SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XX. - broj 33. Petak, 31. kolovoza 2012.
GRAD ČABAR

21.

Temeljem članka 37. Statuta Grada Čabra (»Službene novine PGŽ« broj 33/09, 28/10) i članka 20. Odluke o priznanjima Grada Čabra (»Službene novine PGŽ« broj 28/ 10, 27/12), Gradsko vijeće Grada Čabra na sjednici održanoj 31. kolovoza 2012. godine donosi sljedeću

ODLUKU
o dodjeli javnih priznanja u 2012. godini

Članak 1.

Ovom se Odlukom, na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Čabra, dodjeljuju sljedeća javna priznanja u 2012. godini:

A) PLAKETA GRADA ČABRA ZA ŽIVOTNO
DJELO

I.Za Plaketu za životno djelo predlaže se

1.Ivan Janeš, prof, iz Tršća, za cjelovito djelo i rezultate koji je ostvario u tijeku svog radnog života u području odgoja i obrazovanja kao višegodišnji direktor u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, kao pomoćnik ministra odgoja i obrazovanja i saborski zastupnik, za osobito vrijedan doprinos kulturi i tehničkoj kulturi čabarskog kraja, za dugogodišnji društveni rad i aktivnost te za značajni volonterski doprinos u radu Ogranka Matice hrvatske Čabar.

II.Za Zlatnu plaketu Grada Čabra predlažu se:

1.Josip Lakota iz Kozjeg vrha, za dugogodišnji humanitarni i dragovoljni rad u GD Crvenog križa Čabar i 100 puta darovanu krv.

2.Marija Lipovac-Mrđen, dr., iz Tršća, za cjelovito djelo i rezultate koje je ostvarila u tijeku svog radnog vijeka kao cijenjeni liječnik i zdravstveni djelatnik te za doprinos razvoju i unapređenju zdravstvene zaštite na području grada Čabra.

3.Marijan Lisac, učitelj iz Gerova, kao dugogodišnji voditelj Područne škole Gerovo za djelo i rezultate ostvarene na polju odgoja i obrazovanja, posebice u dijelu tjelesne i zdravstvene kulture, za dugogodišnji društveno-politički rad i aktivnost te za doprinos razvoju športa na području grada Čabra.

4.Ski klub »Rudnik« Tršće, za 60 godina postojanja i neprekidni uspješni rad i ostvarenje u razvoju, unaprjeđenju i popularizaciji skijaškog sporta i zimskog turizma na području grada Čabra.

5.Miroslav Turk iz Prezida, za cjelovito djelo i rezultate koji je ostvario u tijeku svog radnog života kao dugogodišnji društveno-politički radnik, za doprinos razvoju grada Čabra kroz niz dužnosti koje je obnašao tijekom profesionalne političke karijere, za osobito vrijedan doprinos i aktivnost na nivou Grada i naselja Prezida te za značajni volonterski doprinos u raznim udrugama koje djeluju na području grada Čabra.

III.Za Srebrnu plaketu Grada Čabra predlažu se:

1.Andrija Wolf iz Tršća, za vrijedni i upečatljiv doprinos u području turizma, kulture i kulturne baštine te doprinos promociji Grada Čabra u zemlji i inozemstvu.

2.Ogranak Matice Hrvatske u Čabru, u povodu 135 godina djelovanja i 20. obljetnice obnovljenog rada MH u Čabru, za promicanje narodnog i kulturnog identiteta i duhovnog stvaralaštva te očuvanje specifičnog domaćeg izričaja, za njegovanje i doprinos zaštiti spomeničke i kulturne baštine, običajnosti, domaćega govora i izdavačke djelatnosti.

3.»Geom« Gerovo, za 20. godišnje uspješne rezultate u poslovanju tvrtke te doprinos razvoju mjesta Gerovo.

4.Vladimir Čop iz Gerova, u znak zahvalnosti i razumijevanje za svekoliku potporu u izgradnji projekata komunalne infrastrukture i obnovi energetskih objekata na području grada Čabra.

5.Marko Smole, iz Plešci, za očuvanje i doprinos u razvoju kulturne baštine grada Čabra i za provedbu projekata i programa u svrhu razvoja kulturnog turizma na čabarskom području.

6.»Toni trade« d.o.o. Tršće, za poslovne rezultate koji su ostvareni tijekom 20-godišnjeg razdoblja u drvoprerađivačkoj djelatnosti, za osobito vrijedan doprinos u razvoju gospodarstva i malog poduzetništva Grada Čabra i za dugogodišnju aktivnost na potpori raznim udrugama na nivou mjesta Tršća i Grada Čabra.

7.Obrt »Muhvić« Mali Lug, za poslovne rezultate koji su ostvareni tijekom 25-godišnjeg razdoblja u autoprijevozničkoj i drvoprerađivačkoj djelatnosti, za vrijedan doprinos u razvoju gospodarstva i malog poduzetništva na području grada Čabra i za dugogodišnju aktivnost na potpori raznim udrugama na nivou mjesta Gerova i Grada Čabra.

IV. Za Godišnju nagradu Grada Čabra predlažu se:

1.DVD Plešce, u povodu obilježavanja 80. obljetnice postojanja i doprinos razvoju vatrogastva i zaštite od požara na području grada Čabra.

2.Udruga žena »Goransko srce Čabar 2008.« iz Tršća, za sudjelovanje na kulturnim i turističkim manifestacijama, za rad i aktivnost na očuvanju kulturne baštine, za doprinos u razvoju turizma te za promociju Čabra u drugim dijelovima Hrvatske.

3.Josip Gašparac iz Zamosta, za sudjelovanje na kulturnim i turističkim događanjima i manifestacijama te doprinos glazbenom i kulturno-zabavnom stvaralaštvu na harmonici kao i za doprinos promociji Grada Čabra u zemlji i inozemstvu.

4.Milan Čop iz Tršća, za sudjelovanje na kulturnim i turističkim događanjima i manifestacijama te doprinos glazbenom i kulturno-zabavnom stvaralaštvu na harmonici kao i za doprinos promociji Grada Čabra u zemlji i inozemstvu.

5.Dario Tomac iz Hriba, za sudjelovanje na kulturnim i turističkim događanjima i manifestacijama te doprinos glazbenom i kulturno-zabavnom stvaralaštvu na harmonici kao i za doprinos promociji Grada Čabra u zemlji i inozemstvu.

6.Matija Turk iz Črnog Potoka, za sudjelovanje na kulturnim i turističkim događanjima i manifestacijama te doprinos glazbenom i kulturno-zabavnom stvaralaštvu na harmonici kao i za doprinos promociji Grada Čabra u zemlji i inozemstvu.

7.Nik Janeš iz Kočevja, za sudjelovanje na kulturnim i turističkim događanjima i manifestacijama te doprinos glazbenom i kulturno-zabavnom stvaralaštvu na harmonici kao i za doprinos promociji Grada Čabra u zemlji i inozemstvu.

Članak 2.

Priznanja Grada Čabra, uz pismena obrazloženja, dodijelit će se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čabra, 12. rujna 2012. godine.

Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 061-01/12-01/02

Ur.broj: 2108-03-01/1-12-2

Čabar, 31. kolovoza 2012.

GRADSKO VIJEĆE GRADA ČABRA

Predsjednik
Zdravko Tomac, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=796&mjesto=51306&odluka=21
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr