SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVII. - broj 44. Četvrtak, 29. listopada 2009.
OPĆINA VIŠKOVO
48

64.

Na temelju članka 35. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 25/09) Općinsko vijeće Općine Viškovo, na 4. sjednici održanoj 26. listopada 2009. godine donijelo je

ODLUKU
o utvrđivanju naknade troškova za rad vijećnika,
članova radnih tijela vijeća, imenovanih predstavnika
Općine Viškovo te plaće Općinskog načelnika
i zamjenika načelnika

Članak 1.

Vijećnicima, članovima radnih radnih tijela vijeća Općine Viškovo i imenovanim predstavnicima Općine Viškovo za njihov rad pripada mjesečna naknada.

Članak 2.

Visina mjesečne bruto naknade za rad u Općinskom vijeću i radnim tijelima Općinskog vijeća određuje se u koeficijentima, a prema plaći pročelnika Upravnih odjela Općine Viškovo.

Plaću pročelnika Upravnih odjela čini vrijednost koeficijenta 1,7.

Članak 3.

Vijećnik za svoj rad u Općinskom vijeću ima pravo na mjesečnu bruto naknadu u visini koeficijenta 0,267.

Članak 4.

Ukoliko je vijećnik i član stalnog i povremenog radnog tijela Općinskog vijeća ima pravo na mjesečnu bruto naknadu za rad u visini koeficijenta 0,045 za one mjesece u kojima je održan sastanak.

Članak 5.

Vanjski član stalnog ili povremenog radnog tijela Općinskog vijeća ima pravo na mjesečnu bruto naknadu u visini koeficijenta 0,134 za one mjesece u kojima je održan sastanak, osim članova koji su imenovani kao predstavnici pravnih osoba.

Imenovani predstavnici Općine Viškovo koji sudjeluju u radu tijela pravnih osoba, imaju pravo na mjesečnu bruto naknadu u visini koeficijenta 0,134 za one mjesece u kojima je održan sastanak, ukoliko u toj pravnoj osobi ne dobivaju naknadu.

Članak 6.

Predsjednik Općinskog vijeća za svoj rad u vijeću ima pravo na mjesečnu bruto naknadu u visini koeficijenta 0,608.

Članak 7.

Potpredsjednik Općinskog vijeća za svoj rad ima pravo na mjesečnu bruto naknadu u visini koeficijenta 0,4.

Članak 8.

Članovima radnih tijela Općinskog vijeća, umanjuje se mjesečna naknada za rad, proporcionalno neopravdanom neprisustvovanju sjednicama u tijeku mjeseca.

Opravdanim izostankom se smatra izostanak zbog bolesti, smrti osoba u obitelji te poslovne spriječenosti, a koji je opravdan prije zakazanog datuma sjednice radnog tijela.

Članak 9.

Općinskim vijećnicima kao i vanjskim članovima stalnih radnih tijela pripada dnevnica za službena putovanja u zemlji i inozemstvu, kao i troškovi putovanja sukladno važećim zakonskim propisima.

Članak 10.

Koeficijent za utvrđivanje plaće Općinskom načelniku utvrđuje se u visini od 2,2.

Koeficijent za utvrđivanje plaće zamjeniku Općinskog načelnika utvrđuje se u visini od 1,95.

Članak 11.

Plaća se određuje na način da se osnovica za obračun plaće pomnoži s koeficijentom i tako utvrđeni iznos poveća za 0,5% za svaku godinu rada, a najviše do 20 %.

Osnovica za obračun plaće jest osnovica koja se utvrđuje na način i u visini koja je propisana Odlukom o plaćama službenika i namještenika br: 43/05 (»Službene novine PGŽ« broj 14/05).

Naknade ostalih materijalnih troškova i druga primanja isplaćuju se sukladno odredbama Pravilnika o radu za službenike i namještenike općinske uprave.

Članak 12.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o utvrđivanju naknade troškova za rad vijećnika, članova radnih tijela vijeća, načelnika i članova Općinskog Poglavarstva (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 30/05, 26/06 i 37/06).

Članak 13.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 021-05/09-01/15

Ur. broj: 2170-09-09-01-15

Viškovo, 26. listopada 2009.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO

Predsjednik
Općinskog vijeća
Igor Rubeša, ing., v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=638&mjesto=51216&odluka=64
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr