SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XXI. - broj 5. Subota, 16. veljače 2013.
GRAD RIJEKA
3B2 EDGAR HTML from SKRAD 7094..7119

5.

Na temelju članka 21. Zakona o koncesijama (»Narodne novine« broj 143/12), članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (»Narodne novine« broj 158/03, 100/04, 141/06, 38/09 i 123/11), Odluke Županijske skupštine Primorsko-goranske županije o povjeravanju ovlaštenja Gradu Rijeci za davanje koncesije na pomorskom dobru na području plaže Ploče - Kantrida, Rijeka (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 14/12) i članka 46. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 24/09 i 11/10), Gradsko vijeće Grada Rijeke, na sjednici 14. veljače 2013. godine, donijelo je

ODLUKU
o namjeri davanja koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci

Članak 1.

Ovom se Odlukom utvrđuje namjera davanja koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci.

Članak 2.

Namjera davanja koncesije iz članka 1. ove Odluke obznanjuje se putem obavijesti koja se objavljuje u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske, a sadrži sljedeće podatke:

1. Davatelj koncesije je Grad Rijeka, Korzo 16, 51000 Rijeka, OIB: 54382731928, tel: 051 209-380, fax: 051 209- 406, internetska adresa: www.rijeka.hr, elektronička pošta: komun-sustav@rijeka.hr.

2. a) Daje se koncesija za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci.

b) Priroda i opseg djelatnosti koncesije:

- iznajmljivanje ležaljki i suncobrana (maximalno 50) na mikrolokaciji uz suglasnost davatelja koncesije, daski za jedrenje, sandolina, pedalina, jedrilica, brodica na vesla i slično,

- aqua park i drugi morski sadržaji, sukladno suglasnosti Lučke kapetanije Rijeka,

- ugostiteljstvo u montažnom ili drugom prenosivom objektu, sukladno propisima o ugostiteljstvu, uz uvjete i na mikrolokaciji koje će utvrditi davatelj koncesije,

- prodaja sladoleda, napitaka i pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga iz pokretnih naprava,

- postava plutajućih naprava za mogućnost igranja vaterpola, košarke na vodi i slično,

- organizacija sportskih, kulturnih i drugih manifestacija,

- usluge zdravlja (vođena joga, fitnes i druge vođene rekreativne aktivnosti i slično),

- sadržaj za djecu (primjerice vođene igraonice na otvorenom, postava sprava za igru djece na kopnenom dijelu plaže, gusarski brod, trampolin, tobogan i slično),

- škola ronjenja, jedrenja, veslanja i plivanja,

- trgovina opremom za plažne aktivnosti i tiskom u kiosku ili na štandu, sukladno propisima o trgovini, uz uvjete i na mikrolokaciji koje će utvrditi davatelj koncesije.

c) Mjesto odnosno područje obavljanja djelatnosti koncesije je plaža Ploče u gradu Rijeci, kopneni dio pomorskog dobra u površini od 7 988 m2 te morski dio pomorskog dobra u površini od 15 027 m2 .

Kopneni dio koji se daje u koncesiju čine sljedeće katastarske čestice:

K.O. Srdoči, Z.K.uložak broj 4655:

- k.č.br. 2119, površine 303 m2,

- k.č.br. 2120, površine 760 m2,

- k.č.br. 2114, površine 112 m2.

K.O. ZAMET, Z.K.uložak broj 5737:

- k.č.br. 1746, površine 1554 m2

- k.č.br. 1747, površine 599 m2,

- k.č.br. 1748, površine 1483 m2,

- k.č.br. 1749, površine 505 m2,

Z.K. uložak broj 6007:

- k.č.br. 1744/7, površine 329 m2

- k.č.br. 1744/34, površine 768 m2

- k.č.br. 1744/39, površine 93 m2

- k.č.br. 1744/40, površine 138 m2

- k.č.br. 1744/51, površine 462 m2

Z.K. uložak broj PI:

- k.č.br. 1744/36, površine 211 m2,

- k.č.br. 1744/37, površine 650 m2.

Lomne točke koje opisuju područje koncesije iskazane su u Gauss - Kruegerovim koordinatnom sustavu:

Grafički prikaz lokacije na kopiji katastarskog plana u mjerilu 1:1000, izrađen od tvrtke »Geodetski zavod Rijeka« u prosincu 2012. godine dan je u Studiji opravdanosti davanja koncesije.

d) Rok trajanja koncesije iznosi 5 (pet) godina.

e) Procijenjena vrijednost koncesije iznosi 8.061.850,13 kn (bez PDV-a).

3. a) Rok za dostavu ponuda iznosi 30 (trideset) dana od dana slanja na objavu obavijesti o namjeri davanja koncesije.

b) Ponuda se predaje neposredno u pisarnicu Grada Rijeke, Titov trg 3, 51000 Rijeka ili preporučenom poštom na adresu: GRAD RIJEKA, Odjel gradske uprave za komunalni sustav, Titov trg 3, 51000 Rijeka sa naznakom »NE OTVARAJ«.

c) Ponuda se izrađuje na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu.

d) Javno otvaranje ponuda održat će se: ..................... 2013. godine u 10,00 h, u prostorijama Grada Rijeke, Titov trg 3, 51000 Rijeka, sala za sastanke II. kat, prema rednom broju iz upisnika o zaprimanju ponuda, uz nazočnost ovlaštenih ili opunomoćenih osoba, koje svoja ovlaštenja dokazuju u pisanom obliku te uz mogućnost prisustvovanja osoba sa statusom ili bez statusa zainteresirane osobe. U slučaju da je dostavljena izmjena i/ili dopuna ponude, rednim brojem ponude smatra se redni broj posljednje dostavljene izmjene i/ili dopune ponude.

4. Utvrđeni su obvezni razlozi isključenja ponuditelja iz odredbe članka 67. stavka 1. točaka 1., 2. i 3. Zakona o javnoj nabavi (»Narodne novine« broj 90/11) te ostali razlozi isključenja ponuditelja iz odredbe članka 68. stavka 1. točaka 1. i 2. Zakona o javnoj nabavi.

4.a) Obvezni razlozi isključenja ponuditelja:

4. a1.) Ako je ponuditelju i/ili osobi ovlaštenoj po zakonu za zastupanje pravne osobe ponuditelja izrečena pravomoćna osuđujuća presuda za jedno ili više sljedećih kaznenih djela: udruživanje za počinjenje kaznenih djela, primanje mita u gospodarskom poslovanju, davanje mita u gospodarskom poslovanju, zlouporaba položaja i ovlasti, zlouporaba obavljanja dužnosti državne vlasti, protuzakonito posredovanje, primanje mita, davanje mita, prijevara, računalna prijevara, prijevara u gospodarskom poslovanju i prikrivanje protuzakonito dobivenog novca, odnosno za odgovarajuća kaznena djela prema propisima države sjedišta ponuditelja ili države iz koje ta osoba dolazi.

4. a2.) Ako ponuditelj nije ispunio obvezu plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, osim ako je ponuditelju sukladno posebnim propisima odobrena odgoda plaćanja navedenih obveza.

4.a3.) Ako je ponuditelj dostavio lažne podatke pri dostavi dokumenata.

4.b) Ostali razlozi isključenja ponuditelja:

4.b1.) Ako je nad ponuditeljem otvoren stečaj, ako je u postupku likvidacije, ako njime upravlja osoba postavljena od strane nadležnog suda, ako je u nagodbi s vjerovnicima, ako je obustavio poslovne djelatnosti ili se nalazi u sličnom postupku prema nacionalnim propisima države sjedišta ponuditelja.

4.b2.) Ako je nad ponuditeljem pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, ili postupak likvidacije po službenoj dužnosti, ili postupak nadležnog suda za postavljanje osobe koja će njime upravljati, ili postupak nagodbe s vjerovnicima ili se nalazi u sličnom postupku prema nacionalnim propisima države sjedišta ponuditelja.

Način dokazivanja nepostojanja obveznih i ostalih razloga isključenja ponuditelja utvrđen je Dokumentacijom za nadmetanje.

5. Ponuditelj mora biti pravno i poslovno, financijski te u tehničkom i stručnom smislu sposoban za obavljanje gospodarske djelatnosti za koju traži koncesiju.

5.a) Pravnu i poslovnu sposobnost ponuditelj dokazuje dostavom odgovarajućeg izvoda o upisu u sudski, obrtni, strukovni ili drugi odgovarajući registar države sjedišta ponuditelja iz kojeg slijedi da je registriran za obavljanje gospodarske djelatnosti za koju traži koncesiju. Ako se takav izvod ne izdaje u državi sjedišta ponuditelja, tada ponuditelj dostavlja izjavu s ovjerom potpisa kod nadležnog tijela o tome da je registriran za obavljanje gospodarske djelatnosti za koju traži koncesiju.

5. b) Financijsku sposobnost ponuditelj dokazuje dostavom:

5.b1.) Podataka o bonitetu (BON 1), osim za obrte obveznike poreza na dohodak i novoosnovana društva i obrte.

5.b2.) Podataka o solventnosti (BON 2 - za glavni račun ponuditelja). Ponuditelj neće moći dokazati sposobnost ukoliko na BON 2 obrascu ima evidentirano više od 15 (petnaest) dana blokade glavnog računa u posljednjih 6 (šest) mjeseci.

5.b3.) Potvrde nadležne porezne uprave o plaćenim dospjelim obvezama temeljem javnih davanja. Ponuditelj neće moći dokazati sposobnost ukoliko ima nepodmirenih dospjelih obveza temeljem javnih davanja.

5.b4.) Računa dobiti i gubitka i bilance za prošlu godinu odnosno prijave poreza na dohodak s uključenim pregledom primitaka i izdataka i popisom dugotrajne imovine za protekle dvije godine (osim za novoosnovana društva i obrte).

5.b4.) RS-m obrazac za mjesec koji prethodi davanju ponude.

5.c) Tehničku i stručnu sposobnost ponuditelj dokazuje dostavom:

5.c1.) Popisa sklopljenih ugovora o koncesiji o gospodarskom korištenju pomorskog dobra-plaže koji sadrži ili mu se prilažu potvrde davatelja koncesije, kao druge ugovorne strane, o zadovoljavajućem izvršenju/izvršavanju ugovora o koncesiji.

5.c2.) Popisa sa naznačenim imenima i odgovarajućom stručnom kvalifikacijom osoba koje bi trebale biti odgovorne za izvršenje ugovora o koncesiji.

5.c3.) Izjave ponuditelja o tehničkoj i stručnoj sposobnosti za izvršenje ugovora o koncesiji.

6. Ponuditelj uz ponudu dostavlja bezuvjetnu bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude (u izvorniku). Bankarska garancija za ozbiljnost ponude mora biti izdana u apsolutnom iznosu od 200,000,00 kuna, kojom se banka mora obvezati izvršiti isplatu istog iznosa na prvi pisani poziv davatelja koncesije i u njegovu korist, bez prava prigovora, ukoliko ponuditelj:

- odustane od svoje ponude u roku njezine valjanosti,

- dostavi neistinite podatke pri dostavi dokumenata kojima davatelj koncesije provjerava razloge za obavezno i ostalo isključenje ponuditelja te sposobnost ponuditelja,

- ne dostavi izvornike ili ovjerene preslike u postupku provjere ponuditelja,

- odbije potpisivanje ugovora o koncesiji,

- ne dostavi jamstvo za provedbu ugovora o koncesiji.

U slučaju isteka roka valjanosti ponude, davatelj koncesije će tražiti od ponuditelja da u primjerenom roku produži rok valjanosti ponude i jamstva za ozbiljnost ponude, sukladno tom produženom roku valjanosti ponude.

7. Odabire se ekonomski najpovoljnija ponuda, prema kriterijima iz članka 21. Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru, i to:

- ponuđeni iznos stalnog dijela koncesijske naknade - 20%

- ponuđeni iznos promjenjivog dijela koncesijske naknade - 10%

- ponuđeni iznos ukupnoga investicijskog ulaganja prema studiji gospodarske opravdanosti - 25%

- prihod od redovne djelatnosti u prethodnoj godini - 15%

- ostvarena dobit odnosno dohodak prije oporezivanja uvećano za amortizaciju u prethodnoj godini - 15%

- broj planiranih novootvorenih radnih mjesta - 5%

- iskustvo ponuditelja u obavljanju djelatnosti za koju se traži koncesija - 10% .

8. Sukladno odredbi članka 18. Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru, ponuditelj uz ponudu dostavlja i sljedeće izjave:

- Izjavu osobe ovlaštene za zastupanje ponuditelja o tome da li je ponuditelj ispunio sve obveze iz drugih koncesija ako ih ima ili ih je imao.

- Izjavu osobe ovlaštene za zastupanje ponuditelja o tome da li je ponuditelju do sada oduzeta koncesija, sukladno članku 30. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

- Izjavu osobe ovlaštene za zastupanje ponuditelja iz čijeg je sadržaja razvidno da ponuditelj nije gospodarski koristio pomorsko dobro bez pravne osnove i/ili uzrokovao štetu na pomorskom dobru, a da nije prethodno platio naknadu štete zbog stjecanja bez osnove, sukladno odredbi članka 17. stavka 5. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama,

Ne može se dati koncesija onom ponuditelju za kojeg se u postupku pregleda i ocjene ponuda utvrdi da nije ispunio sve obveze iz drugih koncesija ako ih ima ili ih je imao, kojem je do sada oduzeta koncesija sukladno članku 30. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama i koji je gospodarski koristio pomorsko dobro bez pravne osnove i/ili uzrokovao štetu na pomorsko dobru ukoliko nije prethodno platio naknadu štete zbog stjecanja bez osnove, sukladno odredbi članka 17. stavka 5. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

9. Davatelj koncesije pridržava pravo neprihvaćanja svih pristiglih ponuda.

10. Za vrijeme trajanja ugovora o koncesiji koncesionar može, uz izričitu suglasnost davatelja koncesije, s trećim osobama sklopiti ugovor o potkoncesiji o obavljanju sporednih djelatnosti koncesije, sukladno odredbi članka 43. Zakona o koncesijama i članka 26. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

11. Žalba se izjavljuje Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, Koturaška cesta 43/IV, 10 000 Zagreb. Žalba se izjavljuje u pisanom obliku, a dostavlja se neposredno, poštom, kao i elektroničkim putem ako su za to ostvareni obostrani uvjeti dostavljanja elektroničkih isprava u skladu s propisom o elektroničkom potpisu. Istodobno s dostavljanjem žalbe Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, žalitelj je obvezan primjerak žalbe dostaviti i davatelju koncesije na dokaziv način. Pravodobnost žalbe utvrđuje Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Žalba koja nije dostavljena davatelju koncesije u skladu sa gore navedenim, smatrat će se nepravodobnom.

Rok za žalbu iznosi 10 (slovima: deset) dana od dana:

- objave obavijesti o namjeri davanja koncesije u odnosu na sadržaj obavijesti o namjeri davanja koncesije i ove dokumentacije te dodatne dokumentacije ako postoji,

- objave izmjene dokumentacije u odnosu na sadržaj izmjene dokumentacije,

- otvaranja ponuda u odnosu na postupak otvaranja ponuda,

- primitka odluke o davanju koncesije ili odluke o poništenju u odnosu na postupak pregleda, ocjene i odabira ponuda odnosno u odnosu na odluku o poništenju.

Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 021-05/13-01/24

Ur. klasa: 2170-01-16-00-13-2

Rijeka, 14. veljače 2013.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednica
Dorotea Pešić-Bukovac, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=826&mjesto=51000&odluka=5
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr