SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 14. Četvrtak, 5. travnja 2007.
OPĆINA VIŠKOVO
30

6.

Na temelju članka 58. stavka 1. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (»Narodne novine« broj 138/06) i članka 27. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 24/01, 15/04 i 6/06), Općinsko vijeće Općine Viškovo, na 18.sjednici održanoj 29. ožujka 2007. godine donijelo je

ODLUKU
o ugostiteljskoj djelatnosti

I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovom se Odlukom propisuje radno vrijeme ugostiteljskih objekata te prostori na kojima mogu biti smješteni ugostiteljski objekti u kiosku, kontejneru, nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanje ugostiteljskih usluga kao i njihov vanjski izgled na području Općine Viškovo (u daljnjem tekstu: Općina).

II. RADNO VRIJEME

Članak 2.

Ugostiteljski objekti iz skupine »Hoteli« i kampovi iz skupine »Kampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj« obavezno posluju u vremenu od 0,00 do 24,00 sata svaki dan.

Ostali ugostiteljski objekti, ovisno o vrsti, mogu raditi u slijedećem radnom vremenu.

1. ugostiteljski objekti iz skupine »Restorani« (restoran, gostionica, zdravljak, zalagaonica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnica tip I., slastičarnica tip II., slastičarnica tip III., restoran brze prehrane, objekt brze prehrane tip I., objekt brze prehrane tip II.) i pojedini ugostiteljski objekti iz skupine »Barovi« (kavana, caffe bar, pivnica, buffet, krčma i konoba), u vremenu od 6,00 do 24,00 sata.

2. ugostiteljski objekti iz skupine»Restorani« i »Barovi« koji se ne nalaze neposredno uz građevinsku česticu na kojoj je legalno izgrađen stambeni objekt i koji se ne nalazi u objektu koji ima stambenu jedinicu u svom sklopu, u vremenu od 6,00 do 2,00 sata petkom i subotom (odnosno od 6,00

petak do 2,00 sata subota i od 6,00 subota do 2,00 sata nedjelja).

3. ugostiteljski objekti iz skupine »Barovi«, koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima (noćni klub, noćni bar, disko klub i disko bar) pod uvjetom da su od najbližeg legalno izgrađenog stambenog objekta udaljeni najmanje 300 m, u vremenu od 21,00 do 6,00 sati.

4. ugostiteljski objekti iz skupine »Restorani« i »Barovi« koji se nalaze izvan naseljenog područja pod uvjetom da su od najbližeg legalno izgrađenog stambenog objekta udaljeni najmanje 300 m, u vremenu od 0,00 do 24,00 sata.

5. ugostiteljski objekti iz skupine »Objekti jednostavnih usluga« u vremenu od 7,00 do 22,00 sata.

Iznimno od odredbe stavka 2. točka 5. ovoga članka, radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine »Objekti jednostavnih usluga« za vrijeme održavanja manifestacija pod pokroviteljstvom Općine, utvrđuje na zahtjev organizatora, a na prijedlog Upravnog odjela za prostorno i urbanističko planiranje, uređenje naselja i stanovanja, komunalne djelatnosti i gospodarstvo (u daljnjem tekstu: Odjel), Općinsko poglavarstvo.

Članak 3.

Općinsko poglavarstvo može po službenoj dužnosti, na prijedlog Odjela, za pojedine ugostiteljske objekte rješenjem odrediti najduže za dva sata raniji završetak radnog vremena od radnog vremena propisanog odredbama članka 2. stavka 2. točke 2., te članka 3. ove Odluke, ako se u provedenom postupku utvrdi da je ispunjen jedan od slijedećih uvjeta.

- da je doneseno izvršno pisano rješenje o zabrani rada ugostitelju od nadležnog gospodarskog inspektora, kojim je utvrđeno nepridržavanje radnog vremena propisanog ovom Odlukom,

- da je donesena pravomoćna presuda Prekršajnog suda, na osnovu prijave nadležne policijske postaje o remećenju javnog reda i mira u objektu, odnosno njegovoj neposrednoj okolini,

- da je od strane sanitarne inspekcije dostavljen nalaz kojim je mjerenjem od strane pravne osobe ovlaštene za mjerenje razine buke utvrđeno prekoračenje najviše dopuštene razine buke za noć.

Postupak iz stavka 1. ovog članka provodi Odjel.

Članak 4.

Općinsko poglavarstvo može na zahtjev ugostitelja, a na prijedlog Odjela za pojedine ugostiteljske objekte iz članka 2. stavka 2. točke 1. ove Odluke rješenjem odrediti drukčije radno vrijeme od radnog vremena propisanog odredbama ove Odluke, radi organiziranja prigodnih proslava (dočeka Nove godine, manifestacija pod pokroviteljstvom Općine, organizacije svadbi i maturalnih zabava i slično) pod uvjetom da za ugostitelja koji posluje u navedenom objektu nije donesena mjera ranijeg završetka radnog vremene iz članka 4. stavka 1. ove Odluke, odnosno da nije pokrenut postupak za skraćenje radnog vremena i da ne postoji dospjelo a nenaplaćeno dugovanje prema Općini.

Zahtjev iz stavka 1. ovoga članka podnosi se u roku od trideset dana prije održavanja prigodne proslave.

Uz zahtjev ugostitelj je dužan priložiti rješenje sanitarne inspekcije da su provedene mjere za zaštitu od buke za rad noću.

Postupak iz stavka 1. ovoga članka provodi Odjel.

III. PROSTORI I VANJSKI IZGLED ODREĐENIH UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Članak 5.

Ugostiteljski objekti u kiosku, kontejneru, nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanje ugostiteljskih usluga, mogu biti postavljeni na području Općine ukoliko je njihova lokacija određena važećim detaljnim planom uređenja određenog područja.

Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, ugostiteljski objekti iz stavka 1. ovoga članka koji se postavljaju za svrhu pružanja ugostiteljskih usluga prilikom organiziranih manifestacija, sajmova ili priredbi pod pokroviteljstvom Općine Viškovo, mogu biti smješteni i bez ograničenja udaljenosti od postojećeg ugostiteljskog objekta u građevini, zasebnom odjelu građevine ili poslovnom prostoru u kojem se obavlja druga djelatnost.

IV. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 6.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje vrijediti Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 17/02 i 30/05).

Članak 7.

Postupci koji su pokrenuti po odredbama Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti (»Službene novine« Primorsko-goranske županije broj 17/02 i 30/05), dovršit će se po odredbama ove Odluke.

Članak 8.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije.

Klasa: 021-04/07-01/5

Ur. broj: 2170-09-07-01-3

Viškovo, 29. ožujka 2007.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŠKOVO

Predsjednik

Općinskog vijeća

Radovan Brnelić, v. r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=497&mjesto=51216&odluka=6
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr