SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXI. - broj 23. Petak, 14. lipnja 2013.
GRAD RIJEKA
3B2 EDGAR HTML from SKRAD 7094..7119

95.

Na temelju članka 26. i 27. Zakona o koncesijama (»Narodne novine« broj 143/12), članka 21. stavka 2. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine« broj 158/03, 100/04, 141/06, 38/09 i 123/11), Odluke o povjeravanju ovlaštenja Gradu Rijeci za davanje koncesije na pomorskom dobru na području plaže Ploče - Kantrida, Rijeka (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 14/12) i članka 46. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 24/09, 11/10 i 5/13) Gradsko vijeće Grada Rijeke, na sjednici 17. travnja 2013. godine, donijelo je

ODLUKU
o davanju koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci

I.

Na temelju provedenog postupka davanja koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci i prijedloga Stručnog povjerenstva za koncesije na pomorskom dobru na području grada Rijeke, kao najpovoljniji ponuditelj odabire se trgovačko društvo HEMINGWAY BAR d.o.o. Kumičićeva 5, Opatija.

Grad Rijeka (u daljnjem tekstu: Davatelj koncesije) daje najpovoljnijem ponuditelju trgovačkom društvu HEMINGWAY BAR d.o.o. Kumičićeva 5, Opatija, koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci (u daljnjem tekstu: Koncesionar).

II.

Vrsta i predmet koncesije je gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci.

III.

Priroda i opseg te mjesto, odnosno područje obavljanja djelatnosti koncesije utvrđuje se kako slijedi:

Ukupna površina pomorskog dobra koje je predmet koncesije iznosi 23015 m2, od čega kopneni dio iznosi 7988 m2, a morski dio 15027 m2.

Kopneni dio koji se daje u koncesiju čine sljedeće katastarske čestice:

K.O. Srdoči, Z.K.uložak broj 4655:

-k.č.br. 2119, površine 303 m2,

-k.č.br. 2120, površine 760 m2,

-k.č.br. 2114, površine 112 m2,

K.O. Zamet, Z.K.uložak broj 5737:

-k.č.br. 1746, površine 1554 m2

-k.č.br. 1747, površine 599 m2,

-k.č.br. 1748, površine 1483 m2,

-k.č.br. 1749, površine 505 m2,

K.O. Zamet, Z.K. uložak broj 6007

-k.č.br. 1744/7, površine 329 m2

-k.č.br. 1744/34, površine 768 m2

-k.č.br. 1744/39, površine 93 m2

-k.č.br. 1744/40, površine 138 m2

-k.č.br. 1744/51, površine 462 m2

Z. K. uložak broj PI

-k.č.br. 1744/36, površine 211 m2,

-k.č.br. 1744/37, površine 650 m2.

Lomne točke koje opisuju područje koncesije iskazane su u Gauss - Kruegerovim koordinatnom sustavu:

Sastavni dio ove Odluke čini grafički prikaz lokacije na kopiji katastarskog plana u mjerilu 1:1000, izrađen od tvrtke »Geodetski zavod Rijeka« u prosincu 2012. godine, i nije predmetom objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

IV.

Koncesija se daje u svrhu obavljanja sljedećih djelatnosti:

-iznajmljivanje ležaljki i suncobrana (maximalno 50) na mikrolokaciji uz suglasnost davatelja koncesije, daski za jedrenje, sandolina, pedalina, jedrilica, brodica na vesla i slično,

-aqua park i drugi morski sadržaji, sukladno suglasnosti Lučke kapetanije Rijeka,

-ugostiteljstvo u montažnom ili drugom prenosivom objektu, sukladno propisima o ugostiteljstvu, uz uvjete i na mikrolokaciji koje će utvrditi Davatelj koncesije,

-prodaja sladoleda, napitaka i pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga iz pokretnih naprava,

-postava plutajućih naprava za mogućnost igranja vaterpola, košarke na vodi i slično,

-organizacija sportskih, kulturnih i drugih manifestacija,

-usluge zdravlja (vođena joga, fitnes i druge vođene rekreativne aktivnosti i slično),

-sadržaj za djecu (primjerice vođene igraonice na otvorenom, postava sprava za igru djece na kopnenom dijelu plaže, gusarski brod, trampolin, tobogan i slično),

-škola ronjenja, jedrenja, veslanja i plivanja,

-trgovina opremom za plažne aktivnosti i tiskom u kiosku ili na štandu, sukladno propisima o trgovini, uz uvjete i na mikrolokaciji koje će utvrditi Davatelj koncesije.

Za vrijeme trajanja koncesije Koncesionar može, uz izričitu suglasnost Davatelja koncesije, s trećim osobama sklopiti ugovor o potkoncesiji za obavljanje sporednih djelatnosti koncesije, sukladno odredbi članka 43. Zakona o koncesijama i članka 26. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

V.

Koncesija se daje na razdoblje od pet (5) godina, računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji.

VI.

Za korištenje pomorskog dobra navedenog u točki III. ove Odluke, Koncesionar se obvezuje plaćati Davatelju koncesije godišnju naknadu za koncesiju koja se sastoji od dva dijela:

-stalni dio godišnje naknade za koncesiju iznosi 138.000,00 kuna godišnje (slovima: stotridesetosamtisućakuna),

-promjenjivi dio naknade za koncesiju iznosi 3,2% godišnjeg prihoda ostvarenog od obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području.

Davatelj koncesije zadržava pravo izmjene visine i/ili načina izračuna i plaćanja koncesijske naknade za vrijeme trajanja koncesije u skladu sa Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama.

Ukoliko Koncesionar ne plati dospjelu koncesijsku naknadu, Davatelj koncesije obračunat će pripadajuću zakonsku kamatu.

Načini i rokovi plaćanja koncesije utvrdit će se ugovorom o koncesiji, sukladno dokumentaciji za nadmetanje.

VII.

Za vrijeme trajanja koncesije Koncesionar je u obvezi:

-opremiti plažu sukladno djelatnostima koje su predmet ugovora o koncesiji,

-brinuti o okolišu i o sanitarno - higijenskim uvjetima, poštujući propise o otpadu te sve propise kojima se uređuje pomorsko dobro,

-koristiti, održavati i štititi pomorsko dobro u skladu s propisima,

-tijekom cijele godine čuvati, održavati područje, popravljati i održavati oštećenu opremu te sanirati područje sukladno propisima kojima se uređuje građevinarstvo i Studiji opravdanosti davanja koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci izrađenoj od strane Davatelja koncesije.

VIII.

Davatelj koncesije je u obvezi:

-došljunčavati plažu jednom godišnje,

-podmiriti troškove godišnje članarine za Plavu zastavu na plaži i postaviti te održavati toranj za spasioce u prvoj godini koncesije,

-održavati zelenilo (hortikulturu) izvan plažnog dijela područja,

-omogućiti Koncesionaru korištenje sanitarnih prostorija i tuševa, sukladno ugovoru između Davatelja koncesije i trgovačkog društva Rijeka sport d.o.o.,

-održavati platformu za korištenje osobama s invaliditetom.

IX.

Na temelju ove Odluke ovlašćuje se Gradonačelnik Grada Rijeke za sklapanje ugovora o koncesiji, kojim će se urediti prava i obveze Davatelja koncesije i Koncesionara.

Ugovor o koncesiji sklopit će se nakon isteka roka mirovanja koji iznosi 15 dana od dana dostave ove Odluke svakom ponuditelju.

X.

Koncesionar je dužan prije sklapanja ugovora o koncesiji dostaviti Davatelju koncesije jamstvo osiguranja naplate naknade za koncesiju i naknade štete koja može nastati zbog neispunjenja obveza iz ugovora o koncesiji, sukladno dokumentaciji za nadmetanje.

Ukoliko Koncesionar ne postupi na način utvrđen u stavku 1. ove točke, ugovor o koncesiji neće biti sklopljen.

Obrazloženje:

Na temelju Odluke o povjeravanju ovlaštenja Gradu Rijeci za davanje koncesije na pomorskom dobru na području plaže Ploče - Kantrida, Rijeka, koju je donijela Županijska skupština Primorsko-goranske županije, Gradsko vijeće Grada Rijeke donijelo je Odluku o namjeri davanja koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci.

U elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske, dana 01.03.2013. godine objavljena je obavijest o namjeri davanja predmetne koncesije, pod brojem 2013/S 01K-0018574.

Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru na području grada Rijeke izvršilo je javno otvaranje ponuda dana 02. travnja 2013. godine u 10,00 sati. Zaprimljene su 2 ponude, a to su ponude trgovačkog društva Oktar d.o.o. Kastav, Rubeši 52 a i trgovačkog društva Hemingway bar d.o.o. Opatija, Kumičićeva 5.

Sukladno odredbi članka 24. Zakona o koncesijama, Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru na području grada Rijeke je izvršilo pregled i ocjenu ponuda, na temelju uvjeta i kriterija iz dokumentacije za nadmetanje.

Ponude su valjane i u svemu u skladu s uvjetima iz dokumentacije za nadmetanje te odredbama Zakona o koncesijama, Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama i Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru.

Razlozi odabira najpovoljnijeg ponuditelja:

Prema uvjetima iz dokumentacije za nadmetanje, najpovoljnija ponuda je ekonomski najpovoljnija ponuda. Ocjenjivanje ponuda izvršeno je prema kriterijima propisanim u članku 21. točki A Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru (»Narodne novine« broj 23/04, 101/ 04, 39/06, 63/08, 125/10, 102/11 i 83/12).

Nakon ocjenjivanja ponuda prema propisanim kriterijima, izvršeno je rangiranje valjanih ponuda, kako slijedi:


Redni broj: Ponuditelj: Zbroj ukupne
ocjene


1. Hemingway bar
d.o.o. Opatija 0,91


2. Oktar d.o.o. Kastav 0,60


Temeljem navedenog, a na prijedlog Stručnog povjerenstva za koncesije na pomorskom dobru na području grada Rijeke, utvrđuje se da je najpovoljniji ponuditelj trgovačko društvo Hemingway bar d.o.o. Opatija, Kumičićeva 5., pa je stoga odlučeno kao u izreci ove Odluke.

Uputa o pravnom lijeku:

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba u skladu sa odredbama Zakona o javnoj nabavi.

Žalba se izjavljuje u roku od 10 (deset) dana, od dana primitka ove Odluke.

Žalba se izjavljuje Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave u pisanom obliku, a dostavlja neposredno ili poštom. Istodobno s dostavljanjem žalbe Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, žalitelj je obvezan primjerak žalbe dostaviti i Davatelju koncesije na dokaziv način.

Klasa: 021-05/13-01/83

Ur. broj: 2170-01-16-00-13-2

Rijeka, 17. travnja 2013.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednica

Gradskog vijeća

Dorotea Pešić-Bukovac, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=844&mjesto=51000&odluka=95
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr