SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVI. - broj 33. Utorak, 2. rujna 2008.
OPĆINA LOVRAN
3B2 EDGAR HTML from PONIKVE 108..112

31.

Temeljem članka 58. stavak 1. i članka 84. Zakona o trgovini (»Narodne novine« Republike Hrvatske broj 87/ 08, 96/08 - Uredba Vlade RH), članka 3. i 4. Pravilnika o radnom vremenu prodavaonica i drugih oblika trgovina na malo (»Narodne novine« RH broj 80/01), članka 48. Statuta Općine Lovran (»Službene novine Primorsko- goranske županije« broj 26/01, 14/02, 8/05, 4/06 - pročišćeni tekst i 22/06) i članka 6. Poslovnika Općinskog poglavarstva Općine Lovran (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 21/05), Općinsko poglavarstvo Općine Lovran donijelo je, na svojoj 134. sjednici, održanoj dana 26. kolovoza 2008. godine

ODLUKU
o radnom vremenu u djelatnosti trgovine

Članak 1.

Ovom Odlukom određuje se radno vrijeme u djelatnosti trgovine na području Općine Lovran.

Članak 2.

Radno vrijeme u djelatnosti trgovine je dnevno i tjedno radno vrijeme u kojem su prodavaonice i drugi oblici trgo vine na malo (dalje u tekstu: prodavaonice) otvoreni za kupce.

Drugi oblici trgovine na malo predstavljaju prodaju roba i/ili usluga u smislu ove Odluke na jedan od slijedećih načina:

- u tržnici na malo,

- na štandovima i klupama u tržnicama na malo,

- na štandovima i klupama izvan tržnica na malo,

- na štandovima i klupama unutar trgovačkih centara, ustanova i sl.,

- putem kioska,

- prodaja putem automata,

- prigodnom prodajom (sajmovi, izložbe i sl.).

Članak 3.

Odredbe ove Odluke ne odnose se na benzinske postaje i prodavaonice unutar benzinske postaje te unutar luka i pristaništa i luka nautičkog turizma koje mogu raditi tijekom cijele godine od 0 do 24 sata.

Članak 4.

Prodavaonice na području Općine Lovran tijekom tjedna, od ponedjeljka do subote, mogu započeti s radom najranije u 6.00 sati, a završiti s radom najkasnije u 24.00 sata za vrijeme ljetnog radnog vremena i u prosincu, a za vrijeme zimskog radnog vremena, izuzev u prosincu, najranije od 6.00 i najkasnije do 22.00 sata.

Ljetno radno vrijeme računa se od 1. lipnja do 1. listopada, a zimsko u ostale dane u godini.

Unutar tog vremena trgovac sam određuje radno vrijeme prodavaonice koje može biti jednokratno, dvokratno i non-stop, sukladno ispunjenju uvjeta iz članka 57. Zakona o trgovini.

Članak 5.

Nedjeljom prodavaonice mogu raditi za vrijeme ljetnog radnog vremena i tijekom prosinca najranije od 7.00 sati i najkasnije do 14.00 sati ili najranije od 14.00 i najkasnije do 20.00 sati.

Nedjeljom tijekom cijele godine mogu raditi:

- tržnica na malo,

- štandovi i klupe za prodaju cvijeća i svijeća smješteni izvan tržnice na malo,

- kiosci za prodaju tiska, cvijeća i svijeća,

- specijalizirane prodavaonice za prodaju kruha i pekarskih proizvoda, tiska, cvijeća i svijeća, a sve u vremenu najranije od 7.00 sati i najkasnije do 14.00 sati, a

- specijalizirane prodavaonice za prodaju suvenira najranije od 6.00 i najkasnije do 21.00 sat.

Tijekom cijele godine nedjeljom mogu raditi:

- prodavaonice u sklopu bolnice, lječilišta, hotela i hotelskih kompleksa, autokampova, muzejsko galerijskih prostora i nacionalnih parkova sukladno njihovom radnom vremenu,

- prodavaonice u kojima se prodaju proizvodi namijenjeni promidžbi i zabavi za vrijeme održavanja događanja u kinima, sportskim objektima i igralištima u vremenu trajanja samog događaja,

- prodavaonice unutar zatvorenog dijela tržnice na malo sukladno njenom radnom vremenu.

Članak 6.

Prodavaonice ne rade u dane blagdana.

U dane uoči blagdana prodavaonice mogu raditi najkasnije do 14.00 sati nedjeljom, a do 15.00 sati radnim danom.

Članak 7.

Općinsko poglavarstvo Općine Lovran može iznimno, u posebno opravdanim slučajevima (održavanje manifestacija, zabava i sl.), i u slučajevima izvanrednih situacija, odrediti i drugačije radno vrijeme od radnog vremena utvrđenog ovom Odlukom.

Na poseban zahtjev trgovca Općinsko poglavarstvo Općine Lovran može odobriti rad i izvan vremena propisanog ovom Odlukom.

Odluke iz stavka 1. i 2. ovog članka Općinsko poglavarstvo Općine Lovran može donijeti ako postoji interes za opskrbom određenim proizvodima na pojedinoj lokaciji i ako takvo poslovanje ne bi remetilo javni red i mir.

Članak 8.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje vrijediti Odluka o radnom vremenu u djelatnosti trgovine na području Općine Lovran (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 34/01).

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave, a objavit će se u službenom glasilu Primorsko-goranske županije.

Klasa: 011-01/08-01/15

Ur. broj: 2156/02-02-08-3

Lovran, 26. kolovoza 2008.

Predsjednik
Općinskog poglavarstva
Općine Lovran
Emil Gržin, dipl. oecc., v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=571&mjesto=51415&odluka=31
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr