SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 51. Utorak, 21. prosinca 2010.
GRAD KASTAV
Moscenicka_draga-001

72.

Na osnovi članka 28. stavka 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu (»Narodne novine broj 26/03 - pročišćeni tekst, 82/04, 178/04, 38/09 i 79/09), Odluke o komunalnim djelatnostima (»Službene novine Primorsko-oranske županije« broj 4/04, 32/04, 51/08, 26/09) i članka 33. Statuta Grada Kastva (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 26/09) Gradsko vijeće Grada Kastva na svojoj 19. sjednici održanoj dana 20. prosinca 2010. godine donijelo je

PROGRAM
održavanja komunalne infrastrukture
na području Grada Kastva za 2011. godinu

Članak 1.

Ovim Programom određuje se održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2011. godini na području Grada Kastva za sljedeće komunalne djelatnosti:

- odvodnju atmosferskih voda,

- održavanje čistoće u dijelu koji se odnosi na čišćenje javnih površina,

- održavanje javnih površina,

- održavanje nerazvrstanih cesta,

- održavanje groblja,

- javna rasvjeta.

Programom iz stavka 1. ovog članka utvrđuje se:

- opis i opseg poslova održavanja s procjenom troškova po djelatnostima,

- iskaz financijskih sredstava u kunama potrebnih za ostvarivanje programa, s naznakom izvora financiranja.

Članak 2.

Sredstva za ostvarenje ovog Programa čine:

1. prihodi od komunalne naknade. . . . . . . 1.700.000,00 kuna

2. dio prihoda iz Proračuna. . . . . . . . . . . . 2.028.000,00 kuna

3. prihodi od naknada za grobna
mjesta
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 200.000,00 kuna


UKUPNO . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3.928.000,00 kuna

Članak 3.

U 2011. godini održavanje komunalne infrastrukture iz članka 1. ovog Programa u Gradu Kastvu obuhvaća:

1. ODVODNJA ATMOSFERSKIH VODA

Sustav za odvodnju atmosferskih voda čine oborinski kanali, slivnici i upojni bunari. Planira se redovna kontrola i redovno održavanje koje se svodi na čišćenje sustava i potrebnu zamjenu i sanaciju elemenata sustava, te intervencije u slučaju začepljenja sustava. Nepredviđena nakupljanja većih količina oborinske vode na cestama i javnim površinama rješavat će se interventno, uklanjanjem nataloženog materijala koji spriječava oticanje oborinske vode s ceste.

Poslovi čišćenja sustava odvodnje atmosferskih voda povjereni su društvu »Bršjanovac« d.o.o. Kastav, a svi ostali poslovi vezani za održavanje sustava odvodnje atmosferskih voda povjerit će se temeljem pisanog ugovora o povjeravanju komunalnih poslova tvrtki koja prikupljanjem ponuda bude izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Sredstva za izvršenje ovih radova planiraju se u iznosu od 470.000,00 kuna a financirat će se 120.000,00 iz sredstava komunalne naknade, te 350.000,00 kuna iz ostalih sredstava Proračuna Grada Kastva.

2. ODRŽAVANJE ČISTOĆE JAVNIH POVRŠINA

Održavanje čistoće javnih površina obuhvaća poslove pometanja javnih površina, odvoza pometačine, rad »dežurne službe«, postavu baja za krupni otpad i strojno čišćenje.

Pometanje javnih površina (cesta, trgova, autobusnih stanica) i pražnjenje košarica za smeće te odvoz pometačine vrši se prema tjednom programu pometanja. Obuhvaćena površina tjednim programom iznosi 76.000,00 m2. Pometanje će se vršiti ručno - radom pometača, te strojno - radom čistilice. Povremeno će se vršiti strojno pometanje ulica koje nisu obuhvaćene tjednim programima.

Navedeni dio poslova održavanja čistoće javnih površina povjeren je društvu »Bršjanovac« d.o.o. Kastav.

Usluge »dežurne službe« vrše se jednom mjesečno, a obuhvaćaju odvoz olupina, glomaznog otpada i krupnog kućnog otpada prema nalogu komunalnog redara. Baje za krupni otpad iz domaćinstava od 5 m3 postavljaju se u svim naseljima prema godišnjem rasporedu postavljanja baja.

Ovaj dio poslova održavanja čistoće javnih površina povjeren je komunalnom društvu »Čistoća«d.o.o. Rijeka.

Sredstva za izvršenje ovih radova planiraju se u iznosu od 340.000,00 kuna, a financirat ce se iz ostalih sredstava Proračuna Grada Kastva.

3. ODRŽAVANJE JAVNIH POVRŠINA

Redovni program obuhvaća održavanje (1 - 3 puta godišnje ovisno o stupnju prioriteta) zelenila u pojasu ceste, košnju trave i zakorovljenih travnjaka, orezivanje raznog grmlja i drveća, siječenje i uklanjanje grana koje smetaju prometovanju na javnim cestama. Istim programom obuhvaćene su i veće zelene površine u Kastvu i Rešetarima te jednokratno proljetno uređenje 5 spomenika. Obuhvaćena površina iznosi 95.000 m2. Pojačano održavanje prema potrebi obuhvaća održavanje parkovnih površina u staroj jezgri grada Kastva (čišćenje, sadnja i zaljevanje), većih zelenih površina uz javno prometne komunikacije, uređenje okoliša autobusnih stanica, okoliša objekata u vlasništvu Grada Kastva i drugih površina.

Planira se intenzivnije formiranje i uređenje cvjetnjaka - proljetna sadnja i jesenska zamjena materijala u cvijetnjacima, formiranje i uređenje travnjaka, kao i intenzivno ljetno zalijevanje travnjaka i cvjetnjaka na području centra grada kao i šireg područja Rešetara.

Planira se hortikulturalno uređenje zelenih površina uz novoizgrađeno parkiralište kod dječjeg vrtića i škole.

Izvanredni program obuhvaća kemijsko tretiranje zakorovljenih površina i zelenila uz ceste (naročito korova koji raste iz ivičnjaka nogostupa), nužno proljetno kemijsko tretiranje stabala protiv bolesti i štetočina, rušenje osušenih stabala i orezivanje krošanja stabala.

Program održavanja javnih površina također obuhvaća redovito održavanje komunalne opreme (autobusnih čekaonica, klupa, košarica za otpad i drugo), uređenje pješačkih staza, sanaciju i održavanje ograda i ogradnih zidova.

Poslovi održavanja javnih površina povjereni su društvu »Bršjanovac« d.o.o. Kastav.

Sredstva za izvršenje ovih radova planiraju se u iznosu od 1.160.000,00 kuna a financirat će se 1.040.000,00 iz sredstava komunalne naknade i 120.000,00 iz ostalih sredstava Proračuna Grada Kastva.

4. ODRŽAVANJE NERAZVRSTANIH CESTA

Održavanje nerazvrstanih cesta obuhvaća sanaciju udarnih rupa, sanaciju većih asfaltnih površina, sanaciju potpornih i ogradnih zidova uz ceste i održavanje prometne signalizacije.

Sanacija udarnih rupa na kolniku i sanacija većih asfaltnih površina vršit će se redovito tijekom godine, a taj dio poslova na održavanju nerazvrstanih cesta povjeren je temeljem pisanog ugovora o povjeravanju komunalnih poslova tvrtki GP Rijeka d.d., Rijeka, Supilova 6 koja je prikupljanjem ponuda izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Održavanje prometne signalizacije provodi se redovito, a obuhvaća popravak oštećene vertikalne prometne signalizacije, kao i potrebnu obnovu horizontalne prometne signalizacije.

Navedeni poslovi na održavanju prometne signalizacije povjerena su temeljem pisanog ugovora o povjeravanju komunalnih poslova tvrtki Futura trade d.o.o. prometna signalizacija, Lovran, Put Školarevo 31 koja je prikupljanja ponuda izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Osim navedenog, održavanje nerazvrstanih cesta obuhvaća funkcioniranje »zimske službe«. Pripravnost »zimske službe« provodi se od 25. studenog do 10. ožujka, a za potrebe službe nabavlja se materijal za posipanje - pijesak i sol prema potrebi.

Poslovi održavanja nerazvrstanih cesta u dijelu zimskog održavanja cesta povjereni su društvu »Bršjanovac« d.o.o. Kastav.

Sredstva za izvršenje ovih radova planiraju se u iznosu od 783.000,00 kuna, a financirat će se 140.000,00 kuna iz sredstava komunalne naknade i 643.000,00 kuna iz ostalih sredstava Proračuna Grada Kastva.

5. ODRŽAVANJE GROBLJA:

Održavanje groblja obuhvaća:

- pometanje pješačkih površina, uklanjanje i deponiranje otpada, te odvoz deponiranog otpada,

- redovito pražnjenje i održavanje kanti za smeće,

- nužne popravke grobnih objekata - sanacija niša, ogradnih zidova, staza, te druge infrastrukture i opreme,

- uređenje okoliša crkve na groblju Kastav,

- uređenje okoliša spomenika palim borcima na groblju Kastav,

- održavanje zelenila - košnju travnjaka i drugih zelenih površina, izgrabljavanje i prikupljanje otpada, održavanje grmova i raznog raslinja, okopavanje oko grmova i stabala, orezivanje grmova, živica i drugog raslinja,

- plaćanje komunalnih usluga (električna energija, voda).

Poslovi održavanja groblja povjereni su društvu »Bršjanovac« d.o.o. Kastav.

Sredstva za izvršenje ovih radova predviđaju se u iznosu od 325.000,00 kuna, a financirat ce se 125.000,00 kuna iz ostalih sredstava Proračuna Grada Kastva i 200.000,00 kuna iz naknada za grobna mjesta.

6. JAVNA RASVJETA

Pod troškovima javne rasvjete podrazumjevaju se sredstva za podmirenje utroška električne energije javne rasvjete, te sredstva za troškove redovitog održavanja javne rasvjete (zamjena žarulja, armatura, žica, kablova, stupova i druge intervencije prema potrebi).

Utrošak električne energije za javnu rasvjetu plaća se po ispostavljenim fakturama HEP-a, a poslovi održavanja objekata i uređaja javne rasvjete povjereni su tvrtki Elektrostrojarska montaža d.o.o. iz Matulja, temeljem ugovora o povjeravanju komunalnih poslova.

Sredstva za izvršenje ovih radova planiraju se u iznosu od 850.000,00 kuna, a financirat će se 400.000,00 iz sredstava komunalne naknade i 450.000,00 iz ostalih sredstava Proračuna Grada Kastva.

Članak 4.

Ovaj Program stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 021-05/10-01/12

Ur. broj: 2170-05-01-1-10-11

Kastav, 20. prosinca 2010.

GRADSKO VIJEĆE GRADA KASTVA

Predsjednik
Dalibor Ćiković, mag. ing. aedif., v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=704&mjesto=51215&odluka=72
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr