SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XVI. - broj 19. Petak, 23. svibnja 2008.
OPĆINA LOKVE
3B2 EDGAR HTML from PONIKVE 108..112

12.

Na temelju članka 47. Statuta Općine Lokve (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 37/05) Općinsko poglavarstvo Općine Lokve, na 38. sjednici održanoj 08. travnja 2008. godine, donijelo je

PRAVILNIK
o korištenju službenog automobila i mobilnog telefona

Članak 1.

Ovim se Pravilnikom uređuje korištenje službenih automobila i mobilnih telefona te prava i obveze općinskih dužnosnika i službenika u svezi s korištenjem te imovine.

SLUŽBENI AUTOMOBIL

Članak 2.

Službeni automobili za službene potrebe koriste dužnosnici i službenici Općine Lokve, a iznimno i treće osobe, po odobrenju Općinskog načelnika, odnosno službene osobe koju on ovlasti.

Pravo na korištenje službenih automobila tijekom 24 sata dnevno ima Općinski načelnik, a zamjenik Općinskog načelnika te predsjednik Općinskog vijeća Općine Lokve prema ukazanoj potrebi.

Korištenje službenog automobila iz stavka 2. ovog članka smatra se korištenjem u službene svrhe.

Pravo na korištenje službenih automobila imaju službenici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lokve.

Iznimno, Općinski načelnik može i drugim osobama posebnom odlukom odobriti korištenje službenog automobila.

Članak 3.

Osobe iz članka 2. ovog Pravilnika moraju imati važeću vozačku dozvolu te se pridržavati Zakona o sigurnosti prometa na cestama i ovog Pravilnika.

Članak 4.

Pod službenim potrebama u smislu ovog Pravilnika podrazumijeva se obavljanje poslova i zadataka koji pripadaju u samoupravni djelokrug rada samoupravnih tijela, a osobito:

- poslovi i zadaci izvan sjedišta upravnih tijela,

- sudjelovanje na sastancima, sjednicama, seminarima i sl.,

- prijevoz potreban za rad upravnih tijela,

- obavljanje drugih poslova po ovlaštenju Općinskog načelnika.

U slučaju kada se službeni automobil koristi za odlazak na službeno putovanje u inozemstvo, korištenje odobrava Općinski načelnik ili osoba koju on ovlasti.

Članak 5.

Za vrijeme korištenja službenog automobila korisnici su dužni voditi evidenciju o izvršenim radovima i prijeđenim kilometrima na utvrđenom obrascu putnog naloga ili putnog radnog lista.

Putni nalog i putni radi list moraju obavezno sadržavati :

- datum izdavanja,

- ime i prezime osobe koja koristi službeni automobil,

- lokacija na koju osoba putuje,

- svrhu putovanja,

- vrijeme trajanja putovanja,

- datum i vrijeme kretanja na put i početnu kilometražu,

- datum i vrijeme povratka sa puta i završna kilometraža,

- podaci o oštećenjima na vozilu,

- potpis ovlaštene osobe i pečat.

Po završetku korištenja službenog automobila korisnik je dužan automobil garažirati te popunjeni putni nalog ili putni radni list dostaviti Sektor za proračun i financije.

Članak 6.

Administrativno-tehničke poslove, odnosno evidenciju i kontrolu korištenja službenog automobila, vodi Sektor za proračun i financije.

Poslovima iz stavka 1. ovog članka smatraju se:

- pravodobno osiguranje kreditnih kartica za plaćanje goriva i cestarine,

- vođenje mjesečne evidencije o prijeđenoj kilometraži i utrošku goriva,

- vođenje brige o tehničkom pregledu automobila, redovnom servisiranju i popravcima,

- odnosno održavanju njihove ispravnosti.

Korisnici službenog automobila dužni su u slučaju prometne nezgode ili oštećenja automobila, kao i u slučaju kvara na automobilu, odmah o tome obavijestiti Sektor iz stavka 1. ovog članka.

Članak 7.

Korisnik službenog automobila dužan je za svako punjenje vozila na benzinskoj postaji dostaviti Sektoru za proračun i financije urednu dokumentaciju (račun ili slip s pečatom benzinske postaje i stanjem kilometraže prilikom punjenja).

Članak 8.

Sektor za proračun i financije dužan je jednom godišnje, a po potrebi i češće, dostaviti Općinskom načelniku izvješće o prijeđenim kilometrima i potrošnji goriva za službene automobile i to za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca tekuće godine.

MOBILNI TELEFONI

Članak 9.

Pravo na korištenje službenog mobilnog telefona imaju Općinski načelnik, predsjednik Općinskog vijeća, članovi poglavarstva, voditelj odsjeka za komunalni sustav i komunalni redar.

Iznimno, pravo na korištenje službenih mobilnih telefona ostalim službenicima i namještenicima te vanjskim suradnicima Jedinstvenog upravnog odjela posebnom odlukom utvrđuje Općinski načelnik, ukoliko je to neophodno za obavljanje redovnih poslova.

Članak 10.

Općinski načelnik i predsjednik Općinskog vijeća imaju pravo na podmirenje mjesečnih telefonskih troškova putem pretplatničkog odnosa.

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela ima pravo na podmirenje mjesečnih telefonskih troškova putem pretplatničkog odnosa u iznosu od 250,00 kn.

Samostalni referent za komunalne poslove ima pravo na podmirenje mjesečnih telefonskih troškova putem pretplatničkog odnosa u iznosu od 250,00 kn.

Komunalni redar ima pravo na podmirenje mjesečnih telefonskih troškova putem pretplatničkog odnosa u iznosu od 250,00 kn.

Samostalni referent za financije, planske i analitičke poslove ima pravo na podmirenje mjesečnih telefonskih troškova putem pretplatničkog odnosa u iznosu od 250,00 kn.

Samostalni stručni suradnik za plansko - analitičke, ekonomske i razvojne projekte ima pravo na podmirenje mjesečnih telefonskih troškova putem pretplatničkog odnosa u iznosu od 250,00 kn.

Administrativni referent ima pravo na podmirenje mjesečnih telefonskih troškova putem pretplatničkog odnosa u iznosu od 250,00 kn.

Vanjski suradnici imaju pravo na podmirenje mjesečnih telefonskih troškova putem pretplatničkog odnosa u iznosu od 250,00 kn.

Općinskom načelniku priznat će se telefonski troškovi do ukupnog godišnjeg iznosa od 12.000,00 kn.

Predsjedniku Općinskog vijeća priznat će se telefonski troškovi do ukupnog godišnjeg iznosa od 3.000,00 kn.

Općinski načelnik utvrđuje opravdanost prekoračenja iznosa telefonskih troškova iz stavka 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. i 8. ovog članka, te način podmirenja troškova.

Članak 11.

Sektor za proračun i financije dužan jednom godišnje, a po potrebi i češće, dostaviti Općinskom načelniku izvješće o troškovima mobilnih telefona i to za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca tekuće godine.

Članak 12.

Korisnik mobilnog telefona dužan je u roku od tri dana od dana prestanka dužnosti, odnosno gubitka prava na korištenje mobilnog telefona, isti predati s pripadajućom opremom Odsjeku za proračun i financije.

Članak 13.

Nepridržavanje odredbi ovog Pravilnika predstavlja povredu radne obveze.

Članak 14.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije«.

Klasa: 022-01/08-01/02

Ur. broj: 2112-02/3-08-1

Lokve, 8. travnja 2008.

OPĆINSKO POGLAVARSTVO OPĆINE LOKVE

Predsjednik
Anton Mihelčić, ing., v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=557&mjesto=51316&odluka=12
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr