SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XX. - broj 27. Petak, 13. srpnja 2012.
GRAD CRIKVENICA

25.

Na temelju članka 74 stavak 2. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 71/ 06; 150/08; 124/10) i članka 43. Statuta Grada Crikvenice (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 26/ 09 i 30/09 - ispravak) Gradonačelnik Grada Crikvenice, dana 11. srpnja 2012. godine donosi

PRAVILNIK O KRITERIJIMA DODJELE
STIPENDIJA ZA ŠKOLOVANJE
ŠPORTSKIH TRENERA GRADA CRIKVENICE

Članak 1.

Ovim Pravilnikom utvrđuju se uvjeti i način ostvarivanja prava na dodjelu stipendija športskim trenerima Grada Crikvenice (u daljnjem tekstu: davatelj stipendije), u okviru sredstava koja se osiguravaju u Proračunu Grada Crikvenice, u Programu javnih potreba u športu, koji se donosi kao sastavni dio Proračuna Grada Crikvenice.

Članak 2.

Pravo na stipendiju za školovanje športskih trenera ostvaruju osobe koje imaju prebivalište na području Grada Crikvenice,članovi su športskih udruga sa sjedištem na području Grada Crikvenice te su upisani u ustanovu za osposobljavanje kadra na temelju programa za stjecanje licencije određenog športa, ili se obrazuju na trenerskom studiju ili trenerskoj školi (u daljnjem tekstu: korisnik stipendije).

Članak 3.

Stipendije za školovanje športskih trenera dodjeljuje nadležni Upravni odjel za javne potrebe Grada Crikvenice, na temelju javnog poziva i podnesenih pisanih zamolbi.

Zahtjevu za ostvarivanje prava na stipendiju za školovanje športskog trenera prilaže se:

-osobna iskaznica (preslika)

-dokaz o članstvu u sportskom klubu

-uvjerenje o upisu u ustanovu iz članka 2. ovog Pravilnika

-preslika uplatnice o kotizaciji ili potvrda obrazovne ustanove ili Športskog saveza o uplaćenim troškovima studija.

Članak 4.

Međusobna prava i obveze korisnika i davatelja stipendije utvrđuju se ugovorom, a korisnik se ugovorom obvezuje nakon završenog studija/škole odraditi u vidu vođenja treninga jednu natjecateljsku godinu (dva športska ciklusa) u športskom klubu/udruzi sa sjedištem na području Grada Crikvenice.

Članak 5.

Mjesečni iznos stipendije utvrđuje se u iznosu od jedne trećine uplaćene kotizacije po upisanom semestru/godini, a do maksimalnog iznosa od 2.000,00 kn.

Iznos sportske stipendije može se smanjiti u slučaju da nisu osigurana planirana sredstva iz Programa javnih potreba Grada Crikvenice, a odluku o tome donosi Gradonačelnik i sklapa se dodatak osnovnom ugovoru.

Članak 6.

Stipendija za školovanje sportskih trenera isplaćuje se na žiro-račun korisnika.

Članak 7.

Korisnik gubi pravo na stipendiju u sljedećim slučajevima:

-ako se naknadno utvrdi da priložena dokumentacija nije bila istinita;

-ako je pravomoćno osuđen za kazneno djelo sukladno Zakonom o športu;

-ako bude pravomoćno osuđen za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske ili zbog koristoljublja;

-korisnik stipendije dobije opomenu pred isključenje ili bude isključen iz obrazovne ustanove;

-ostvari pravo na stipendiju po drugoj osnovi i od druge pravne osobe;

-ako bez opravdanih razloga odbije nastupiti za matični klub ili nacionalnu sportsku ekipu;

-ako promijeni mjesto boravka ili prijeđe u drugi sportski klub te više ne zadovoljava uvjet iz članka 2. ovog Pravilnika;

U slučajevima iz stavka 1.ovog članka, Grad Crikvenica će jednostrano raskinuti ugovor o stipendiranju te je korisnik dužan u roku od 30 dana vratiti cjelokupni iznos stipendije uvećan za eskontnu stopu koju utvrđuje HNB.

Članak 8.

Ukoliko nastupe opravdane okolnosti (teška bolest, nesretni slučaj ili slično) zbog kojih korisnik ne može ispunjavati obveze preuzete ugovorom o stipendiranju, dužan je u roku od 30 dana podnijeti pismeni zahtjev uz predočenje dokaza nadležnog organa ili organizacije, radi daljnjeg reguliranja stipendije.

Članak 9.

Redovni studenti Kineziološkog fakulteta(preddiplomski, diplomski i poslijediplomski sveučilišni studij) ne ostvaruju pravo na stipendije regulirane ovim Pravilnikom budući da oni svoje pravo i mogućnost stipendiranja ostvaruju kao i ostali studenti svih studijskih programa i usmjerenja po osnovi nadarenosti, ili u socijalnom programu Grada Crikvenice.

Članak 10.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana po objavi u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«

Klasa: 620-01/12-01/41

Ur. broj: 2107/01-04/5-12-2

Crikvenica, 11. srpnja 2012.

Gradonačelnik
Damir Rukavina, dipl. ing., v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=790&mjesto=10003&odluka=25
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr