SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 14. Četvrtak, 5. travnja 2007.
OPĆINA VRBNIK
30

13.

Temeljem članka 8. točka (2), članka 9. točka (5), članka 12. točka (3), članka 13., članka 28. točka (5) i članka 58. točka (1) Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (»Narodne novine« broj 138/06) i članka 38. Statuta Općine Vrbnik (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 34/05 i 41/ 05) Općinsko vijeće Općine Vrbnik je na svojoj 12. sjednici 31. siječnja 2007. godine donijelo

ODLUKU
o radnom vremenu u ugostiteljstvu

Članak 1

Ovom se Odlukom propisuju raspored, početak i završetak radnog vremena u ugostiteljstvu, kriteriji za drugačiji raspored, početak i završetak radnog vremena za pojedine objekte u kojima se pružaju ugostiteljske usluge, te zabrana posluživanja alkoholnih pića u određenom razdoblju tijekom dana.

Članak 2.

Za ugostiteljske objekte na području Općine Vrbnik utvrđuje se sljedeće radno vrijeme:

1. Ugostiteljski objekti za smještaj (hoteli, moteli, pansioni i dr.) i kampovi tijekom cijele godine (ljeti i zimi) rade svaki dan od 0,00 do 24,00 sata.

U ugostiteljskim objektima koji posluju u sastavu ovih objekata, radno vrijeme određuje vlasnik objekta.

2. Restorani i Barovi od 6,00 do 02,00 sata.

3. Barovi koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima (ispunjavaju uvjete za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada), samo u zatvorenim prostorima od 21,00 do 6,00 sati.

4) Restorani i Barovi koji se nalaze izvan naseljenih područja naselja od 0,00 do 24,00 sata.

Članak 3.

Općinsko poglavarstvo po službenoj dužnosti može rješenjem za pojedine ugostiteljske objekte odrediti raniji završetak radnog vremena od radnog vremena propisanog ovom odlukom najduže za dva sata ako učestalo narušava javni red i mir, ne pridržava se propisanog radnog vremena ili ne ispunjava uvjete za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada.

Članak 4.

Općinsko poglavarstvo može na zahtjev ugostitelja za pojedine ugostiteljske objekte, rješenjem odrediti drugačije radno vrijeme radi organiziranja prigodnih proslava (doček Nove godine, svadbi, maturalnih zabava, Ivanja, Razgon i sličnih događanja).

Članak 5.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata koji pružaju jednostavne usluge:

Objekti u kojima građani pružaju jednostavne ugostiteljske usluge od 10,00 do 24,00 sata.

Članak 6.

Ugostitelj je dužan vidno istaknuti na ulazu u objekt obavijest o radnom vremenu i radnim, odnosno neradnim danima i pridržavati se istaknutog radnog vremena usklađenog s propisanim radnim vremenom.

Ugostiteljski objekti mogu biti zatvoreni iz opravdanih razloga. O tome ugostitelj mora obavijestiti: Republika Hrvatska, Ured državne uprave u Primorsko goranskoj županiji, Služba za gospodarstvo Ispostava Krk Gradski, u roku od osam dana od nastale promjene te obavijest istaknuti na ulazu u ugostiteljski objekt.

Članak 7.

Ugostitelji ne smiju usluživati alkoholna pića gostu mlađem od 18 godina.

Članak 8.

Ugostitelj može pružati i jednostavne ugostiteljske usluge ambulantno (izvan poslovnih prostorija i prostora ugostitelja).

Ambulantno se mogu usluživati jela u konfekcioniranom stanju, bezalkoholna pića, napici i sladoled u skladu sa zahtjevima higijene.

Općinsko vijeće odlučuje o prostoru na kojem se jednostavne ugostiteljske usluge smiju pružati ambulantno.

Članak 9.

Za pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga moraju biti ispunjeni sljedeći tehnički i zdravstveni uvjeti:

1. da su namirnice zaštićene od kvarenja i zagađivanja,

2. da su osigurani uvjeti za zaštitu zdravlja gostiju i zaposlenog osoblja,

3. da je osigurana dovoljna količina zdrave i pitke vode za zaposleno osoblje i goste,

4. da je osigurano higijensko rukovanje namirnicama i pićem,

5. da je osiguran dovoljan broj posuda za otpatke i njihovo pravovremeno uklanjanje,

6. da se usluživanje jela i pića vrši isključivo s priborom za jednokratnu upotrebu,

7. da je teren dovoljno osvijetljen da se usluge mogu pružati i noću,

8. da je prostor za pripremu i usluživanje jela završno obrađen materijalom koji se lako čisti, a iznimno ako se koristi prirodni prostor treba izabrati mjesto na kojem neće postojati štetni utjecaji okoline.

Nadležni ured državne uprave utvrđuje jesu li ispunjeni uvjeti iz prethodnog stavka i može li ugostitelj pružati jednostavne ugostiteljske usluge.

Članak 10.

Ugostiteljske usluge u pokretnom objektu mogu se na području Općine Vrbnik pružati na prostorima gdje se održavaju javni skupovi, vjerske i druge svečanosti, sajmovi i na plažama.

U posebnim slučajevima usluge u pokretnom objektu mogu se na području Općine Vrbnik pružati samo po posebnoj Odluci Općinskog vijeća.

Članak 11.

Inspekcijski nadzor nad provedbom ove Odluke, uvjeta i načina rada nadziranih pravnih i fizičkih osoba provode

nadležni gospodarski inspektori i drugi inspektori, svaki u okviru svoje nadležnosti, sukladno posebnim propisima.

Članak 12.

Stupanjem na snagu ove Odluke stavlja se izvan snage Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti Klasa: 335-01/96-01/1; Ur. broj: 2142/7-96-01/1 od 1. travnja 1996. godine.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Odluka će biti izvješena i na oglasnim pločama u naseljima Općine Vrbnik.

Klasa: 335-01/07-01/01

Ur. broj: 2142-07-03-07-1

Vrbnik, 31. siječnja 2007.

Predsjednik
Općinskog vijeća
Branko Pavan, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=497&mjesto=51516&odluka=13
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr