SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 7. Ponedjeljak, 26. veljače 2007.
GRAD DELNICE
30

20.

IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH
ODBORA NA PODRUČJU GRADA DELNICA

nedjelja, 01. TRAVNJA 2007.

Članak 1.

Gradsko poglavarstvo Grada Delnica raspisalo je izbore za članove Vijeća Mjesnog odbora Brod na Kupi, Crni Lug, Delnice, Lučice i Turke dana 21. veljače 2007. Odluka je stupila na snagu danom objave u »Službenim novinama Primorsko-goranske županije« broj 06/07 od 22. veljače 2007.

Izbori će se održati u nedjelju, 1. travnja 2007.

Članak 2.

Rokovi teku od 23. veljače 2007. u 00,01 sati.

Članak 3.

Političke stranke i birači s prebivalištem na području mjesnog odbora za čije se vijeće izbori provode mogu predložiti liste kandidata (dalje: liste) za izbor članova vijeća toga mjesnog odbora. Prijedlozi liste moraju prispjeti nadležnom povjerenstvu do

6. ožujka 2007. do 24,00 sata.

U prijedlogu liste, kandidati moraju biti poredani od rednog broja 1. do zaključno rednog broja 5., tj. koliko se članova u vijeće mjesnog odbora bira. Predlagatelj slobodno utvrđuje redoslijed kandidata na listi.

U vijeća mjesnih odbora bira se broj članova u skladu sa Statutom Grada Delnica, tj. ukupno 5 članova.

Članak 4.

Političke stranke prijedlog liste za izbor članova vijeća (Obrazac VMOGD - 1) zajedno s očitovanjem kandidata o prihvaćanju kandidature (Obrazac VMOGD - 3) podnose Povjerenstvu za izbor članova vijeća.

Članak 5.

Birači prijedlog liste za izbor članova vijeća (Obrazac VMOGD - 2), potpise birača koji podržavaju nezavisnu listu (Obrazac VMOGD - 2/1) zajedno s očitovanjem kandidata o prihvaćanju kandidature (Obrazac VMOGD - 3) podnose Povjerenstvu za izbor članova vijeća.

Kada birači kao ovlašteni predlagatelji predlažu nezavisnu kandidacijsku listu za pravovaljanost liste dužni su prikupiti najmanje 50 potpisa birača.

Svaki birač može svojim potpisom podržati samo jednu listu za izbor članova vijeća mjesnog odbora.

Prijedlog kandidature za izbor kandidata s kandidacijske liste mogu pravovaljano podržati samo birači s prebivalištem na području mjesnog odbora za čije se vijeće izbori provode.

Članak 6.

Izbore za članove vijeća mjesnih odbora provoditi će Gradsko izborno povjerenstvo i Birački odbori navedenih mjesnih odbora.

Sjedište Povjerenstava je u Gradskoj upravi Grada Delnica, Ante Starčevića 4.

Sve potrebne obrasce za liste kandidata mogu se dobiti u sjedištu Povjerenstava, a informacije osobno ili putem telefona 831-055 i 831-131.

Članak 7.

Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Delnica, Obvezatne upute i Obrasci objavljeni su u »Službenim novinama« Primorsko-goranske županije broj 06/07 te na WEB stranici Grada Delnica.

Delnice, 26. veljače 2007.

GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO

Predsjednica
Brankica Malnar, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=490&mjesto=51300&odluka=20
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr