SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XX. - broj 29. Petak, 27. srpnja 2012.
GRAD CRIKVENICA

27.

Na temelju članka 30. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine Primorsko-Goranske županije« broj 26/09 i 34/09), Gradsko vijeće Grada Crikvenice, na 37. sjednici održanoj dana 26. srpnja 2012. godine donijelo je

PRAVILNIK
o uvjetima, kriterijima i postupku davanja u zakup
prostora i opreme u osnovnim školama i dječjem vrtiću

Članak 1.

Ovim Pravilnikom uređuju se uvjeti, kriteriji i postupak davanja u zakup prostora i opreme u osnovnim školama nad kojima Grad Crikvenica ima osnivačka prava (Osnovna škola Vladimira Nazora i Osnovna škola Zvonka Cara) i u predškolskoj ustanovi koja je u vlasništvu Grada Crikvenice (Dječji vrtić »Radost« Crikvenica).

Prostor i opremu u smislu prethodnog stavka čini sav prostor (unutarnji i vanjski) i oprema navedenih ustanova (u daljnjem tekstu: škole i vrtić) osim školske sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora čije korištenje je regulirano Pravilima i kriterijima o korištenju sportskih dvorana.

Članak 2.

Škole i vrtić mogu davati u zakup prostor i opremu pod uvjetom da se davanejm u zakup prostora i opreme ne ometa ostvarivanje nastavnog plana i programa odnosno redovna djelatnost škola i vrtića i uz suglasnost Grada Crikvenice - Upravnog odjela za javne potrebe.

Škole i vrtić mogu davati u zakup prostor i opremu privremeno ili povremeno. Privremenim davanje u zakup smatra se kontinuirano svakodnevno ili periodično korištenje koje traje određeno vrijeme, ali ne duže od 1 godine. Povremenim davanje u zakup smatra se korištenje za kojim se potreba pojavljuje od vremena do vremena.

O privremenom i povremenom davanju u zakup prostora i opreme odlučuje ravnatelj škole odnosno vrtića i to za povremeno davanje u zakup odobrenjem, dok se za privremeno davanje u zakup sklapa ugovor o zakupu.

Članak 3.

Visina zakupnine za prostore i opremu koju škole i vrtić daju u zakup ne može biti niža od:

- 30,00 kn po satu za vanjska sportska igrališta (mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka)

- 60,00 kn po satu za klasične učionice (za nastavu stranih jezika i ostalu teorijsku nastavu)

- 40,00 kn za 30 minuta za igraonice i učionice u vrtiću gdje se klasični školski sat skraćuje na 30 minuta zbog uzrasta djece

- 300,00 kn po školskom satu za informatičke radionice s opremom

- 100,00 kn mjesečno po m2 za uredski prostor

- 40,00 kn mjesečno po m2 za otvoreni prostor.

Iznos zakupnine obračunava se po satu ili m2, ovisno o vrsti programa, aktivnosti ili djelatnosti koja se obavlja u poslovnom prostoru.

Članak 4.

Zakupnina se uplaćuje na žiro-račun Proračun Grada Crikvenice 2402006-1805300007, a prihod od zakupnine vrtić i škole koriste za:

- nabavku vrtićke i školske opreme, igrala te nastavnih sredstava i pomagala

- održavanje školskog i vrtićkog prostora.

Članak 5.

Škole i vrtić donose godišnji Plan upravljanja prostorima s prijedlogom plana davanja u zakup prostora za iduću godinu, do kraja tekuće godine za iduću godinu. U Planu upravljanja prostorima navode se prostori koji će se davati na korištenje, namjena korištenja, termini korištenja, te se isti, nakon suglasnosti Upravnog odjela za javne potrebe, ističe na oglasnoj ploči škole odnosno vrtića.

Škole i vrtić dužni su dostaviti Upravnom odjelu za javne potrebe godišnje izvješće o korištenju i zakupu prostora i opreme te o fakturiranim, naplaćenim i utrošenim sredstvima ostvarenim po osnovi davanja u zakup prostora i opreme, zaključno do 31. ožujka tekuće godine za prethodnu godinu.

Članak 6.

Prije zaključivanja ugovora o davanju u zakup prostora i opreme, škole i vrtić dužne su provesti javni natječaj sukladno Zakonu o zakupu i kupoprodaju poslovnog prostora (NN br. 125/11).

Iznimno od odredbe prethodnog stavka ovoga članka, škole i vrtić nisu dužne objaviti javni natječaj ukoliko se prostor i oprema privremeno daju u zakup na jednokratnoj dnevnoj bazi do 10 sati (predavanja, priredbe, koncerti, prezentacije i slično).

Ukoliko škole i vrtić za potrebe ostvarivanja nastavnog plana i programa i unaprjeđivanja odgojno obrazovnog procesa međusobno uzimaju ili daju na korištenje prostor i opremu, nisu dužne provoditi postupak javnog natječaja utvrđen ovim Pravilnikom, već zaključuju i dostavljaju Upravnom odjelu za javne potrebe, odgovarajući ugovor o korištenju prostora i opreme te razdiobi zajedničkih izdataka.

Članak 7.

Javni natječaj objavljuje se u dnevnom tisku i na web stranicama vrtića odnosno škole.

Dokumentaciju za javni natječaj sa svim uputama i uvjetima natječaja priprema povjerenstvo sastavljeno od tri člana, koje imenuje Školski odbor škole odnosno Upravno vijeće vrtića. Dva člana Povjerenstva imenuju škole odnosno vrtić a jednog člana Gradonačelnik.

Članak 8.

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Školski Odbor škole odnosno Upravno vijeće vrtića na prijedlog Povjerenstva iz članka 7. ovog Pravilnika.

U skladu sa odlukom Školskog odbora odnosno Upravnog vijeća, ravnatelj škole ili vrtića sklapa Ugovor o zakupu sa najpovoljnijim ponuditeljem.

Ugovori o zakupu zaključuju se najduže za jednu školsku godinu.

Članak 9.

Iznimno od odredbe stavka 1. članka 6. ovog ugovora, škole i vrtić kao zakupodavci će sadašnjem zakupniku poslovnog prostora, ukoliko u potpunosti izvršava obveze iz ugovora o zakupu, najkasnije 60 dana prije isteka roka na koji je ugovor sklopljen, ponuditi sklapanje novog ugovora o zakupu na određeno vrijeme.

Ako sadašnji zakupnik u roku od 30 dana ne prihvati ponudu iz prethodnog stavka ovog članka, zakupni odnos je prestao istekom roka na koji je ugovor sklopljen, a zakupodavac će nakon stupanja u posjed poslovnog prostora u kojem početni iznos zakupnine ne može biti manji od iznosa zakupnine koji je ponuđen sadašnjem zakupniku iz stavka 2.ovog članka, ako će se u prostoru nastaviti obavljanje iste djelatnosti.

Škole i vrtić dužne su preslike zaključenih ugovora o zakupu dostaviti Upravnom odjelu za javne potrebe Grada Crikvenice.

Članak 10.

Škole i vrtić dužne su ugovore o zakupu sklopljene prije stupanja na snagu ovog Pravilnika uskladiti s odredbama ovog Pravilnika u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika.

Članak 11.

Danom stupanja na snagu ovog Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o uvjetima, kriterijima i postupku davanja u zakup prostora i opreme u osnovnim školama i dječjem vrtiću (»Službene novine Primorsko-goranske županije br. 30/05).

Članak 12.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 600-01/12-01/30

Ur. broj: 2107/01-08/01-12-4

Crikvenica, 26. srpnja 2012.

GRADSKO VIJEĆE GRADA CRIKVENICE

Predsjednik

dr. sc. Dragan Magaš, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=792&mjesto=10003&odluka=27
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr