SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XIX. - broj 23. Subota, 30. srpnja 2011.
GRAD DELNICE
Moscenicka_draga-001

28.

Na temelju članka 15. stavka 4. Zakona o sprječavanju sukoba interesa (»Narodne novine« broj 26/11), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/ 07, 129/08 i 36/09) i članka 38. Statuta Grada Delnica (»Službene novine Primorsko-goranske županije« 28/09 i 41/09), Gradsko vijeće Grada Delnica na sjednici održanoj dana 28. srpnja 2011. godine, donijelo je

ODLUKU
o načinu provedbe javnog natječaja i uvjetima
za članove nadzornih odbora trgovačkih društava
u kojima Grad Delnice ima dionice ili udjele
u vlasništvu (kapitalu društva)

Članak 1.

Ovom Odlukom određuje se način provedbe javnog natječaja i uvjeti kojima moraju udovoljavati kandidati za članove upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava u kojima Grad Delnice ima dionice ili udjele u vlasništvu (kapitalu društva); u daljnjem tekstu: društvo.

Članak 2.

Kandidat za člana nadzornog odbora društva mora, osim uvjeta propisanih Zakonom o trgovačkim društvima, ispunjavati sljedeće uvjete:

1. da ima završen stručni studij ili preddiplomski sveučilišni studij ili završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij,

2. da ima najmanje pet godina radnog iskustva,

3. da kao član trgovačkog društva, izvršni direktor, član uprave ili član nadzornog, odnosno upravnog odbora nije pravomoćno osuđen na naknadu štete društvu ili njegovim vjerovnicima,

4. da se kao fizička osoba ne bavi poslovima iz predmeta poslovanja društva, odnosno da se tim poslovima ne bavi pravna osoba čiji je on član, izvršni direktor, član uprave ili član nadzornog, odnosno upravnog odbora,

5. da članstvom u nadzornom, odnosno upravnom odboru društva ne bi došao u sukob interesa,

6. da ispunjava druge uvjete iz raspisanog javnog natječaja koji se odnose na pojedino društvo.

Članak 3.

Zaključak o raspisivanju javnog natječaja temeljem ove Odluke donosi Gradonačelnik.

Zaključkom iz stavka 1. ovog članka Gradonačelnik utvrđuje tekst natječaja te imenuje Povjerenstvo od predsjednika i dva člana koje provodi isti.

Zaključak iz stavka 1. ovog članka Gradonačelnik donosi najkasnije 60 dana prije isteka redovitog mandata člana nadzornog odbora.

U slučaju prestanka članstva u nadzornom odboru prije isteka mandata (opoziv, ostavka i drugo) Gradonačelnik donosi zaključak iz stavka 1. ovoga članka u roku od 15 dana od dana prestanka članstva u nadzornom odboru.

Članak 4.

Kandidati koji se javljaju na javni natječaj uz prijavu dostavljaju životopis i potrebne dokaze o ispunjavanju uvjeta iz članka 3., a u vezi s člankom 2.ove Odluke.

Kandidati iz stavka 1. ovog članka o nepostojanju okolnosti iz članka 239. stavka 2. Zakona o trgovačkim društvima i članka 2. točke 3. do 5. ove Odluke daje izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću, s ovjerenim potpisom kod javnog bilježnika ili nadležnog tijela, koja u trenutku raspisivanja javnog natječaja ne smije biti starija od 15 dana.

Ukoliko kandidati podnose prijave za članove u više nadzornih odbora, dužni su za svaki nadzorni odbor podnijeti posebnu prijavu sa svim traženim prilozima, uz naznaku za koje trgovačko društvo podnose prijavu.

Članak 5.

Tekst javnog natječaja s podacima o uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati, rokovima za podnošenje prijave i popisom dokumentacije koju je potrebno dostaviti uz prijavu na adresu Grada Delnica, objavljuje se u dnevnom tisku i na internetskoj stranici Grada Delnica.

Rok do kojeg se primaju prijave kandidata ne može biti kraći od osam dana od dana javne objave natječaja.

Članak 6.

Povjerenstvo iz članka 3. stavka 2. ove Odluke dužno je provesti javni natječaj te utvrditi listu kandidata iz članka 7. Odluke u roku od 60 dana od dana zaprimanja zaključka Gradonačelnika iz članka 3. stavka 1. ove Odluke.

Nepravovremene i nepotpune prijave se ne razmatraju.

Na temelju rezultata provedenog postupka, Povjerenstvo utvrđuje listu kandidata koji ispunjavaju uvjete iz objavljenog javnog natječaja, a koju dostavljaju Gradonačelniku u roku od 15 dana od njezina utvrđivanja.

Razgovor (intervju) provodi Gradonačelnik ili osoba/e koju/e on ovlasti.

Članove nadzornog odbora društva, nakon provedenog postupka, skupštini trgovačkog društva predlaže Gradsko vijeće Grada Delnica, na prijedlog Gradonačelnika Grada Delnica.

Članak 7.

Članovi nadzornih odbora trgovačkih društava koji su u nadzorne odbore imenovani kao predstavnici Grada Delnica, nastavljaju s obavljanjem dužnosti do izbora kandidata na temelju ove Odluke.

Javni natječaj na temelju ove Odluke raspisati će se u roku 90 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Članak 8.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 007-01/11-01/03

Ur. broj: 2112-01-04-04/01-11-02

Delnice, 28. srpnja 2011.

GRADSKO VIJEĆE GRADA DELNICA

Predsjednik

Mladen Mauhar, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=733&mjesto=51300&odluka=28
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr