SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XII. - broj 35. Petak, 12. studenog 2004.
GRAD CRIKVENICA
30

25.

Na temelju članka 14. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnom gospodarstvu (»Narodne novine« broj 82/04) i članka 25. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 26/01), Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na 33. sjednici održanoj dana 4. studenoga 2004. donijelo je sljedeću

ODLUKU
o izmjeni i dopuni Odluke o priključenju
na komunalnu infrastrukturu

Članak 1.

Članak 5. Odluke o priključenju na komunalnu infrastrukturu (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 6/02 i 17/03) mijenja se i glasi:

»Vlasnik građevine ili investitor podnosi trgovačkim društvima iz članka 4. ove Odluke zahtjev za priključenje građevine na objekte komunalne infrastrukture za opskrbu pitkom vodom i odvodnju otpadnih voda.

Uz zahtjev za priključenje predočavaju se u izvorniku: preslika katastarskog plana, zemljišno knjižni izvadak za predmetnu nekretninu, akt na temelju kojeg se može graditi, pravomoćno rješenje o komunalnom doprinosu i odobrenje za prekop javne površine.

Građevine izgrađene bez akta na temelju kojeg se može graditi ne smiju se priključiti na komunalnu infrastrukturu, kao i građevine za koje je u tijeku postupak građevinske inspekcije koji se odnosi na obustavu građenja ili uklanjanje građevina prema posebnom zakonu.

Vlasnici građevina ili investitori za objekte izgrađene prije 16.02.1968. godine dužni su uz zahtjev predočiti presliku katastarskog plana, zemljišnoknjižni izvadak za predmetnu nekretninu, odobrenje za prekop i fotogrametrijski snimak (aviosnimak) predmetne građevine.

Vlasnicima ili korisnicima javnih površina (parkova) i poljoprivrednog zemljišta može se odobriti priključenje na javnu vodovodnu mrežu i to na način da se izgradi stalni ili privremene vodovodni priključak.«

Članak 2.

U članku 7. iza stavka 1. dodaju se stavci 2., 3. i 4. koji glase:

»Trgovačko društvo dužno je donijeti rješenje kojim se odbija zahtjev za priključenje.

Trgovačko društvo obvezno je rješenje iz st. 2. ovog članka donijeti u roku od 30 dana od dana primitka zahtjeva.

Radnje u smislu stavaka 2. i 3. ovog članka trgovačka društva obavljaju kao javnu ovlast u smislu Zakona o komunalnom gospodarstvu, po pravilima općeg upravnog postupka.«

Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 363-01/04-01/309

Ur. broj: 2107/01-01-04-4

Crikvenica, 4. studenoga 2004.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik

Gradskog vijeća

Grada Crikvenice

Nikola Šaban, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=105&mjesto=10003&odluka=25
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr