SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 28. Petak, 13. srpnja 2007.
GRAD RIJEKA
30

79.

Na temelju odredbe članka 11. Zakona o komunalnom gospodarstvu (»Narodne novine« broj 36/95, 70/97, 128/ 99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03 - pročišćeni tekst, 82/04 i 178/04), provedenog postupka javnog prikupljanja ponuda za davanje koncesije za obavljanje djelatnosti za obavljanje djelatnosti tržnice na malo i članka 40. Statuta Grada Rijeke (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 23/01, 4/02, 13/02, 3/05, 9/06, 17/06 - pročišćeni tekst i 8/07), Gradsko vijeće Grada Rijeke na sjednici 12. srpnja 2007. godine donijelo je

ODLUKU
o davanju koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti tržnice na malo na lokalitetu Centralna tržnica i Tržnica Brajda u Gradu Rijeci

I.

Koncesija za obavljanje komunalne djelatnosti tržnice na malo na lokalitetu Centralna tržnica i tržnica Brajda u Gradu Rijeci daje se Trgovačkom društvu TRŽNICE RIJEKA d.d. Rijeka, Demetrova 3.

II.

Vrijeme trajanja koncesije je 10 (deset) godina.

III.

Visina naknade za koncesiju iznosi 7% godišnjeg prihoda koncesionara od tržne djelatnosti.

Naknada se plaća akontacijski - mjesečno do 8. u mjesecu za tekući mjesec u iznosu od 1/12 procijenjenog iznosa godišnje naknade od 1.083.000,00 kn.

Konačni obračun plaćanja naknade vrši se u roku od 15 dana, nakon zakonom utvrđenog roka izrade i predaje završnog računa.

IV.

Korisnik koncesije obvezan je prenositi sredstva amortizacije za objekte na tržnicama na malo koje su predmet koncesije. Iznos amortizacije utvrđuje Grad Rijeka svake godine najkasnije do 15. siječnja tekuće godine.

Sredstva amortizacije prenose se u iznosu od 1/12 godišnjeg iznosa do svakog 8. u mjesecu za tekući mjesec.

V.

Cijena tržnih usluga utvrđuje se Cjenikom.

Cjenik iz prethodnog stavka utvrđuje Poglavarstvo Grada Rijeke i sastavni je dio Ugovora o koncesiji.

VI.

Korisnik koncesije obvezan je:

- osigurati trajno i kvalitetno obavljanje komunalne djelatnosti tržnica na malo,

- djelatnost tržnice na malo obavljati sukladno Tržnom redu, na objektima i prostorima u utvrđenim shemom tržnih prostora kojima je utvrđena vrsta naprava, plan rasporeda prodajnih mjesta te namjena prodajnih mjesta,

- organizirati prodaju certificiranih poljoprivrednih proizvoda koji se mogu prodavati na svim vanjskim dijelovima tržnice gdje je dozvoljena prodaja prehrambenih proizvoda,

- vršiti tekuće održavanje prostora i objekata te u obvezi je i otkloniti i naknaditi sve štete koje nastaju kao posljedica propuštanja pažnje dobrog gospodara u korištenju i održavanju predmetnih objekata i prostora,

- za program čišćenja tržnih prostora obvezno zatražiti suglasnost Grada Rijeke,

- dostaviti Gradu Rijeci izvješće revizije kojim se utvrđuje realnost i objektivnost iskazanog prihoda iz tržne djelatnosti koje je osnova za obračun naknade 15 dana nakon isteka zakonskog roka za izradu i dostavu završnog računa,

- sufinancirati izradu i postavu kioska za prodaju cvijeća predviđene projektom uređenja kod uređenja III. faze Kazališnog parka u Ulici Milke Trnine.

VII.

Na temelju ove Odluke Grad Rijeka i odabrani podnositelj ponude sklopit će ugovor o koncesiji sukladno odredbi članka 12. Zakona o komunalnom gospodarstvu.

O b r a z l o ž e nj e

Na temelju članka 11. Zakona o komunalnom gospodarstvu Poglavarstvo Grada Rijeke na sjednici održanoj 5. lipnja 2007. godine prihvatilo je prijedlog za raspisivanje javnog prikupljanja ponuda za davanje koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti tržnice na malo na lokalitetu Centralna tržnica i tržnica Brajda u Gradu Rijeci.

Prema uvjetima iz javnog prikupljanja ponuda, kriterij za odabir najpovoljnije ponude su: poslovni ugled podnositelja ponude, sposobnost za ostvarenje koncesije, povoljnost ponude (tehnička i financijska), povoljnost ponude za provedbu mjera očuvanja i zaštite okoliša.

Sukladno odredbi članka 11. Zakona u provedenom postupku javnog prikupljanja ponuda, na temelju utvrđenog poslovnog ugleda, sposobnosti za ostvarenje koncesije, tehničke i financijske povoljnosti ponude te povoljnosti ponude za provedbu mjera očuvanja i zaštite okoliša, ponuditelj TRŽNICE RIJEKA d.d. Rijeka, Demetrova 3 utvrđen je sposobnim za obavljanje komunalne djelatnosti tržnice na malo na Centralnoj tržnici i Tržnici Brajda u Rijeci. Slijedom navedenog, odlučeno je kao u izreci.

UPUTA O PRAVNOM LIJEKU

Protiv ove odluke žalba nije dopuštena, već se može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Hrvatske u roku od 30 dana od dana primitka odluke. Tužba se predaje ili šalje neposredno Upravnom sudu Republike Hrvatske.

Klasa: 021-05/07-01/144

Ur. broj: 2170-01-10-07-2

Rijeka, 12. srpnja 2007.

GRADSKO VIJEĆE GRADA RIJEKE

Predsjednica
Gradskog vijeća
Dorotea Pešić-Bukovac, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=511&mjesto=51000&odluka=79
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr