SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 46. Subota, 4. prosinca 2010.
OPĆINA ČAVLE
Moscenicka_draga-001

46.

Na temelju članka 48. stavka 4. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi (»Narodne novine« broj 10/97 i 107/07 i članka 19. Statuta Općine Čavle (»Službene novine PGŽ« broj 25/09), Općinsko vijeće Općine Čavle, na sjednici održanoj 25. studenoga 2010. godine donosi

ODLUKU
o sufinanciranju troškova smještaja djece u
dječjim vrtićima

Članak 1.

Na području Općine Čavle djeluje Dječji vrtić »Čavlić«, čiji je osnivač Općina Čavle.

Članak 2.

Na temelju Odluke Upravnog vijeća Dječjeg vrtića »Čavlić«, utvrđuje se ekonomska cijena cjelodnevnog boravka u Dječjem vrtiću »Čavlić«, u iznosu od 1.800,00 kuna mjesečno.

Članak 3.

Pravo na sufinanciranje troškova smještaja djece u dječje vrtiće na području Općine Čavle i izvan područja Općine Čavle ostvaruju roditelji i djeca (korisnici usluga dječjih

vrtića) hrvatski državljani, s prebivalištem na području Općine Čavle, najmanje 6 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za ostvarenje prava iz ove Odluke.

Članak 4.

Roditelj-korisnik usluga Dječjeg vrtića »Čavlić«, sudjeluje u plaćanju utvrđene ekonomske cijene cjelodnevnog boravka djece u Dječjem vrtiću »Čavlić«, u iznosu od 800,00 kuna mjesečno, a ostatak do pune ekonomske cijene cjelodnevnog boravka, snosit će Općina Čavle.

Općina Čavle sudjeluje u sufinanciranju troškova cjelodnevnog boravka u dječjim vrtićima izvan područja Općine Čavle u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno, a ostatak do pune ekonomske cijene cjelodnevnog boravka, snosit će roditelji korisnici usluga dječjih vrtića.

Članak 5.

Roditelji - korisnici usluga Dječjeg vrtića »Čavlić«, i to:

- invalidi Domovinskog rata

- samohrani roditelji

- roditelji drugog i trećeg djeteta, upisanog u dječji vrtić u istoj pedagoškoj godini sudjeluju u plaćanju utvrđene ekonomske cijene cjelodnevnog boravka djece u Dječjem vrtiću »Čavlić«, u iznosu od 455,00 kuna mjesečno po djetetu, a ostatak do pune ekonomske cijene cjelodnevnog, snosit će Općina Čavle.

Općina Čavle sudjeluje u sufinanciranju troškova cjelodnevnog boravka roditeljima - korisnicima usluga, iz stavka 1. ovog članka, u dječjim vrtićima izvan područja Općine Čavle, u iznosu od 1.345,00 kuna mjesečno, a ostatak do pune ekonomske cijene cjelodnevnog boravka, snosit će roditelji - korisnici usluga dječjih vrtića.

Članak 6.

Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje vrijediti Odluka o sufinanciranju troškova smještaja djece u dječjim vrtićima (»Službene novine PGŽ« broj 45/08).

Članak 7.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama PGŽ«, a primjenjuje se od 1. siječnja 2011. godine.

Klasa: 021-05/10-01-08

Ur. broj: 2170-03-10-01-15

Čavle, 25. studenoga 2010.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE ČAVLE

Predsjednik
Josip Čargonja, v.r.

 


© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr