SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVI. - broj 29. Petak, 25. srpnja 2008.
GRAD KASTAV
3B2 EDGAR HTML from PONIKVE 108..112

18.

Na temelju članka 124. Zakona o proračunu (»Narodne novine« broj 96/03) i članka 15. Statuta Grada Kastva (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 24/ 01), Gradsko vijeće Grada Kastva, na 33. sjednici održanoj 24. srpnja 2008. godine, donijelo je

IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU PRORAČUNA
GRADA KASTVA ZA RAZDOBLJE
siječanj - lipanj 2008. godine

I. OPĆI DIO

Članak 1.

Izvršenje Proračuna Grada Kastva za razdoblje siječanj - lipanj 2008. godine, prihodi i rashodi iznose

*tablica se nalazi na kraju dokumenta*

- OBRAZLOŽENJE IZVRŠENJA PROGRAMA

Obrazloženje izvršenja programa je usmjereno na rezultate svakog programa, te podrazumijeva izvještavanje o uspješnosti programa, kao i o ostvarenju postavljenih ciljeva.

PROGRAM 1101: REDOVAN RAD PREDSTAVNIČKOG TIJELA

Navedeni program sadrži aktivnost: Predstavničko tijelo, projekte Gradsko vijeće mladih, Proslava Dana Grada Kastva i Proslava Jelenine.

Ukupno utrošena sredstva za ovaj program iznosila su 482.719 kune, odnosno 57,35% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 1102: PROGRAM POLITIČKIH STRANAKA

Navedeni program sadrži aktivnost: Osnovne funkcije stranaka.

Ukupno utrošena sredstva za ovaj program iznosila su 20.930 kuna, odnosno 49,83% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 1103: PROGRAM NACIONALNIH MANJINA

Navedeni program sadrži aktivnost: Vijeće srpske nacionalne manjine, te aktivnost: Ostali predstavnici nacionalnih manjina.

Ukupno utrošena sredstva za ovaj program iznosila su 20.500 kuna, odnosno 27,70% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 1204: REDOVAN RAD IZVRŠNOG TIJELA

Navedeni program sadrži aktivnost: Izvršno tijelo.

Ukupno utrošena sredstva za ovaj program u razdoblju siječanj - lipanj 2008. godine iznosila su 199.001 kuna, odnosno 32,78% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 1305: JAVNA UPRAVA I ADMINISTRACIJA

Navedeni program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Administrativno, tehničko i stručno osoblje

- Kapitalni projekt: Opremanje uprave.

Rashodi za aktivnost: Administrativno, tehničko i stručno osoblje realizirani su u iznosu od 44,87 % planiranih rashoda na godišnjoj razini.

Smatra se da je pružena odgovarajuća usluga građanima, rješavajući njihove zahtjeve, odnosno probleme koji su predmet tih zahtjeva.

Rashodi za kapitalni projekt: Opremanje uprave realizirani su u iznosu od 20,83% planiranih rashoda na godišnjoj razini, te su nabavljeni printer i uredski namještaj.

PROGRAM 2106: PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Osnovna djelatnost sportskih društava

- Tekući projekt: Sportske manifestacije (KSI i Sportaš godine).

Ukupno uložena sredstva u realizaciju ovog programa iznose 442.405 kuna, odnosno 60,73% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

Košarkaškom klubu »Kastav« su u razdoblju siječanj - lipanj 2008. godine doznačena sredstva u iznosu od 86.250 kuna. Košarkaški klub »Kastav« je u prvom polugodištu 2008. godine postigao zapažene rezultate. Seniori ispod 21 godine osvojili su 1 mjesto u Primorsko-goranskoj županiji i Istarskoj županiji, dok je školska košarkaška ekipa osvojila drugo mjesto u Primorsko-goranskoj županiji. Pored toga, juniori, kadeti, mladi kadeti i dječaci osvojili su na natjecanjima u Primorsko-goranskoj županiji 4 mjesta.

Školskom sportskom klubu »Zvirić« su u 2008. godini doznačena sredstva u iznosu od 12.000 kuna, te su učenici sudjelovali na mnogobrojnim natjecanjima u Primorsko- goranskoj županiji, dječaci u košarki, malom nogometu, atletici i šahu, a djevojčice u odbojci, atletici, tenisu i karateu. Najbolji razultat postigla je muška ekipa u plivanju koja je osvojila prvo mjesto u Primorsko-goranskoj županiji i stekla pravo sudjelovanja na poluzavršnici državnog prvenstva.

Možemo napomenuti da su poduzete planirane aktivnosti u pravcu ispunjenja općih i posebnih ciljeva ovog programa, kao što su stvoriti uvjete za djecu i mlade da kroz različite sportske aktivnosti ispune svoje slobodno vrijeme i stvoriti mogućnosti građanima za sudjelovanje u sportskim i rekreativnim aktivnostima. Međutim, potpuna informacija o uspješnosti ispunjenja ciljeva moći će se dati nakon što sva sportska društva, nositelji pojedinih sportskih aktivnosti, dostave izještaj o svom radu.

PROGRAM 2207: PROGRAMSKA DJELATNOST UDRUGA I USTANOVA U KULTURI, TE OSTALE DJELATNOSTI U KULTURI

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Djelatnost Muzejske zbirke Kastavštine

- Aktivnost: Djelatnost knjižnice Kastav

- Tekući projekt: Opremanje knjižnice Kastav

- Tekući projekt: Zbornik Kastavštine

- Aktivnost: Osnovna djelatnost udruga u kulturi

- Tekući projekt: Festival KKL

- Kapitalni projekt: Adaptacija i sanacija prostora Galerije sveta Trojica.

U razdoblju siječanj - lipanj 2008. godine je u realizaciju ovog programa utrošeno 1.064.655 kuna, odnosno 63,92% planiranog iznosa na godišnjoj razini.

Tekući projekt: Zbornik Kastavštine je u potpunosti realiziran u lipnju 2008. godine izdavanjem Zbornika Kastavštine, Knjige XVI., u nakladi od 800 primjeraka, a u njegovu je realizaciju utrošeno 92.467 kuna, odnosno 97,33 % planiranih sredstava.

U razdoblju siječanj - lipanj 2008. godine je za realizaciju aktivnosti: Osnovna djelatnost udruga u kulturi ukupno utrošeno 233.400 kuna.

Udruzi »Kanat« Kastav doznačena su sredstva u iznosu od 47.500 kuna za financiranje redovne djelatnosti, te 30.000 kuna za realizaciju festivala »4. Čansonfest - Kastav 2008.« U razdoblju siječanj-lipanj 2008. godine muška klapa Kastav je održala 12 nastupa, među kojima se mogu izdvojiti nastup na 11. Festivalu istarskih klapa Buzet 2008. godine, na kojem je muška klapa osvojila 2. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, te nastup na 43. Međunarodnom festivalu zborova od 21. do 24. lipnja u poljskom gradu Miedzyzdroje. Ženska klapa Kastav je imala 3 nastupa, te se pripremala za sudjelovanje na 5. Zborskoj olimpijadi koja se u srpnju održava u Grazu i

na 16. Međunarodnom zborskom festivalu u rujnu u brazilskom gradu Cabo Frio.

Potpuna slika o uspješnosti ispunjenja općih i posebnih ciljeva ovog programa, kroz realizaciju planiranih projekata i aktivnosti, moći će se dati nakon što sve udruge i ustanove - nositelji projekata i aktivnosti dostave izvještaj o svom radu za razdoblje siječanj - lipanj 2008. godine.

PROGRAM 2308: PROGRAM OSNOVNOG OBRAZOVANJA

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Tekući projekt: Prijevoz učenika

- Tekući projekt: Poklon bon polaznicima 1. razreda

- Kapitalni projekt: Adaptacija zgrade škole

- Kapitalni projekt: Izgradnja (školske) sportske dvorane.

U Program osnovnog obrazovanja je u razdoblju siječanj - lipanj 2008. godine utrošeno 371.303 kune, odnosno 5,69% osiguranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 2309: »POTREBE IZNAD STANDARDA«

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Tekući projekt: Produženi boravak djece

- Aktivnost: Obrazovni programi i natjecanja

- Tekući projekt: Opremanje škole - potrebe iznad standarda

U navedeni program je u prvom polugodištu 2008. godine utrošeno 153.027 kuna, odnosno 48,34% planiranih sredstava na godišnjoj razini. Mladi čuvari i Zavičajna grupa bili su angažirani u radu na Krku, sadnji oleandara prema Belićima i radu u okolišu škole.

U lipnju je tiskan školski list »Feral«, a iz programa Društva naša djeca nabavljena su tri reflektora za priredbe. Pored toga, učenici su sudjelovali na državnim natjecanjima iz likovnog stvaralaštva (»Europa u školi«, Zagreb), u debati (Delnice) i iz matematike (Međunarodno matematičko natjecanje »Klokan bez granica«).

PROGRAM 2410: STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA

Program sadrži aktivnost: Stipendiranje učenika i studenata, te Sufinanciranje Zaklade sveučilišta. U njegovu je realizaciju u prvom polugodištu 2008. godine utrošeno 170.634 kune, odnosno 57,65% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 2511: REDOVNI PROGRAM ODGOJA, NAOBRAZBE I SKRBI

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: D. V. »V. Nazor«

- Tekući projekt: Opremanje D. V. »V. Nazor«.

U realizaciju ovog programa je u prvom polugodištu 2008. godine utrošeno 810.310 kuna, odnosno 48,61% planiranih sredstava na godišnjoj razini. Osigurana su sredstva za plaće djelatnika, božićnicu i Dječju olimpijadu.

Analiza ispunjenja općih i posebnih ciljeva ovog programa, kao što su omogućiti čim većem broju djece sa područja Grada Kastva sudjelovanje u odgovarajućim programima odgoja, naobrazbe i skrbi u vrtiću »Vladimir Nazor«, te pružiti zadovoljavajuću i kvalitetnu uslugu smještaja i skrbi o djeci moći će se izvršiti nakon što D. V. »V. Nazor« dostavi izvještaj o realiziranim aktivnostima i postignutim rezultatima za razdoblje siječanj - lipanj 2008. godine.

PROGRAM 12: RAZVOJ GOSPODARSTVA

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Tekući projekt: Razvoj poduzetništva i obrtništva

- Tekući projekt: Razvitak brdsko-planinskog područja

- Aktivnost: Razvoj turizma

- Kapitalni projekt: Izgradnja RZ Žegoti

U realizaciju ovog programa je u izvještajnom razdoblju utrošeno 333.492 kune, odnosno 9,83 % planiranih sredstava, jer su rashodi za subvencije trgovačkim društvima za kamate realizirani u iznosu od 20,52% planiranog iznosa na godišnjoj razini.

PROGRAM 4013: SOCIJALNA SKRB

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Pružanje pomoći građanima i kućanstvima

- Aktivnost: Pružanje pomoći kućanstvima s djecom

- Aktivnost: Pružanje pomoći kućanstvima za pokrivanje troškova stanovanja

- Aktivnost: Podrška humanitarnim aktivnostima.

U realizaciju programa Socijalne skrbi je u izvještajnom razdoblju utrošeno 1.171.854 kune, odnosno 43,48% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

Opći i posebni ciljevi ovog programa, kao što su obavljanje i financiranje djelatnosti socijalne skrbi i pružanje financijske pomoći i pomoći u naravi nezaposlenim i ostalim građanima kojima je takva pomoć potrebna, ispunjeni su kroz dodjelu raznih oblika pomoći (jednokratne pomoći, podmirenje troškova stanovanja, podmirenje troškova prijevoza i ostalo) svim građanima koji su pomoć zatražili i zadovoljili potrebne uvjete.

PROGRAM 5116: ODRŽAVANJE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Upravljanje i održavanje groblja

- Aktivnost: Funkcioniranje i održavanje javne rasvjete

- Aktivnost: Održavanje nerazvrstanih cesta

- Aktivnost: Održavanje javnih površina

- Aktivnost: Odvodnja atmosferskih voda

- Kapitalni projekt: Nabava opreme.

Ukupno utrošena sredstva u izvještajnom razdoblju za realizaciju ovog programa iznose 978.857 kuna.

Sredstva su utrošena po aktivnostima i projektima kako slijedi:

- za aktivnost: Upravljanje i održavanje groblja 143.328 kn

- za aktivnost: Funkcioniranje i održavanje javne rasvjete 342.739 kn

- za aktivnost: Održavanje nerazvrstanih cesta 103.392 kn

- za aktivnost: Održavanje javnih površina 386.758 kn

- za aktivnost: Odvodnja atmosferskih voda 0 kn

. tekući projekt: Nabava opreme 2.640 kn.

Smatra se da su ispunjeni opći i posebni ciljevi ovog programa, kao što su osigurati održavanje komunalnih objekata i uređaja u stanju funkcionalne sposobnosti, kvalitetno održavanje javnih površina, groblja, nerazvrstanih cesta, te kvalitetno i funkcionalno održavanje javne rasvjete.

PROGRAM 5117: PROGRAM ZAŠTITE OKOLIŠA I GRAĐANA

Program sadrži sljedeće aktivnosti:

- Aktivnost: Održavanje čistoće i odlaganje komunalnog otpada

- Aktivnost: Provođenje preventivnih mjera zaštite građana.

U realizaciju ovog programa je u izvještajnom razdoblju utrošeno 54.976 kuna.

PROGRAM 5118: JAVNI PRIJEVOZ

Ovaj program uključuje aktivnost: Prijevoz putnika u javnom prometu. Utrošena sredstva za ovaj program u izvještajnom razdoblju iznose 742.280 kuna, a uključuju subvencije K. D. »Autotrolej« d.o.o. za njegov rad, te sredstva koja se uplaćuju K. D. »Autotrolej« d.o.o. za nabavu autobusa iz ranijih godina.

PROGRAM 5119: ZAŠTITA OD POŽARA

Program uključuje sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Prevencija i borba protiv požara

- Tekući projekt: Opremanje DVD

Ukupno utrošena sredstava za ovaj program u izvještajnom razdoblju iznose 382.107 kn, odnosno 59,52 % planiranih sredstava na godišnjoj razini.

PROGRAM 5120: IZGRADNJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Program sadrži sljedeće aktivnosti i projekte:

- Aktivnost: Geodetski poslovi

- Kapitalni projekt: Cesta 233 Jurčići - Groblje - Šporova jama - Belići

- Kapitalni projekt: Izgradnja vodovoda

- Kapitalni projekt: Izgradnja i opremanje sportskih objekata

- Kapitalni projekt: Izgradnja javne rasvjete

- Kapitalni projekt: Uređenje javnih površina

- Kapitalni projekt: Izgradnja kanalizacije

- Kapitalni projekt: Izgradnja cesta i nogostupa

- Kapitalni projekt: Nabava zemljišta

- Kapitalni projekt: Uređenje nerazvrstanih cesta

- Kapitalni projekt: Uređenje Crekvine i Fortice

- Kapitalni projekt: Izgradnja groblja

- Aktivnost: Sanacija odlagališta i nabava komunalne opreme.

Ukupno utrošena sredstva za realizaciju ovog programa u izvještajnom razdoblju iznosila su 4.925.971 kunu, odnosno 28,92 % planiranog iznosa na godišnjoj razini.

Unutar kapitalnog projekta: Izgradnja cesta i nogostupa izgrađen je jednostrani nogostup Ćikovići - Rubeši dužine 105 metara, te je za njegovu izgradnju utrošeno 290.859 kuna, odnosno 90,89% planiranih sredstava na godišnjoj razini.

Unutar kapitalnog projekta: Uređenje Crekvine i Fortice izrađeno je montažno gledalište za ljetnu pozornicu s 288 sjedećih mjesta.

Realizacija ostalih kapitalnih projekata koje program: Izgradnja komunalne infrastrukture sadrži je u tijeku.

 

Izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Ka  


http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=567&mjesto=51215&odluka=18
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr