegodišnjim i jednogodišnjim programima te projektima i aktivnostima organizacija civilnog društva, oglašavanjem putem javnih natječaja i poziva za prijavu programa i projekata za zadovoljenje javnih potreba Grada Delnica i to u području: kulture, tehničke kulture, turizma, sporta i rekreacije, socijalne skrbi i zdravstva, odgoja i obrazovanja, te ostalih programa iz područja društvenih djelatnosti na području Grada Delnica.

Grad Delnice će, prema uvjetima iz ove Odluke, pružati financijsku potporu za jednokratne, jednodnevne i višednevne manifestacije kulturnog i sportskog karaktera čije će ostvarenje povećati turističku ponudu Grada Delnica.

Članak 4.

Programi su kontinuirani procesi koji se u načelu izvode u dužem vremenskom razdoblju kroz niz različitih aktivnosti i projekata čiji su struktura i trajanje fleksibilniji. Mogu biti jednogodišnji i višegodišnji, a Grad Delnice će natječajima i javnim pozivima poticati organizacije civilnog društva na izradu višegodišnjih programa iz razloga kapacitiranja i razvoja civilnog sektora u Gradu Delnicama.

Projekt je dio programa za koji je unaprijed utvrđeno vrijeme trajanja, a u kojem su planirani rashodi i izdaci za ostvarivanje ciljeva utvrđenih programom. Projekt se planira jednokratno, a može bit tekući i kapitalni.

Aktivnost je dio programa za koji nije unaprijed utvrđeno vrijeme trajanja, a u kojem su planirani rashodi i izdaci za ostvarivanje ciljeva utvrđenih programom.

Jednodnevne i višednevne manifestacije su projekti ili aktivnosti koje provode organizacije civilnog društva i neprofitne organizacije s ciljem davanja dodatne ponude na području Grada Delnica i razvoja Grada Delnica općenito. Mogu biti sportske, kulturne, zabavne, socijalne, humanitarne, gastronomske i druge.

II. UVJETI ZA ODOBRAVANJE PODRŠKI

Članak 5.

Grad Delnice dodjeljuje sredstva potencijalnim korisnicima (u daljnjem tekstu: Korisnici) uz uvjet:

.da imaju registrirano sjedište djelovanja u Republici Hrvatskoj i da su upisani u odgovarajući Registar;

.da su registrirani kao udruge, zaklade, ustanove ili druge pravne osobe čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti (organizacije civilnoga društva ili neprofitne organizacije), a iznimno se sredstva mogu dodijeliti i fizičkim osobama ukoliko zadovoljavaju točke 3. i 4. ovoga članka;

.da svojim programima i svojim djelovanjem promiču vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske, te provode djelatnosti usmjerene općem/javnom dobru, potrebama zajednice i postizanju održivog razvoja;

.da njihov program/projekt/aktivnost, koji prijave na javni natječaj Grada Delnica, budu ocijenjeni kao značajni (kvalitetni, inovativni i korisni) za razvoj civilnoga društva i zadovoljenje javnih potreba Grada Delnica.

Članak 6.

Grad Delnice u okviru programa, projekata, aktivnosti i manifestacija neće financirati programe organizacija koje se financiraju po posebnim propisima strukovnih udruga, vjerskih i političkih organizacija te organizacija civilnog društva koje ne zadovoljavaju uvjete propisane ovom Odlukom odnosno svakim pojedinačno raspisanim pozivom i natječajem.

Članak 7.

Opći kriteriji kojima će se vrednovati programi i projekti prijavljeni na natječaj jesu:

.kvaliteta i sadržajna inovativnost ponuđenog programa,

.značaj programa za očuvanje baštine i identiteta te promociju Grada Delnica,

.povezanost sa zajednicom, uključenost građana u programe i projekte,

 

.primjena novih tehnologija i umrežavanje,

.neposredan rad s određenim skupinama građana,

.suradnja, koordinacija, partnerstvo i sudjelovanje s drugim subjektima na lokalnoj razini,

.uključenost volontera u rad,

.ekonomičnost programa,

.promicanje programa za djecu i mlade,

.prepoznatljivost te prihvaćenost programa i projekata u zajednici,

.sudjelovanje osoba s invaliditetom i osoba s posebnim potrebama u programu te prilagođenost programa osobama s invaliditetom,

.podrška drugih institucija u ostvarivanju programa,

.financijska potpora iz drugih izvora.

III. RASPISIVANJE I UVJETI JAVNOG POZIVA I NATJEČAJA

Članak 8.

Grad Delnice će putem nadležnog Odsjeka tijekom kolovoza objaviti u javnim glasilima, oglasnoj ploči Grada i internetskim stranicama Grada, Natječaj za financiranje Programa javnih potreba Grada Delnica za narednu kalendarsku godinu.

Natječaj će biti otvoren najmanje 15 dana od dana objave, što će biti definirano istim.

Članak 9.

Natječajem će biti utvrđeni područje financiranja, prioriteti, uvjeti za javljanje i provedbu, obveza korisnika glede vidljivosti financiranja od strane Grada Delnica, obveza partnerstva i dr.

Za izradu, objavu i provedbu natječaja za Grad Delnice zadužena je Stručna služba za obavljanje poslova gradonačelnika, samouprave i uprave, odnosno Zajednica sportova Grada Delnica u okviru svojih ovlasti propisanih Zakonom o sportu Republike Hrvatske.

Članak 10.

Grad Delnice će Ugovorom o sufinanciranju definirati da su korisnici sredstava gradskog proračuna u programima za zadovoljenje javnih potreba Grada Delnica dužni zajednici, iz čijih se prihoda financira njihova aktivnost, vratiti uložena sredstva na način da Gradu Delnicama pruže svoju uslugu bez naknade i to kroz sudjelovanje u kulturnim manifestacijama i programima Grada Delnica ili njegovih ustanova tijekom godine, sudjelovanju u akcijama čišćenja grada, otklanjanja posljedica nepogoda i slično.

Članak 11.

Uz tekst Natječaja, kao obvezna dokumentacija, na internetskim stranicama Grada Delnica objavljuju se:

.predmetna Odluka,

.Prioriteti, uvjeti, kriteriji za financiranje programa/ projekata/aktivnosti i manifestacija za zadovoljenje javnih potreba Grada Delnica,

.obrasci za prijavu (opisni, proračun, popis članova udruge),

Članak 12.

Formalni uvjeti natječaja su, u pravilu, između ostalih i:

.da je prijava poslana u propisanom roku,

.da su prijavitelji upisani u odgovarajući matični registar, što se dokazuje Izvatkom iz registra (Registar udruga, Zakladna odnosno Fundacijska knjiga, Sudski registar) da su prijavitelji, ako su udruge, upisani u Registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija (da imaju RNO broj),

.da su prijavitelji održavali redovite sastanke tijela što se dokazuje zapisnikom sa posljednje održane skupštine,

.da prijavitelji imaju Osobni identifikacijski broj,

.da su prijavitelji pravodobno i u cijelosti ispunili ugovorne obveze preuzete temeljem prijašnjih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava,

.da prijavitelji vode uredno i transparentno financijsko poslovanje, sukladno propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija i da su na vrijeme predali sva potrebna izvješća,

.da je prijava poslana na propisanim obrascima,

Članak 13.

Obvezni obrasci za prijavu su:

.pristupnica,

.podaci o programu,

.obrazac proračuna programa,

.popisi registriranih članova udruge, te dodatni podaci za sportske klubove.

Obrasci se šalju u papirnatom obliku.

Prijava u papirnatom obliku sadržava obvezne obrasce vlastoručno potpisane od strane osobe ovlaštene za zastupanje te ovjerene službenim pečatom organizacije.

Dokumentacija za prijavu u papirnatom obliku šalje se preporučeno poštom, kurirom ili osobno (predaja u pisarnici Grada Delnica), uz napomenu (npr. naziv natječaja - NE OTVARATI).

IV. POSTUPAK PROVEDBE NATJEČAJA

Članak 14.

Financijske potpore koje odobrava Grad Delnice bespovratna su sredstva, osim ako u objavljenim natječajima ili pozivima nije drugačije uređeno.

Postupak za dodjelu financijskih potpora odnosno bespovratnih sredstava ne smatra se upravnim postupkom pa se tako niti odluke tijela Grada Delnica u postupku dodjele bespovratnih sredstava ne smatraju upravnim aktima.

Članak 15.

Postupak provedbe natječaja provodi se kroz tri radna tijela koja imenuje nadležno izvršno tijelo:

1.Povjerenstvo za provedbu Natječaja za financiranje programa javnih potreba Grada Delnica,

2.Povjerenstvo za otvaranje prijava zaprimljenih na Natječaj za financiranje programa javnih potreba Grada Delnica,

3.Povjerenstvo za procjenu programa prijavljenih na Natječaj za financiranje programa javnih potreba Grada Delnica.

Povjerenstvo za provedbu Natječaja za financiranje programa javnih potreba Grada Delnica

Zadaci ovoga Povjerenstva jesu:

1.utvrditi prioritete, uvjete, kriterije i programska područja natječaja za financiranje programa javnih potreba,

2.definirati proračunska sredstva kojima će se financirati programi javnih potreba,

3.odobriti natječajnu dokumentaciju,

4.javno objaviti natječaj za financiranje programa javnih potreba.

Povjerenstvo za otvaranje prijava zaprimljenih na Natječaj za financiranje programa javnih potreba Grada Delnica

Zadaci ovoga Povjerenstva jesu:

1.otvoriti svaku prijavu programa/projekta prijavljenu na Natječaj

2.pregledati cjelokupnu natječajnu dokumentaciju prijavljenog programa/projekta

3.utvrditi udovoljava li svaka prijava propisanim uvjetima Natječaja za financiranje programa javnih potreba Grada Delnica

4.popuniti i potpisati zapisnik o otvaranju prijava te pripremiti izvješće o svim pristiglim prijavama

Pri otvaranju prijava utvrdit će se prijave koje su zadovoljile i one koje nisu zadovoljile propisane uvjete natječaja. Na taj način obavit će se prvi krug izbora zaprimljenih prijava. U daljnji postupak upućuju se samo prijave koje zadovolje sve propisane uvjete natječaja. Prijavitelji koji nisu poslali svoje prijave u skladu s uvjetima natječaja o tome će biti obaviješteni u pisanom obliku.

Povjerenstvo za procjenu programa prijavljenih na Natječaj za financiranje programa javnih potreba Grada Delnica

Zadaća svakog člana ovoga Povjerenstva je da:

1.Razmotri i ocijeni programe, projekte i aktivnosti udruga prijavljenih u okviru programskog područja Natječaja, te uz prijedlog financijskih sredstava svaki program, projekt i aktivnost boduje.

2.S ostalim članovima Procjenjivačkog povjerenstva raspravi o svakom razmatranom programu, projektu i aktivnosti koji je predmet prijave u skladu s bodovnom listom.

3.Pripremi izvješće o svim procjenjivanim prijavama.

Zadaća ovoga Povjerenstva je da:

1.predloži Gradonačelniku kojim programima, projektima i aktivnostima odobriti sufinanciranje i u kojem iznosu,

2.obrazloži odluke o programima, projektima i aktivnostima kojima nije odobrena potpora,

3.izradi skupno izvješće o radu Povjerenstva.

Članak 16.

Gradonačelnik Grada Delnica razmatra zaprimljene prijedloge odluka Povjerenstva za procjenu programa u pojedinim programskim područjima te donosi konačan prijedlog o odobravanju ukupnih iznosa sredstava za financijske potpore u svakom programskom području.

Prijedlog Gradonačelnika biti će usvojen od strane Gradskog vijeća, u okviru prihvaćanja Proračuna, odnosno Programa javnih potreba za svako pojedino programsko područje.

Gradonačelnik Grada Delnica može ne prihvatiti odluku procjeniteljskih tijela ukoliko one nisu u skladu s objavljenim ciljevima svakog od programskih područja.

Nakon što Gradsko vijeće odobri prijedlog Gradonačelnika kroz usvajanje Proračuna Grada Delnica i Programa javnih potreba po pojedinim područjima, sve organizacije čije su prijave bile u postupku procjenjivanja obavještavaju se o rezultatima u pisanom obliku, a rezultati se objavljuju na službenim mrežnim stranicama Grada Delnica i u drugim oblicima javnog izvještavanja o radu Grada Delnica (tiskovne konferencije, izvješća za medije, promotivni materijali i dr.).

Članak 17.

Članovi svih povjerenstava dužni su potpisati izjave o pravičnom i nepristranom odlučivanju u obnašanju dužnosti člana Povjerenstava. U navedenim izjavama članovi Povjerenstava pod kaznenom i materijalnom odgovornošću izjavljuju kojih su udruga članovi te da neće sudjelovati u raspravama vezanim uz njih, niti bodovati iste te da će u cijelosti i bez pogovora prihvatiti stav koji će zauzeti ostali članovi Povjerenstava.

Mandat članova svih triju Povjerenstava traje do isteka mandata nadležnog izvršnog tijela.

V. POTPISIVANJE UGOVORA O FINANCIJSKOJ POTPORI GRADA, UDIO SUFINANCIRANJA IZ DRUGIH IZVORA, PRIHVATLJIVOST TROŠKOVA

Članak 18.

Grad Delnice će s Korisnicima kojima je odobrena financijska potpora putem natječaja zaključiti ugovore o financijskoj potpori za provedbu programa, projekta, aktivnosti ili manifestacije.

Grad Delnice će Ugovore o međusobnom odnosu, pravima i obvezama potpisnika sklopiti i sa organizacijama kojima će se sredstva dodijeliti tijekom godine, odlukom Gradonačelnika.

Članak 19.

Ugovorom će se utvrditi visina financijske potpore sukladno iznosu definiranom Programom javnih potreba, odnosno Proračunom, predmet ugovora, vrijeme trajanja potpore, način izvještavanja o provedbi potpore, vrednovanje provedbe i rezultata potpore, postupak za povrat neutrošenih i/ili nenamjenski utrošenih sredstava financijske potpore od strane Korisnika te odredbe o razlozima i uvjetima za otkazivanje i raskid ugovora u slučaju kršenja ili neizvršavanja odredbi ugovora/sporazuma, obavezi Korisnika o vraćanju sredstava u slučaju otkazivanja ili raskida ugovora zbog krivnje Korisnika i odredbe o primjeni propisa te o mjesnoj nadležnosti suda u slučaju spora.

Članak 20.

Odobrena sredstva financijske potpore korisnik je dužan utrošiti isključivo za realizaciju programa utvrđenog Proračunom i Ugovorom.

Sredstva se smatraju namjenski utrošenim ako su korištena isključivo za financiranje prihvatljivih i opravdanih troškova u realizaciji programa utvrđenog ugovorom.

Članak 21.

Prihvatljivim troškovima smatraju se svi troškovi direktno povezani s provedbom prihvaćenih programa i projekata. Ovisno o vrsti programa i projekta koji se provodi, sljedeći troškovi smatraju se prihvatljivim i biti će financirani iz proračuna Grada Delnica:

.bruto plaće i honorari voditelja programa i projekata isključivo na žiro račun,

.troškovi vanjskih usluga i suradnika isključivo na žiro račun,

.troškovi edukacije i stručnog usavršavanja,

.nabava uredskog, stručnog i ostalog potrošnog materijala neophodnog za realizaciju programa i projekta,

.troškovi tiskanja, medijskog oglašavanja i promidžbe, uz uvjet poštovanja uvjeta vidljivosti i navođenja Grada Delnica kao pokrovitelja,

.najam prostora za redovan rad udruge,

.članarine, kotizacije i startnine,

.najam i kupnja opreme, nošnji, uniformi, instrumenata ili drugih potreba za realizaciju aktivnosti u okviru djelatnosti za koju je prijavitelj registriran (udrugama nije dopušteno na teret proračuna Grada Delnica nabavljati ugostiteljsku opremu),

.usluge smještaja višednevne programe,

.troškovi prijevoza na smotre, natjecanja i događanja važna za prezentaciju udruge i Grada Delnica,

.indirektni troškovi (energija, voda i drugi indirektni troškovi koji nisu povezani isključivo sa provedbom programa),

.računovodstvene i knjigovodstvene usluge do 15% odobrenih proračunskih sredstava,

.troškovi reprezentacije do 15% odobrenih proračunskih sredstava.

Članak 22.

Sredstva odobrena Ugovorom mogu se koristiti za drugu namjenu samo iznimno, ukoliko postoje opravdani razlozi nemogućnosti realizacije prvotno utvrđenog programa i uz prethodnu suglasnost nadležnog upravnog odjela.

Prenamjena sredstava definirat će se sklapanjem Aneksa Ugovora.

Članak 23.

Grad Delnice će od Korisnika potpore u pisanom obliku zatražiti povrat sredstava za provedbu odobrene potpore u slučaju kada utvrdi da Korisnik:

.nije realizirao program i projekt utvrđen proračunom i ugovorom,

.nije utrošio sva odobrena sredstva,

.sredstva nije koristio namjenski,

.iz neopravdanih razloga nije podnio cjelovito izvješće u propisanom roku.

Grad Delnice neće zatražiti povrat sredstava u slučaju kada je iznos neutrošenih sredstava manji od 100,00 kn (sto kuna).

Članak 24.

U slučaju neizvršavanja ugovornih obaveza od strane Korisnika i/ili nemogućnosti izvršenja povrata neutrošenih ili nenamjenski utrošenih sredstava, Grad Delnice će raskinuti ugovor te u najkraćem roku pokrenuti ovršni postupak radi naplate potraživanja.

Od Korisnika potpore Grada Delnice očekuje se odgovorno i transparentno korištenje financijskih sredstava te da će na primjereni način voditi računa o izbjegavanju sukoba interesa, u suprotnom Grad može tražiti povrat uplaćenih sredstava.

Članak 25.

Korisnik bespovratnih sredstava iz javnih izvora za provođenje projekta, programa, aktivnosti ili manifestacija od interesa za opće dobro neće sudjelovati u izbornoj ili drugoj promidžbi političke stranke, koalicije ili kandidata, neće davati izravnu potporu političkoj stranci, koaliciji ili kandidatu niti prikupljati financijska sredstva za financiranje političkih stranaka, koalicija ili kandidata za sve vrijeme trajanja ugovora.

VI. NAJVIŠI UKUPAN IZNOS FINANCIJSKE POTPORE I ISPLATA ODOBRENIH SREDSTAVA

Članak 26.

Visina sredstava koje će svaki korisnik financijske potpore ostvariti iz proračuna Grada Delnica bit će definirana kroz proceduru propisanu ovom Odlukom, u skladu s Kriterijima za svako pojedino područje raspisano Javnim pozivom.

Prava i obveze korisnika potpora biti će definirane Ugovorom o dodjeli financijske potpore za provedbu programa, projekta, aktivnosti ili manifestacije.

Članak 27.

Sredstva namijenjena financiranju programa isplaćivat će se sukladno ostvarenim proračunskim prihodima Grada Delnica, prema dostavljenim zahtjevima za isplatu od strane udruge.

Ukoliko proračunski prihodi budu manji od planiranih, namijenjena sredstva se neće isplaćivati ili će se isplaćivati u umanjenom iznosu, do ostvarenja planiranih proračunskih prihoda.

Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, sredstva za pojedine usvojene programe mogu se isplatiti i na drugačiji način i to na obrazloženi zahtjev korisnika sredstava.

VII. PRAĆENJE I VREDNOVANJE ODOBRENIH FINANCIJSKIH POTPORA

Članak 28.

Grad Delnice će, u skladu sa Zakonu o fiskalnoj odgovornosti, s ciljem poštovanja načela transparentnosti trošenja proračunskog novca i mjerenja vrijednosti povrata za uložena sredstva, vršiti praćenje provedbe programa, projekata, aktivnosti i manifestacija za čiju provedbu odobri financiranje iz Proračuna Grada Delnica.

Praćenje će se vršiti na dva načina: slanjem izvješća od strane korisnika sredstava te kontrolom »na licu mjesta« od strane službenika ili dužnosnika Grada Delnica, u dogovoru s korisnikom sredstava.

Članak 29.

Izvješća koja je korisnik dužan dostaviti na propisanim obrascima su opisno i financijsko izvješće.

Rokovi podnošenja izvješća biti će definirani Ugovorom o dodjeli sredstava za provedbu aktivnosti programa, projekta, aktivnosti ili manifestacije koji će potpisati Grad Delnice i korisnik sredstava.

Članak 30.

Opisno se izvješće piše na način da se tekstualno opišu sve aktivnosti koje su se realizirale, način realizacije, problematika koja je nastala tijekom realizacije, sredstva, izvori financiranja, troškovi i sl., a financijsko izvješće se podnosi na za to propisanom obrascu.

Uz opisna izvješća dostavljaju se popratni materijali kao što su isječci iz novina, video zapisi, fotografije i dr.

Članak 31.

Grad Delnice će sustavno vrednovati programski i financijski dio provedbe odobrene potpore u cilju utvrđivanja učinkovitosti ulaganja i razine promjena koje su se u lokalnoj zajednici odnosno u društvu dogodile zahvaljujući provedbi potpore, kako bi na osnovu toga prilagodio prioritete i načine odobravanja financijskih potpora koje će voditi ka zadovoljenju potreba Grada Delnica.

Grad Delnice će javno objaviti popis korisnika financijskih potpora te rezultate koji su postignuti provedbom odobrenih financijskih potpora.

VII. POSTUPANJE S DOKUMENTACIJOM

Članak 32.

Zaprimljene prijave s pripadajućom dokumentacijom, kojima je odobrena financijska potpora na natječajima i pozivima, Grad Delnice neće vraćati podnositelju.

IX. KONAČNOST ODLUKE I PRAVO PRIGOVORA

Članak 33.

Odluke Gradonačelnika o odobravanju ili neodobravanju potpora su konačne i na takve Odluke prijavitelji nemaju pravo prigovora.

X. MJERE ZA ZAŠTITU OD MOGUĆEG SUKOBA INTERESA

Članak 34.

U slučaju sukoba interesa koji nastaje ako član procjeniteljskog tijela ili resornog upravnog odjela Grada Delnica odlučuje o pitanjima koja se odnose na pravnu osobu čiji je član, u čijem upravljanju sudjeluje i u kojoj ima imovinski interes, taj član ne može u tom slučaju glasovati odnosno odlučivati.

XI. ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 35.

Grad Delnice financira programe iz članka 1. ove Odluke na načelima javnosti, supsidijarnosti, ekonomičnosti i učinkovitosti.

Kriterije vrednovanja prijedloga programa, projekata, aktivnosti i manifestacija za zadovoljenje javnih potreba Grada Delnica u svim natječajnim područjima donijet će Povjerenstvo za provedbu Natječaja za financiranje programa javnih potreba Grada Delnica.

Članak 36.

Odredbe ove Odluke, u dijelu koji govori o dodjeli financijske potpore, odnose se i na proračunske korisnike, ustanove Grada Delnica, ali se prijava programa, projekata i aktivnosti ne vrši putem propisanih obrazaca, nego putem prijedloga Programa rada ustanove za narednu godinu, usvojenom od strane kolektivnog organa upravljanja.

Članak 37.

Ukoliko Proračunom Grada Delnica budu osigurana viša sredstva od sredstava potrebnih za zadovoljenje svih potreba iz natječaja, Gradonačelnik Grada Delnica će moći Odlukom odobriti dodjelu određenog iznosa sredstava za realizaciju aktivnosti određenog programa/projekta/aktivnosti/manifestacije onih organizacija koje do tada nisu sudjelovale u natječajima i javnim pozivima Grada Delnica i koje nisu upoznate s procedurom korištenja sredstava Proračuna Grada Delnica, a koje se ocijeni kao kvalitetne projekte i projekte od interesa za Grad Delnice.

S organizacijama iz prethodnog stavka, u skladu s ovom Odlukom, nakon donošenja Odluke Gradonačelnika sklapa se Ugovor te se na njih primjenjuju sve odredbe ove Odluke.

Ukoliko po osnovi realizacije programa/projekta/aktivnosti/manifestacije ne budu utrošena sva planirana i odobrena sredstva, ista će se preraspodijeliti izmjenama i dopunama Proračuna Grada Delnica, u skladu s raspoloživim proračunskim prihodima i potrebama Grada Delnica.

Članak 38.

Korisnici potpora dužni su bez odgode dostavljati nadležnom upravnom tijelu Grada Delnica ili Zajednici sportova Grada Delnica podatke o statusnim promjenama koje su bitne za njihovo djelovanje te korištenje potpora iz proračuna Grada Delnica, osobito:

.podatke o svakoj promjeni osobe ovlaštene za zastupanje,

.podatke o promjenama aktivnosti odnosno djelatnosti,

.podatke o eventualnom prestanku djelovanja udruge, i dr.

Članak 39.

Ova Odluka stupa na snagu osam dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 402-06/13-01/10

Ur. broj: 2112-01-30-40-3-14-5

Delnice, 17. srpnja 2014.

GRADSKO VIJEĆE GRADA DELNICA

Predsjednica
Nada Glad, v.r.

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=899&mjesto=51300&odluka=30
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr