SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXII. - broj 18. Petak, 20. lipnja 2014.
GRAD CRES

18.

Na temelju članka 48. st. 4. i 5. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (»Narodne novine«, broj 10/97, 107/ 07 i 94/13) i članka 29. Statuta Grada Cresa (»Službene novine Primorsko-goranske županije«, broj 29/09 i 14/13), Gradsko vijeće Grada Cresa, na sjednici održanoj 12. lipnja 2014. godine, donijelo je

ODLUKU
O MJERILIMA ZA NAPLATU USLUGA
DJEČJEG VRTIĆA GIRICE CRES OD
RODITELJA - KORISNIKA USLUGA

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuju se mjerila za naplatu usluga Dječjeg vrtića Girice Cres (u daljnjem tekstu: Vrtić) od roditelja-korisnika usluga.

Članak 2.

Vrtić obavlja usluge predškolskog odgoja i obrazovanja, te skrbi o djeci predškolske dobi (u daljnjem tekstu: predškolski odgoj) ostvarivanjem sljedećih programa:

-redoviti program njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece predškolske dobi (u daljnjem tekstu: redoviti program),

-program predškole,

-program ranog učenja stranih jezika i drugih programa umjetničkog, kulturnog, vjerskog i športskog sadržaja (u daljnjem tekstu: kraći programi)

-program za djecu predškolske dobi s teškoćama u razvoju

Članak 3.

Puna mjesečna cijena (PMC) usluge Dječjeg vrtića Girice Cres izračunava se na osnovi godišnjega financijskog plana Vrtića za tekuću godinu (FP) i ostvarenog prosječnog godišnjeg broja pohađanja korisnika usluga Vrtića iz prethodne fiskalne godine (PBD), prema formuli: PMC = FP : PBD : 12.

Prosječno mjesečno sudjelovanje roditelja-korisnika usluga Vrtića u osiguranju sredstava za rad Vrtića utvrđuje se tako da se puna mjesečna cijena usluge Vrtića u smislu stavke 1. ovoga članka pomnoži postotkom sudjelovanja roditelja-korisnika usluga Vrtića.

Članak 4.

Prosječno mjesečno sudjelovanje roditelja-korisnika usluga Vrtića koji imaju prebivalište na području Grada Cresa, u osiguranju sredstava za rad Vrtića iznosi, u pravilu, 25% pune mjesečne cijene usluge Vrtića.

Roditelji-korisnici usluga Vrtića koji nemaju prebivalište na području Grada Cresa i čija djeca koriste usluge Vrtića samo tijekom turističke sezone, plaćaju punu mjesečnu cijenu usluge Vrtića.

Izuzetno od odredbe stavka 2. ovoga članka roditelji- korisnici usluga Vrtića koji potvrdom o zaposlenju dokažu

da na području Grada Cresa imaju sklopljen ugovor o radu na određeno vrijeme (sezonci), za vrijeme trajanja ugovora o radu imaju pravo na sudjelovanje u punoj mjesečnoj cijeni usluga Vrtića kao roditelji-korisnici usluga Vrtića koji imaju prebivalište na području Grada Cresa.

Članak 5.

Na temelju mjerila utvrđenih ovom odlukom, Gradonačelnik utvrđuje u apsolutnim iznosima, mjesečno sudjelovanje roditelja-korisnika usluga Vrtića u punoj mjesečnoj cijeni usluga Vrtića i to za:

1.primarni 9-satni i 10-satni program

-dnevnu cijenu za prisustvo;

2.primarni 6-satni program

-dnevnu cijenu za prisustvo;

3.primarni 5-satni program

-dnevnu cijenu za prisustvo;

Na temelju mjerila utvrđenih ovom odlukom, Gradonačelnik utvrđuje:

-ljetnu cijenu za roditelje-korisnike usluga Vrtića čija djeca u naselju Cres ne pohađaju Vrtić najmanje 15 uzastopnih dana, tijekom srpnja i kolovoza;

-dnevnu cijenu usluga Vrtića subotom, tijekom ljetne organizacije rada

Članak 6.

Mjesečno sudjelovanje roditelja-korisnika usluga Vrtića u punoj mjesečnoj cijeni Vrtića utvrđeno u smislu članka 3. ove odluke smanjuje se:

-roditeljima-korisnicima koji u Vrtiću imaju dvoje djece za po 10% za svako dijete, a za treće i svako naredno dijete roditelji-korisnici se u cjelini oslobađaju sudjelovanja u cijeni za tu djecu;

-roditeljima-korisnicima usluga koji primaju socijalnu pomoć - za 50% za svako dijete;

-samohranim majkama-korisnicama - za 50% za svako dijete;

-roditelju-korisniku usluga, koji je invalid Domovinskog rata do 50% invalidnosti, smanjuje se cijena korištenja razmjerno stupnju invalidnosti, a roditelj-korisnik usluga koji je invalid Domovinskog rata s 50% i više invalidnosti, plaća 50% cijene;

-djeca bez oba roditelja oslobođena su plaćanja korištenja usluga Vrtića u cjelosti.

Za djecu s teškoćama u razvoju koja su integrirana u redovne skupine Vrtića, uslugu smještaja u Vrtić u cjelosti snosi Grad Cres iz svojeg Socijalnog programa.

Za dane odsustva djeteta iz Vrtića do 30 dana zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga (što roditelj-korisnik treba pravovremeno dokazati pisanom potvrdom ili izjavom), iznosi dnevnog sudjelovanja u punoj mjesečnoj cijeni usluga Vrtića smanjuju se za po 20%.

U slučaju da roditelj-korisnik može koristiti smanjenje sudjelovanja u punoj mjesečnoj cijeni usluge Vrtića po više mjerila u smislu stavke 1. ovoga članka, primijenit će se mjerilo koje je povoljnije za roditelja-korisnika usluge Vrtića.

Članak 7.

Ovlašćuje se Vrtić da sredstva sudjelovanja roditelja- korisnika usluga Vrtića naplaćuje na vlastiti žiroračun.

Članak 8.

Vrtić obračunava sudjelovanje roditelja-korisnika usluga Vrtića u punoj mjesečnoj cijeni usluga Vrtića na temelju mjesečnih očevidnika o prisustvu djece u Vrtiću.

Na temelju obračuna iz prethodne stavke ovoga članka, Vrtić dostavlja račun svakom roditelju-korisniku usluge Vrtića, najkasnije do petog radnog dana u tekućem mjesecu za prethodni mjesec.

Roditelji-korisnici usluga Vrtića dužni su platiti sudjelovanje u punoj mjesečnoj cijeni usluge Vrtića na temelju računa iz prethodne stavke ovoga članka najkasnije do 15. dana u tekućem mjesecu za prethodni mjesec.

Svakom roditelju-korisniku usluge Vrtića, Vrtić je dužan izdati potvrdu o svakom naplaćenom iznosu sudjelovanja u punoj mjesečnoj cijeni usluge Vrtića.

Članak 9.

Prilikom upisa djeteta u Vrtić, roditelji-korisnici dužni su uplatiti Vrtiću beskamatni predujam u visini prosječnog sudjelovanja roditelja-korisnika usluge Vrtića u punoj mjesečnoj cijeni usluge Vrtića.

Uplaćeni predujam iz prethodne stavke ovoga članka obračunava se zadnjim obračunom sudjelovanja roditelja- korisnika u punoj mjesečnoj cijeni usluge Vrtića prilikom ispisa djeteta iz Vrtića.

Članak 10.

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje važiti Odluka o mjerilima za naplatu usluga Dječejeg vrtića Giricie Cres od roditelja - korisnika usluga (»Službene novine Primorsko- goranske županije«, broj 14/98).

Članak 11.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 011-01/14-1/7

Ur.broj: 2213/02-01-14-3

U Cresu, 12. lipnja 2014.

GRAD CRES
GRADSKO VIJEĆE

Predsjednik
Marčelo Damijanjević, v.r.

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=895&mjesto=10002&odluka=18
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr