SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 56. Utorak, 28. prosinca 2010.
OPĆINA VIŠKOVO
Moscenicka_draga-001

75.

Na temelju članka 78. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (»Narodne novine« broj 76/07., 38/09.) i članka 35. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 25/09.), Općinsko vijeće Općine Viškovo na 16. sjednici održanoj 27. prosinca 2010. godine donosi

ODLUKU
o Izradi izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja
dijela zone Halubjan

PRAVNA OSNOVA ZA IZRADU I DONOŠENJE DETALJNOG PLANA UREĐENJA

Članak 1.

Pravna osnova za izradu i donošenje Plana je članak 117. stavak 1. Odluke o prostornom planu uređenja Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 49/07).

Izrada izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela zone Halubjan (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 30/07) izrađuje se u skladu s odredbama Zakona o prostornom uređenju i gradnji (»Narodne novine« broj 76/07 i 38/09) i Pravilnika o sadržaju, mjerilima kartografskih prikaza, obaveznim prostornim pokazateljima i standardu elaborata prostornih planova (»Narodne novine« broj 106/98, 39/04, 45/04 - ispr. i. 163/04.

Članak 2.

Nositelj izrade Detaljnog plana uređenja je Općinsko poglavarstvo Općine Viškovo. Odgovorna osoba za praćenje izrade plana je Pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, komunalni sustav i ekologiju.

RAZLOG ZA IZRADU DETALJNOG PLANA UREĐENJA

Članak 3.

Razlog za izradu izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela zone Halubjan je:

. Usklađenje sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji (»Narodne novine« broj 76/07 i 38/09).

. Usklađenje sa Prostornim planom uređenja Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 49/07).

. Isključenje faznosti realizacije za uređenje kompleksa sportsko rekrecione zone.

. Usklađenje naziva plana sa nazivom iz članka 117. odluke o donošenju Prostornog plana uređenja Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 49/07). Naziv plana »Detaljni plan uređenja dijela zone Halubjan« se mijenja u »DPU 8 / Športsko rekreacijska zona Halubjan (R-1)«.

. Usklađenje granice obuhvata plana sa granicama obuhvata plana određenim Prostornim planom uređenja Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 49/07).

. Usklađenje granica građevinskih čestica rekreacijske namjene sa granicama građevinskih čestica cestovne infrastrukture za koju su izdane ili su u tijeku ishođenja lokacijske dozvole i potvrde glavnog projekta.

OBUHVAT IZRADE DETALJNOG PLANA UREĐENJA

Članak 4.

Obuhvat Detaljnog plana uređenja dijela zone Halubjan utvrđen je Odlukom o donošenju plana i kartografskim prikazima plana sadržanih u elaboratu Detaljni plan uređenja dijela zone Halubjan (»Službene novine Primorsko-gorankse županije« broj 30/07).

Ukupna površina obuhvata Plana iznosi 14,00 ha.

Prostornim planom uređenja Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 49/07) određene su nove granice detaljnog plana i površina obuhvata 17,20 ha.

OCJENA STANJA U OBUHVATU IZRADE DETALJNOG PLANA UREĐENJA

Članak 5.

Detaljni plan uređenja dijela zone Halubjan je na snazi od 2007. godine. Planom su određeni uvjeti gradnje, načina korištenja i namjenu površina, te prometna i komunalna infrastruktura na području obuhvata detaljnog plana uređenja.

U međuvremenu su promijenjeni:

. Propisi u području prostornog planiranja i gradnje sa kojima je potrebno izvršiti usklađenje Plana,

. Izrađeni projekti cestovne mreže unutar obuhvata plana i u neposrednom okruženju, te je nužno uskladiti granice građevnih čestica sa stvarnim stanjem unutar obuhvata Plana.

. Izmijenjeni vlasnički odnosi u odnosu na stanje u vrijeme izrade plana, čime je stvorena potreba usklađenja granica faza realizacije sukladno stvarnom vlasničkom stanju unutar obuhvata plana.

CILJEVI I PROGRAMSKA POLAZIŠTA IZRADE DETALJNOG PLANA

Članak 6.

Prema prostornom planu uređenja Općine Viškovo, područje obuhvata izrade DPU-a 8 nalazi se u zoni Športsko- rekreacijske namjene R-1 Halubjan.

Ciljevi izrade Izmjena i dopuna Plana su sljedeći:

. Usklađenje Plana sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji,

. Definiranje faznosti realizacije, sukladno fazama usklađenja vlasničkih odnosa.

Programska polazišta u odnosu na osnovni plan nisu promijenjena, ali je utvrđena potreba redefiniranja faza realizacije sukladno vlasničkim odnosima i planskim razdobljima, uz poštivanje izgrađene strukture.

POPIS POTREBNIH STRUČNIH PODLOGA POTREBNIH ZA IZRADU DETALJNOG PLANA UREĐENJA

Članak 7.

Za potrebe izrade Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela zone Halubjan - »DPU 8 / Športsko-rekreacijska zona Halubjan (R-1)« nije planirana posebna izrada stručnih podloga nego će se u izradi korisiti raspoloživa dokumentacija prostora koju iz područja svog djelokruga osiguravaju tijela i osobe određene posebnim propisima.

NAČIN PRIBAVLJANJA STRUČNIH RJEŠENJA

Članak 8.

Stručne podloge koje za potrebe izrade Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela zone Halubjan - »DPU 8 / Športsko-rekreacijska zona Halubjan (R-1)« iz područja svog djelokruga osiguravaju tijela i osobe određene posebnim propisima pribavit će se u skladu s odredbama članka 79. Zakona o prostornom uređenju i gradnji u roku od 30 dana od dostave Odluke o izradi izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela zone Halubjan.

VRSTA I NAČIN PRIBAVLJANJA KATASTARSKIH PLANOVA I ODGOVARAJUĆIH POSEBNIH GEODETSKIH PODLOGA

Članak 9.

U skladu s odredbama Pravilnika o sadržaju, mjerilima kartografskih prikaza, obveznim prostornim pokazateljima i standardu elaborata prostornih planova kartografski prikazi DPU-a 16 izrađivati će se na topografsko-katastarskoj podlozi u mjerilu 1:1000.

POPIS TIJELA I OSOBA ODREĐENIH POSEBNIM PROPISIMA, KOJA DAJU ZAHTJEVE ZA IZRADU PLANA IZ PODRUČJA SVOG DJELOKRUGA, TE DRUGIH SUDIONIKA KOJI ĆE SUDJELOVATI U IZRADI PLANA

Članak 10.

Popis tijela i osoba određenih posebnim propisima, koja daju zahtjeve za izradu plana iz područja svog djelokruga, te drugih sudionika koji će sudjelovati u izradi plana je usuglašen sa razlozima i ciljevima izrade izmjene i dopune Plana te činjenicom da nisu predviđene programske promjene unutar obuhvata plana i uključuje:

-MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA REPUBLIKE HRVATSKE, Policijske uprave Primorsko- goranske, Sektora zaštite od požara i civilne zaštite, Trg žrtava fašizma 3, 51000

-PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA, Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša, Ispostava Rijeka, Riva 10, 51000 Rijeka

-HRVATSKE VODE, Vodnogospodarski odjel za područje primorsko-istarskih slivova, Đure Šporera 3, 51000 RIJEKA

-K.D. VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka, 51000 Rijeka.

ROK ZA IZRADU PLANA

Članak 11.

Rokovi za izradu pojedinih faza izrade Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela zone Halubjan - »DPU 8 / Športsko-rekreacijska zona Halubjan (R-1)« u daljnjem tekstu DPU 8:

-dostava zahtjeva za izradu plana (podaci, planske smjernice i propisani dokumenti) - u roku od 15 dana,

-izrada Nacrta prijedloga Detaljnog plana uređenja DPU- a 8 za potrebe prethodne rasprave - u roku od 30 dana

od dostave zahtjeva odnosno, po isteku roka za dostavu zahtjeva,

-izrada Prijedloga Detaljnog plana uređenja DPU-a 8 za potrebe javne rasprave - u roku od 15 dana od prihvaćanja izvješća o prethodnoj raspravi,

-javni uvid u Prijedlog DPU-a 8 - u trajanju od 15 dana,

-izrada Izvješća o javnoj raspravi - u roku od 30 dana od proteka roka za davanje pisanih prijedloga i primjedbi,

-izrada Nacrta konačnog prijedloga DPU-a 8 - u roku od 15 dana od prihvaćanja izvješća o javnoj raspravi,

-dostava mišljenja tijela i osoba određenih posebnim propisima na Nacrt konačnog prijedloga plana u roku od 30 dana,

-izrada Konačnog prijedloga DPU-a 8 - u roku od 15 dana od isteka roka za dobivanje mišljenja tijela i osoba određenih posebnim propisima,

-donošenje odluke DPU-a 8 - II. kvartal 2011. godine.

ZABRANA I VRIJEME TRAJANJA ZABRANE IZDAVANJA AKATA KOJIMA SE ODOBRAVAJU ZAHVATI U PROSTORU, ODNOSNO GRAĐENJE TIJEKOM IZRADE I DONOŠENJA IZMJENA I DOPUNA PLANA

Članak 12.

Do stupanja na snagu Detaljnog plana uređenja DPU-a 8 je dozvoljeno izdavanje akata na temelju kojih se može graditi na području obuhvata Detaljnog plana uređenja dijela zone Halubjan ( »Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 30/07).

IZVORI FINANCIRANJA IZRADE IZMJENA I DOPUNA PLANA

Članak 13.

Izrada izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela zone Halubjan - »DPU 8 / Športsko-rekreacijska zona Halubjan (R-1)« financirat će se iz izvora osiguranih iz proračuna Općine Viškovo.

ZAVRŠNA ODREDBA

Članak 14.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 021-04/10-01/18

Ur. broj: 2170-09-10-01-8

Viškovo, 27. prosinca 2010.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO

Predsjednik
Igor Rubeša, ing., v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=709&mjesto=51216&odluka=75
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr