SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVII. - broj 32. Srijeda, 19. kolovoza 2009.
OPĆINA SKRAD

36.

Na temelju članka 48. stavka 4. i 5. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi (»Narodne novine« broj 10/97) i članka 15. Statuta Općine Skrad (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 24/01, 03/06, 16/06 i 54/ 08) Općinsko vijeće Općine Skrad, na sjednici održanoj 28. srpnja 2009. godine, donijelo je

ODLUKU
o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Skrad
od roditelja-korisnika usluga

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuju se mjerila za naplatu usluga Dječjeg vrtića Skrad (u daljnjem tekstu: Dječji vrtić) od roditelja-korisnika usluga.

II. PROGRAMI DJEČJEG VRTIĆA

Članak 2.

Dječji vrtić obavlja usluge predškolskog odgoja i naobrazbe te skrbi o djeci predškolske dobi (u daljnjem tekstu: predškolski odgoj) ostvarivanjem sljedećih programa:

- redovitog programa njege, odgoja, naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece predškolske dobi, koji je prilagođen razvojnim potrebama djece te njihovim mogućnostima i sposobnostima (u daljnjem tekstu: redoviti program),

- programa predškole,

- program za djecu predškolske dobi sa teškoćama u razvoju,

- drugih programa u skladu s potrebama djece i zahtjevima roditelja.

Članak 3.

Redoviti program predškolskog odgoja ostvaruju se u petodnevnom radnom tjednu kao:

- 10 satni program (cjelodnevni boravak),

- 6 satni program (poludnevni boravak).

Program predškole organizira se u trajanju i prema rasporedu utvrđenom Godišnjim planom i programom Dječjeg vrtića.

Drugi programi u skladu s potrebama i zahtjevima roditelja provode se u trajanju i prema rasporedu utvrđenom Godišnjim planom i programom Dječjeg vrtića te u zavisnosti od interesa roditelja za pojedini program.

III. MJERILA ZA NAPLATU USLUGE

Članak 4.

Za obavljanje usluga programa iz članka 2. ove Odluke, ekonomska mjesečna cijena programa Dječjeg vrtića za kalendarsku godinu izračunava se na osnovi ukupnih godišnjih rashoda i procijenjenog prosječnog godišnjeg broja korisnika usluga Dječjeg vrtića za kalendarsku godinu.

Odluka o ekonomskoj cijeni donosi se za svaku radnu godinu.

Članak 5.

Ukoliko su sredstva za programe javnih potreba na području predškolskog odgoja, utvrđenih člankom 50. stavkom

2. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi osigurana u državnom proračunu, puna mjesečna cijena usluga programa iz članka 2. ove Odluke umanjuje se u visini iznosa utvrđenih Pravilnikom o načinu raspolaganja sredstvima državnog proračuna i mjerilima sufinanciranja programa predškolskog odgoja.

Članak 6.

Donja granica participacije roditelja-korisnika usluge u cijeni za cjelodnevni boravak iznosi 350,00 kuna, a gornja granica (puna cijena) 600,00 kuna.

Donja granica participacije roditelja-korisnika usluge u cijeni za poludnevni boravak iznosi 150,00 kuna, a gornja granica (puna cijena) 350,00 kuna.

Članak 7.

Roditelj-korisnik usluga drugih programa u skladu s potrebama djece i zahtjevima roditelja plaća punu mjesečnu cijenu usluga, prema članku 2. stavku 4. ove Odluke.

Članak 8.

Pravo na besplatni boravak djece u Dječjem vrtiću može ostvariti roditelj-korisnik usluga temeljem članka 16. Odluke o socijalnoj skrbi Općine Skrad (»Službene novine primorsko-goranske županije« broj 25/99, 11/07 i 09/09).

O pravima na olakšice iz prethodnog stavka, povodom zahtjeva roditelja-korisnika usluga odlučuje općinski načelnik na prijedlog Odbora za socijalnu skrb i primarnu zdravstvenu zaštitu, a temeljem predočenih dokaza i službenih evidencija vrtića.

Članak 9.

Korisnici prava na olakšice dužni su u roku od osam dana prijaviti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Skrad svaku promjenu koja utječe na ostvarivanje prava na olakšicu.

IV. NAPLATA USLUGE

Članak 10.

Roditelj-korisnik usluga plaća cijenu usluga Dječjeg vrtića na žiroračun Općine Skrad.

Članak 11.

Općina Skrad obračunava sudjelovanje roditelja-korisnika usluga Dječjeg vrtića u punoj mjesečnoj cijeni usluga Dječjeg vrtića na temelju mjesečnih očevidnika o boravku djece u Dječjem vrtiću.

Na temelju obračuna iz stavka 1. ovoga članka Općina Skrad dostavlja račun svakom roditelju-korisniku usluga najkasnije do 15. dana u tekućem mjesecu za prethodni mjesec.

Roditelj-korisnik usluga Dječjeg vrtića dužan je platiti sudjelovanje u punoj mjesečnoj cijeni usluga Dječjeg vrtića na temelju računa iz stavka 1. ovoga članka najkasnije u roku od osam dana od primitka računa.

Članak 12.

Kod upisa u Dječji vrtić prednost imaju djeca predškolske dobi s područja Općine Skrad, a slobodna mjesta do popunjenja upisne kvote mogu se popuniti djecom predškolske dobi i s drugih područja van Općine Skrad.

V. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 13.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije« a primjenjivati će se od 1. rujna 2009. godine.

Klasa: 601-01/09-01/6

Ur. broj: 2112/04-09-01-01

Skrad, 29. srpnja 2009.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE SKRAD

Predsjednik
Ivan Crnković, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=626&mjesto=51311&odluka=36
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr