SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XII. - broj 36. Ponedjeljak, 22. studenog 2004.
GRAD RAB
33

32.

Na osnovu članka 35. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (»Narodne novine« broj 9/96, 68/98, 137/99, 22/ 00, 73/00 i 114/01), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01,60/ 01 - vjerodostojno tumačenje) i članka 22. Statuta Grada Raba (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 24/01), Gradsko vijeće Grada Raba, na sjednici održanoj 12. studenoga 2004. donijelo je sljedeću

ODLUKU
o izmjenama i dopunama Odluke o davanju
javnih površina na privremeno korištenje

Članak 1.

U Odluci o davanju javnih površina na privremeno korištenje (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 15/99 i 08/01) u članku 4. točka 1. dodaje se novi stavak koji glasi: »Montažni objekt podrazumijeva mogućnost demontaže ili premještanje, odnosno uklanjanje objekata na način da podloga ostaje neizmijenjena. Oblikovanje montažnog objekta mora biti kvalitetno, sukladno ambijentu lokacije uz primjenu suvremenih materijala«.

U članku 4. Odluke dodaje se i novi stavak koji glasi:

»Na svim lokacijama oblik, veličinu i izgled objekta koji se postavlja na javnoj površini propisuje Upravni odjel za komunalni sustav«.

Članak 2.

U članku 5. iza riječi Odluke dodaju se riječi i to »Planom lokacija«:

»Gradsko Poglavarstvo Grada Raba utvrđuje lokaciju, broj i namjenu privremenih objekata iz članka 4. točka 1-7 ove Odluke.

Članak 3.

Članak 6. briše se.

Članak 4.

U članku 9. stavak 3. točka 7. umjesto riječi »po osnovi korištenja javnih površina ili poslovnog prostora« stavljaju se riječi »po svim osnovama«.

U članku 9. stavak 3. dodaje se točka 8. i 9. koje glase:

»8. Odredbu da se javna površina neće dodijeliti ponuditelju koji je neuredno izvršavao ili nije izvršio obaveze iz ugovora o zakupu ili korištenju javnih površina sklopljenih s Gradom Rabom u prethodnim godinama.

9. Odabir će se provesti i u slučaju da za pojedinu lokaciju sudjeluje samo jedan ponuditelj.«

Članak 5.

U članku 10. umjesto riječi iz članka 6. dodaje se riječ iz članka 4. točka 8.

Članak 6.

Članak 12. mijenja se i glasi:

»Upravni odjel za komunalni sustav na temelju Odluke Poglavarstva Grada Raba sa odabranim zakupnikom sklapa ugovor o korištenju javne površine.

Upravno tijelo iz stavka 1. ovog članka sklopit će ugovor pod uvjetom da je prethodno uplaćen porez na korištenje javne površine.

Svojom Odlukom Poglavarstvo može pojedinim kategorijama korisnika javne površine dozvoliti obročno plaćanje.

Ugovor o korištenju javnih površina sklapa se na rok od jedne godine, a Poglavarstvo može Odlukom odrediti vrstu i lokaciju za koje se javne površine mogu dodijeliti na duže razdoblje.

Ukoliko se po isteku Ugovora o korištenju javne površine raspiše javni poziv, raniji zakupnik ima pravo prvenstva na odabir ako:

1. zadovoljava svim uvjetima iz javnog poziva

2. da je uredno ispunio sve obaveze prema Gradu Rabu po svim osnovama«.

Članak 7.

Članak 13. mijenja se i glasi:

»Javna površina ne smije se koristiti prije sklopljenog ugovora o korištenju lokacije.

Zakupnik javne površine koji je sklopio ugovor o zakupu javne površine, ne smije javnu površinu dati u podzakup ili na korištenje drugoj osobi niti partnerskim ugovorom koristiti javnu površinu s drugom osobom ili tvrtkom«.

Članak 8.

Članak 14. mijenja se i glasi:

»Grad Rab će otkazati ugovor o korištenju javne površine u svako doba, bez obzira na ugovorene odredbe, ako i poslije pisane opomene nadležnog tijela Grada zakupnik:

1. ne započne koristiti lokaciju za namjene propisane Odlukom u roku 15 dana od dana sklapanja ugovora,

2. koristi lokaciju za obavljanje djelatnosti koja nije navedene u ugovoru za korištenje,

3. ne postavi privremeni objekt sukladno planu lokacija i ugovoru,

4. opetovano krši odredbe Odluke o komunalnom redu«.

Članak 9.

U članku 15. dodaju se novi stavci koji glase:

»Iznimno od odredbe članka 9. ove Odluke za vrijeme održavanja blagdanskih, prigodnih i javnih manifestacija te za postavljanje privremenih objekata za vrijeme održavanja tih manifestacija može se odobriti privremeno korištenje javne površine«.

»Gradsko poglavarstvo može odobriti privremeno korištenje javne površine i bez naknade u svrhu održavanja akcije zaštite okoliša, humanitarne, kulturne i sportske manifestacije te manifestacije pod pokroviteljstvom Grada Raba.«

Članak 10.

Ove Izmjene i dopune Odluke stupaju na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko- goranske županije.

Klasa: 011-03/04-01/2-01

Ur. broj: 2169-01-2-04-41

Rab, 12. studenoga 2004.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RABA

Predsjednik
Joško Vidas, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=106&mjesto=51280&odluka=32
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr