SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 23. Srijeda, 16. lipnja 2010.
GRAD KRALJEVICA

34.

Na temelju članka 12. i 26. Zakona o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata (»Narodne novine« Republike Hrvatske broj 1/07) i članka 49. Statuta Grada Kraljevice (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 29/09), Gradsko vijeće Grada Kraljevice, na sjednici održanoj dana 31. svibnja 2010. godine donosi

ODLUKU
o financiranju političkih stranaka i nezavisnih vijećnika
u Gradskom vijeću Grada Kraljevice

Članak 1.

Ovom Odlukom se uređuje način financiranja političkih stranka i nezavisnih lista čiji su kandidati izabrani za vijećnike u Gradskom vijeću Grada Kraljevice.

Članak 2.

Pravo na financiranje iz Proračuna Grada Kraljevice ostvaruju političke stranke i nezavisne liste koje imaju najmanje jednog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Kraljevice.

Sredstva za financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika raspoređuju se na način da se utvrdi jednaki iznos sredstava za svakog vijećnika.

Članak 3.

Nezavisnom vijećniku podzastupljenog spola i političkoj stranci za svakog vijećnika podzastupljenog spola izabranog s njene liste, pripada pravo na naknadu u visini od 10% iznosa predviđenog po svakom vijećniku.

Članak 4.

Pojedinoj političkoj stranci i nezavisnoj listi pripadaju sredstva razmjerno broju njezinih vijećnika u trenutku konstituiranja Gradskog vijeća sukladno izvješću Mandatnog odbora o osvojenom broju vijećničkih mandata pojedine političke stranke odnosno nezavisne liste.

Ukoliko pojedini vijećnik nakon konstituiranja Gradskog vijeća napusti političku stranku ili promijeni članstvo u političkoj stranci sa čije je kandidacijske liste izabran, financijska sredstva iz stavka 1. ovog članka ostaju političkoj stranci sa čije je liste izabran.

U slučaju udruživanja dviju ili više političkih stranaka, financijska sredstva koja se raspoređuju sukladno članku 2. ove Odluke, pripadaju političkoj stranci koja je pravni sljednik političkih stranaka koje su udruživanjem prestale postojati.

Političkoj stranci se u tijeku proračunske godine mogu povećavati ili smanjivati financijska sredstva propisana ovom Odlukom, ukoliko dođe do promjene broja članova Gradskog vijeća iz reda podzastupljenog spola koje ta politička stranka ima u Gradskom vijeću.

Članak 5.

Obračun i isplatu sredstava iz članka 2. ove Odluke obavlja, na temelju izvješća Mandatnog povjerenstva Gradskog vijeća o rezultatima provedenih izbora, Jedinstveni upravni odjel u čijoj nadležnosti je obračun i isplata naknade vijećnicima.

Iznimno, u godini u kojoj su održani izbori za članove Gradskog vijeća Grada Kraljevice, političkim strankama i nezavisnim listama pripada pravo na financiranje iz gradskog proračuna u visini od 50% godišnjih sredstava utvrđenih člankom 2. ove Odluke.

Članak 6.

Nezavisni vijećnik je dužan otvoriti poseban račun za redovito financiranje svoje djelatnosti i o tome pisano obavijestiti Jedinstveni upravni odjel.

Sredstva koja su osigurana za redovito financiranje političkih stranaka doznačuju se na žiro-račun ogranka političke stranke, o čemu ogranak političke stranke pisano obavještava Jedinstveni upravni odjel.

Sredstva se političkim strankama i nezavisnim kandidatima doznačuju tromjesečno u jednakim iznosima.

Članak 7.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 6/ 02 i 11/10).

Članak 8.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 400-09/10-01/9

Ur. broj: 2170/08-08-10-04

Kraljevica, 31. svibnja 2010.

GRADSKO VIJEĆE GRADA KRALJEVICE

Predsjednik

Alen Vidović, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=676&mjesto=10001&odluka=34
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr