SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVII. - broj 6. Petak, 27. veljače 2009.
OPĆINA MRKOPALJ
3B2 EDGAR HTML from PONIKVE 108..112

5.

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 60/01, 129/05 i 109/07) i članka 18. Statuta Općine Mrkopalj (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 4/ 06) Općinsko vijeće Općine Mrkopalj, na sjednici održanoj dana 16. veljače 2009. godine donosi

ODLUKU
o kriterijima za dodjelu sportskih stipendija

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuju se uvjeti i način ostvarivanja prava na dodjelu sportskih stipendija kategoriziranim sportašima, članovima sportskih udruga s područja Općine Mrkopalj, u okviru sredstava koja se osiguravaju u Proračunu Općine Mrkopalj.

Broj sportskih stipendija i visinu mjesečnog iznosa odlukom utvrđuje nadležno izvršno tijelo Općine za svaku proračunsku godinu posebno, u skladu s raspoloživim proračunskim sredstvima.

Članak 2.

Pravo na sportsku stipendiju ostvaruju sportaši koji imaju prebivalište na području Općine Mrkopalj, članovi su sportskih udruga sa sjedištem na području Općine Mrkopalj, čiji su rezultati vrednovani i potvrđeni od Hrvatskog olimpijskog odbora te razvrstani su u sljedeće kategorije:

1. Športaš Hrvatske I. kategorije/vrhunski sportaš Hrvatske

2. Športaš Hrvatske II. kategorije/vrhunski sportaš Hrvatske

3. Športaš Hrvatske III. kategorije/vrhunski sportaš Hrvatske

4. Športaš Hrvatske IV. kategorije/vrsni sportaš Hrvatske

5. Športaš Hrvatske V. kategorije/daroviti sportaši Hrvatske

6. Športaš Hrvatske VI. kategorije/daroviti sportaš Hrvatske

Članak 3.

Sportske stipendije, dodjeljuje nadležno izvršno tijelo Općine na temelju javnog poziva i podnesene pisane zamolbe sportaša, s priloženom dokumentacijom:

- Presliku Rješenja o razvrstavanju sportaša sukladno Pravilniku o kategorizaciji sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora

- Potvrda o prebivalištu za podnositelja zahtjeva ne starije od 3 mjeseca od dana podnošenja zamolbe

- Potvrda sportske udruge o članstvu podnositelja zahtjeva u sportskoj udruzi te da isti uredno izvršava sportske zadaće i obveze prema matičnom klubu.

Članak 4.

Međusobna prava i obveze Općine i primatelja sportske stipendije uređuju se ugovorom.

Članak 5.

Sportske stipendije se isplaćuju sportašima za njihovo sportsko usavršavanje u trajanju od godinu dana.

Članak 6.

Sportska stipendija se isplaćuje na žiro-račun sportaša u skladu s odredbama članka 45.1. Pravilnika o porezu na dohodak (»Narodne novine« broj 95/05, 96).

Članak 7.

Sportaš ostvaruje pravo na korištenje stipendije samo pod uvjetom da uredno i redovito obavlja svoje sportske zadaće, ostvaruje program treninga, priprema i natjecanja te izvršava obaveze prema svom matičnom klubu, nacionalnoj sportskoj ekipi, ako ga za člana te ekipe odredi nadležno tijelo nacionalnog sportskog saveza.

Članak 8.

Sportaš gubi pravo na stipendiju kada se dokaže da je ostvarene rezultate postigao primjenom nedozvoljenih sredstava ili postupaka (doping).

Sportaš gubi prava na stipendiju ako se naknadno utvrdi da priložena dokumentacija nije bila istinita.

Sportaš gubi prava na stipendiju ako je pravomoćno osuđen za kazneno djelo navedeno u članku 13. Zakona o športu.

Sportaš gubi prava na stipendiju ako bez opravdanih razloga odbije nastupiti za matični klub ili nacionalnu sportsku ekipu koje su ga kandidirale za određeno natjecanje.

Sportaš gubi prava na stipendiju ako promijeni mjesto boravka izvan područja Općine Mrkopalj, ili prijeđe u klub koji nema sjedište na području Općine Mrkopalj.

Sportaš gubi prava na stipendiju ako svojim nedoličnim ponašanjem narušava ugled kluba, sportske udruge, općine ili Republike Hrvatske.

Ako se utvrdi da su ispunjeni uvjeti iz stavka 1. i 2. ovog članka, nadležno izvršno tijelo Općine donijet će odluku o raskidu ugovora te obvezi povrata cjelokupnog isplaćenog iznosa sportske stipendije.

Članak 10.

Ukoliko nastupe opravdane okolnosti (teška bolest, nesretni slučaj ili sl.) zbog kojih sportaš ne može ispunjavati obaveze navedene u članku 8., dužan je u roku od 30 dana podnijeti pismeni zahtjev uz predočenje dokaza nadležnog organa ili organizacije, radi daljnjeg reguliranja sportske stipendije.

Članak 11.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana po objavi u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 021-05/09-01/39

Ur. broj: 2112-05-01-09-2

Mrkopalj, 16. veljače 2009.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE MRKOPALJ

Predsjednik

Tomislav Cuculić, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=600&mjesto=51315&odluka=5
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr