SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 49. Petak, 21. prosinca 2007.
GRAD DELNICE
30

114.

Na temelju članka 43. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine« broj 33/01, 60/01, 129/05 i 109/07) i članka 19. Statuta Grada Delnica (»Službene novine« broj 9/06 - pročišćeni tekst, 29/07 i 33/07) Gradsko vijeće Grada Delnica, na sjednici održanoj 18. prosinca 2007. godine donosi

PROGRAM
javnih potreba u radu vjerskih zajednica,
nacionalnih manjina, turizma i ostalog u Gradu
Delnicama za 2008. godinu

Članak 1.

Programom javnih potreba u radu vjerskih zajednica i nacionalnih manjina, turizma i ostaloga u Gradu Delnicama za 2008. godinu (u daljnjem tekstu: Program) utvrđuju se aktivnosti, poslovi i djelatnosti iz domena;

- koji pridonose promicanju i razvoju vjerskih zajednica i nacionalnih manjina, a koji su izvan njihovih redovnih aktivnosti, te

- koji pridonose razvoju turizma te razvoju, očuvanju, zaštiti i unapređenju prirodnog okoliša te očuvanje flore i faune na području Grada Delnica, a koji se očituju kroz čišćenje divljih deponija i odlagališta otpada, čišćenje i održavanje javnih površina, sadnju cvijeća te ukrašavanje javnih površina, trgova i sl.¹ kao i kroz vođenje brige oko flore i faune (npr. održavanje raznih oblika seminara, tribina, izložbi i sl.).

Članak 2.

Svrha ovog Programa je:

- širenje trpeljivosti, tolerancije, suradnje i sl., prema svim vjerskim zajednicama i njihovim vjernicima koje djeluju u skladu s pravnim poretkom na području Grada Delnica te prema svim ostalim građanima,

- omogućavanje prava na slobodno izjašnjavanje pripadnika neke nacionalne manjine u Gradu Delnicama odnosno omogućavanje njihova prava da sami ili zajedno s drugim pripadnicima te nacionalne manjine ili zajedno s pripadnicima drugih nacionalnih manjina, ostvare prava i slobode propisane zakonima,

- usmjeravanje razvoja svijesti o razvoju autohtonog turizma, zaštiti i unapređenju prirodnog okoliša te očuvanju flore i faune na području Grada Delnica.

Članak 3.

Jedan od osnovnih ciljeva ovog Programa je taj da se pripomogne vjerskim zajednicama te nacionalnim manjinama kako bi u svom radu djelovale sa sadržajem i načinom koji nisu protivni pravnom poretku, javnom moralu ili na štetu života i zdravlja ili drugih prava i sloboda njenih vjernika i drugih građana, te kojima se omogućava ostvarivanje njihovih zakonom propisanih prava.

Isto tako, cilj donošenja ovog Programa je i:

- poticanje i promicanje zaštite i unapređenja prirodnog okoliša te očuvanje flore i faune,

- poticanje u razvoju autohtonog turizma,

- poticanje uključivanja što većeg broja ljudi u razvoj ovog Programa,

- poticanje programa organiziranog osposobljavanja u udrugama, školama i ostalim sličnim institucijama,

- sudjelovanje u organizaciji aktivnosti vezanih uz ovaj Programa i sl.

Članak 4.

Programom se stvaraju uvjeti za zadovoljavanje potreba u sljedećim područjima djelatnosti:

- kroz redovne aktivnosti vjerskih zajednica i nacionalnih manjina i udruga iz područja istih kao i iz područja zaštite i unapređenja prirodnog okoliša te očuvanje flore i faune,

- kroz opće društveno korisne aktivnosti istih,

- kroz izvanredne i poticajne programe namijenjene praćenju tradicionalnih i značajnih vjerskih, manjinskih i ostalih priredbi u Gradu Delnicama.

Članak 5.

Ovim Programom financirat će se prije svega redovni programi i aktivnosti korisnika ovog Programa.

Članak 6.

Financijska sredstva za ostvarivanje javnih potreba u provođenju ovog Programa u 2008. godini osiguravaju se u Proračunu Grada Delnica za 2008. godinu.

Sredstvima za ostvarivanje ovog Programa raspolaže Gradonačelnik Grada Delnica kao naredbodavatelj za njegovo izvršenje.

Raspored financijskih sredstava iz stavka 1. ovoga članka po korisnicima obavlja, na prijedlog člana Poglavarstva zaduženog za područje sporta, Jedinstveni upravni odjel Grada Delnica (u daljnjem tekstu: Odjel), sukladno Planu raspodjele sredstava za ovaj Program za 2008. godinu.

U ime Grada, Gradonačelnik sklapa s korisnikom Ugovor temeljem dostavljenog izvješća o realizaciji Programa u prethodnoj kalendarskoj godini.

Plan raspodjele sredstava za programe javnih potreba u ovom području, na prijedlog člana Poglavarstva zaduženog za područje kulture izrađuje Odjel.

Plan iz prethodnog stavka ovoga članka nalazi se u privitku koji čini sastavni dio ovoga Programa.

Članak 7.

O izvršenju Programa i utrošku odobrenih sredstava za programe, korisnik podnosi polugodišnja izvješća Poglavarstvu.

Korisnik također podnosi Poglavarstvu ovjereni završni račun i to najkasnije do 15. ožujka tekuće godine za prethodnu godinu.

Članak 8.

Poglavarstvo putem Odjela prati namjensko korištenje sredstava i podnosi izvješće o ostvarivanju Programa Gradskom vijeću Grada Delnica.

Članak 9.

Ovaj Program stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije, a primjenjuje se od 1. siječnja 2008. godine.

Klasa: 402-08/07-01/13

Ur. broj: 2112-01-07-02

Delnice, 18. prosinca 2007.

GRADSKO VIJEĆE GRADA DELNICA

Predsjednik

Goran Muvrin, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=532&mjesto=51300&odluka=114
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr