SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXI. - broj 25. Petak, 12. srpnja 2013.
GRAD DELNICE
3B2 EDGAR HTML from SKRAD 7094..7119

23.

Gradonačelnik, na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 129/08, 36/09, 150/11 i 144/12), članka 60. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09 i 11/13) i članka 2. stavka 2. Odluke o socijalnoj skrbi (SN PGŽ 13/07, 09/08, 52/08 i 28/09), donosi

ODLUKU
o određivanju organa za obavljanje poslova
iz socijalne skrbi

Članak 1.

Ovom se Odlukom određuju organi za obavljanje poslova iz socijalne skrbi u Gradu Delnicama koji su propisani Odlukom o socijalnoj skrbi i koje osigurava Grad Delnice (u daljnjem tekstu: poslovi socijalne skrbi), njihova prava i obveze, poslove koje će ti organi obavljati te sve ostalo što ima značaj za rad tih organa i obavljanje navedenih poslova.

Članak 2.

Organi iz prethodnog članka ove Odluke su:

1. Socijalno vijeće,

2. Osnovna škola I. G. Kovačića iz Delnica,

3. Osnovna škola F. K. Frankopana iz Broda na Kupi te

3. Dječji vrtić Hlojkica iz Delnica.

Članak 3.

Socijalno vijeće je tijelo koje se osniva sa zadaćom obavljanja poslova u vezi ostvarivanja sljedećih prava propisanih Odlukom o socijalnoj skrbi:

1. prava na jednokratnu novčanu pomoć za subvenciju komunalnih usluga,

2. prava na jednokratnu novčanu pomoć za hitne intervencije,

3. prava na pomoć za subvenciju troškova stanovanja,

4. prava na pomoć za subvenciju troškova javnog prijevoza učenika srednjih škola i studenata,

5. prava na smještaj u dom za učenike srednjih škola te

6. prava na pomoć i njegu u kući.

Članak 4.

Pod poslovima Socijalnog vijeća podrazumijevaju se poslovi razmatranja i davanja mišljenja nadležnom tijelu Grada Delnica (u daljnjem tekstu: nadležno tijelo) u svezi zaprimljenih zahtjeva za ostvarivanje prava iz socijalne skrbi navedenih u prethodnom članku ove Odluke, isticanje popisa odgovarajućih isprava i dokaza potrebnih za ostvarivanje prava iz prethodnog članka ove Odluke, samoinicijativno pokretanje zahtjeva, a po potrebi i ispitivanje relevantnih činjenica i okolnosti od kojih zavisi ostvarivanje prava iz prethodnog članka ove Odluke, davanje mišljenja nadležnom tijelu u vezi uskraćivanja korisniku odobrenih prava, po potrebi davanje inicijative za pokretanje prekršajnog postupka te postupka naknade štete pred nadležnim organima, kao i ostali potrebni poslovi u vezi provođenja odredbi Odluke o socijalnoj skrbi.

Za članove Socijalnog vijeća Grada Delnica imenuju se:

1. Nensi Tomac, predsjednica,

2. Ljubica Vujnović, zamjenica predsjednice,

3. Silvana Cindrić, članica,

4. Nedjeljka Majnarić, članica,

5. Bernarda Zagorščak, članica.

Članak 5.

Osnovna škola I. G. Kovačića i Osnovna škola F. K. Frankopana (u daljnjem tekstu: osnovne škole), obavljaju poslove u vezi ostvarivanja prava na pomoć za subvenciju prehrane učenika u osnovnim školama i prava na pomoć za produženi boravak u osnovnoj školi.

Dječji vrtić Hlojkica (u daljnjem tekstu: Dječji vrtić), obavlja poslove u vezi ostvarivanja prava na pomoć za subvenciju smještaja djece u vrtić.

Članak 6.

Poslove iz prethodnog članka ove Odluke obavljaju zaposlenici navedenih ustanova koje odrede njihova nadležna tijela.

Ustanove iz prethodnog članka ove Odluke dostavljaju nadležnom tijelu Grada Delnica podatke o osobama koje će obavljati ovom Odlukom propisane poslove.

Pod poslovima tijela iz prethodnog članka ove Odluke podrazumijevaju se poslovi razmatranja i davanja mišljenja nadležnom tijelu Grada Delnica (u daljnjem tekstu: nadležno tijelo) u svezi zaprimljenih zahtjeva za ostvarivanje prava iz socijalne skrbi navedenih u prethodnom članku ove Odluke, isticanje popisa odgovarajućih isprava i dokaza potrebnih za ostvarivanje prava iz prethodnog članka ove Odluke, samoinicijativno pokretanje zahtjeva, a po potrebi i ispitivanje relevantnih činjenica i okolnosti od kojih zavisi ostvarivanje prava iz prethodnog članka ove Odluke, davanje mišljenja nadležnom tijelu u svezi uskraćivanja korisniku odobrenih prava, po potrebi davanje inicijative za pokretanje prekršajnog postupka te postupka naknade štete pred nadležnim organima, kao i ostalih potrebni poslovi u vezi provođenja odredbi Odluke o socijalnoj skrbi.

Članak 7.

Organi iz članka 2. ove Odluke dužni su svoje poslove obavljati odgovorno i savjesno, vodeći računa o ostvarivanju prava korisnika, ali isto tako i vodeći računa o zaštiti interesa Grada Delnica.

Članovi Socijalnog vijeća imaju pravo na naknadu troškova za svoj rad u skladu s posebnim aktima Grada Delnica.

Članak 8.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Klasa: 550-01/13-01/14

Ur. broj: 2112-01-30-40-3-13-01

Delnice, 27. lipnja 2013.

Gradonačelnik

Ivica Knežević, dipl. iur., v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=846&mjesto=51300&odluka=23
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr