SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XI. - broj 35. Utorak, 30. prosinca 2003.
OPĆINA LOVRAN
59

56.

Na temelju članka 39. stavak 2. Zakona o športu (»Narodne novine« broj 111/97) i članka 27. Statuta Općine Lovran (»Službene novine« broj 26/01 i 14/02), Općinsko vijeće Općine Lovran, na sjednici održanoj 18. prosinca 2003. godine donosi

PROGRAM
javnih potreba u sportu Općine Lovran
u 2004. godini

Članak 1.

Programom javnih potreba u sportu utvrđuju se aktivnosti, poslovi i djelatnosti od značaja za Općinu Lovran a u svezi s:

1. - poticanjem i promicanjem sporta,

2. - provođenjem dijela programa tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži,

3. - djelovanjem zajednice sportskih udruga u općini,

4. - treningom, organiziranjem i provođenjem sustava domaćih i međunarodnih natjecanja,

5. - sportsko-rekreacijskom aktivnošću građana, kao i drugim sportskim aktivnostima koje su u funkciji unapređenja i čuvanja zdravlja i podizanja psihofizičke sposobnosti pučanstva,

6. - stručnim radom u sportu,

7. - vrhunskim sportom,

8. - brigom o sportskim objektima.

Članak 2.

Aktivnosti i poslovi iz članka 1. obuhvaćaju:

1. Poticanje i promicanje sporta vršit će se kroz rad mnogobrojnih »sportskih škola« sa osnovnom zadaćom da se obuhvati što veći broj djece i mladeži. Takav pristup omogućuje omasovljenje i razvoj sporta u cjelini.

2. Zajednica sportskih udruga u svom djelokrugu posebice je dužna utvrđivati i ostvarivati politiku promicanja sporta na području Općine Lovran i usklađivati aktivnosti svojih članova, skrbiti o vrhunskim sportašima te sudjelovati u stvaranju uvjeta za njihovu pripremu za velika međunarodna natjecanja, organizirati manifestaciju »sportaš godine« te skrbiti o ostvarenju programa javnih potreba, o čemu je dužna podnijeti godišnje izvješće.

U 2004. godini zajednica će financirati učešće djece predškolskog uzrasta na Dječjoj olimpijadi.

3. Organizacija službenih i prigodnih domaćih i međunarodnih takmičenja provodit će se putem sportskih udruga i zajednica koje djeluju na području Općine Lovran: Hrvatski nogometni klub »Lovran«, Jedriličarski klub »Istra« Lovran, Streljački klub »Kobac« Lovran, Športski ribolovni klub »Zubatac« Lovran, Tenis klub »Lovran«, Boćarski klubovi »Lovran«, »Liganj« i »Lovranska Draga«, Šahovski klub »Lovran«, Športski klub »Galeb« pri osnovnoj školi »V. C. Emin« u Lovranu, Zajednica športskih udruga Lovran te novoutemeljene trekking - rafting - skiing klub T.R.I.S. i Brdsko - biciklistički klub »Marun«.

4. Sportsko rekreacijske aktivnosti građana provode sportske udruge, planinarsko društvo »Knezgrad«, lovačka udruga »Kobac 1960« te prema interesima građana u cilju unapređenja i očuvanja zdravlja i podizanja psihofizičkih sposobnosti pučanstva i unapređenja ekologije.

5. Stručni rad u sportu je preduvjet za kvalitetan rad i masovniji obuhvat djece sportskim aktivnostima te se u 2004. godini planira obuka trenera u sportskim granama gdje će to biti najpotrebnije.

6. Vrhunski sport zastupljen je u našoj Općini putem članova ŠRK »Zubatac« Lovran. Znano je da su Lovranski udičari redovito članovi reprezentacije Hrvatske i to u više kategorija. Postižu svjetski priznate rezultate i redovito su među prvima i to u europskim i svjetskim razmjerima.

7. U toku 2004. godine nastavit će se rješavanje imovinsko-pravnog statusa objekata sporta.

Članak 3.

Sportske udruge ostvarivat će donacije iz Proračuna Općine Lovran za 2004. godinu za zadovoljavanje javnih potreba u športu temeljem Kriterija za programiranje i dodjelu sredstava za zadovoljavanje javnih potreba u športu, način njihovog raspoređivanja i praćenja njihovog korištenja (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 7/96.)

Članak 4.

Program javnih potreba u sportu Općine Lovran u 2004. godini stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije, a primjenjuje se od 1. siječnja 2004. godine.

Klasa: 400-08/03-01/02

Ur. broj: 2156/02-01-03-55

Lovran, 18. prosinca 2003.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE LOVRAN

Predsjednik

Općinskog vijeća

Edvard Primožić, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=51&mjesto=51415&odluka=56
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr