SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVIII. - broj 19. Petak, 21. svibnja 2010.
GRAD NOVI VINODOLSKI
Moscenicka_draga-001

27.

Na temelju članka 18. Odluke o zakupu javne površine (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 11/ 02, 23/08 i 10/10) i članka 44. Statuta Grada Novi Vinodolski (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 28/09 i 30/09), Gradonačelnik Grada Novi Vinodolski Oleg Butković, dipl.ing., dana 18. svibnja 2010. godine, donosi

ODLUKU
o izmjenama i dopunama Odluke o visini zakupnine za davanje u zakup javne površine

Članak 1.

U članku 5. Odluke o visini zakupnine za davanje u zakup javne površine (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 21/08) riječi »Planom rasporeda kioska i pokretnih naprava, te veličine i izgleda kioska i pokretnih naprava na javnim površinama i dijelovima neizgrađenog građevinskog zemljišta na području Grada Novi Vinodolski« zamjenjuje se riječima »Odlukom o lokacijama za postavljanje privremenih objekata i izgleda privremenih objekata (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 17/09)«.

Članak 2.

Članak 6. Odluke mijenja se i sada glasi:

»Visina zakupa javne površine utvrđuje se dvojako:

- početna cijena za nadmetanje za lokacije za postavu montažnih objekata, kioska, pokretnih radnji, pokretnih naprave, uslužnih naprava, naprava za zabavu, zabavni park, štandova i dr., a sve prema Planu iz članka 5. ove Odluke,

- cijena neposredne pogodbe za lokacija za postavu ugostiteljskih terasa, pokretnih naprava ispred trgovina, manifestacijskih privremenih objekata, te privremenih objekata za lokacije iz prethodnog stavka koje nisu izlicitirane

putem javnog natječaja u skladu sa odredbama čl. 7. ove Odluke.«.

Članak 3.

Članak 7. mijenja se i sada glasi:

»Zakup putem natječaja utvrđuje se na rok od 5 godina za kioske računajući od dana zaključenja ugovora, te na rok trajanja glavne turističke sezone prema Pravilniku o razdoblju glavne sezone, predsezone i izvansezone u turističkim gradovima i općinama (NN 92/09) odnosno od 01.06. do 30.09. kalendarske godine, izuzev za 2010 godinu kada se zakup vrši za period od 15. 06 do 15. 09.

Natječaj za zakup javne površine provodi se sukladno odredbama članka 8. - 15. Odluke.

Jamčevina se utvrđuje u visini početne cijene za javno nadmetanje preračunato na mjesečnoj razini za kioske, odnosno početne cijene za javno nadmetanje za ostale privremene objekte za vrijeme trajanja zakupnog odnosa iz stavka 1. ovog članka.«.

Članak 4.

U članku 8. iz stavka 1. dodaje se novi stavak koji glasi:

»Ugovorni odnos na rok od 5 godina za zakup javne površine za postavu ugostiteljske terase po zahtjevu podnositelja zahtjeva odobrava Grad i to za dosadašnje zakupoprimce koji su višegodišnji uredni platiše prema potvrdi Upravnog odjela za financije Grada. Za ostale zakupoprimce ugovorni odnos se zaključuje na rok od godine dana na temelju primljene dokaznice o podmirenim obavezama prema Gradu, izuzev za zakupoprimce koji ugostiteljsku djelatnost obavljaju sezonski za koje se zakupni odnos zaključuje na rok od 01. 04. do 30. 09. kalendarske godine.«.

Članak 5.

U članku 9., tabelarnom iskazu visine zakupa redak »Ugostiteljske terase« mijenja se i sada glasi:

Članak 6.

Članak 10. stavak 1. alineja 2. mijenja se na način:

»- kod zakupa zemljišta sezonskog i povremenog karaktera plaćanje se vrši u cijelom iznosu odjednom prilikom zaključivanja ugovornog odnosa, odnosno dobivanja Odobrenja, izuzev za ugostiteljske terase sezonskog karaktera za koji se zakupnina plaća mjesečno za razdoblje 01. 04. - 30. 09. kalendarske godine.«.

Članak 7.

Ova Odluka o Izmjenama i dopunama Odluke stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u »Službenim novinama Primorsko - goranske županije«.

Klasa: 372-01/10-01/1

Ur. broj: 2107/02-04-10-3

Novi Vinodolski, 18. svibnja 2010.

GRAD NOVI VINODOLSKI
Gradonačelnik

Oleg Butković, dipl. ing., v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=672&mjesto=51250&odluka=27
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr