SADRŽAJ | ŽUPANIJA | GRADOVI | OPĆINE | OSTALO | ARHIVA | TRAŽILICA | IMPRESSUM


 
Godina XV. - broj 4. Petak, 9. veljače 2007.
GRAD KRALJEVICA
30

2.

Temeljem članka 58. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (»Narodne novine« broj 138/06), članka 27. Statuta Grada Kraljevice (»Službene novine« broj 34/01 i 11/06) te članka 21. Poslovnika o radu Gradskog vijeća i radnih tijela Gradskog vijeća Grada Kraljevice, Gradsko vijeće, na 15. sjednici održanoj dana 5. veljače 2007. godine donosi

ODLUKU
o ugostiteljskoj djelatnosti

Članak 1.

Ovom Odlukom propisuje se početak i završetak radnog vremena ugostiteljskih objekata na području Grada Kraljevice, kriterije temeljem kojih Gradsko poglavarstvo može odrediti drukčiji početak i završetak radnog vremena za pojedine ugostiteljske objekte, lokacije područja naselja koja se nalaze izvan naseljenih područja naselja gdje ugostiteljski objekti iz skupine »Restorani« i »Barovi« mogu raditi od 0.00 do 24.00 sata te prostore na kojima mogu biti ugostiteljski objekti u kiosku, kontejneru, nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanje ugostiteljskih usluga.

Članak 2.

Ugostiteljski objekti iz skupine »Restorani« i »Barovi« mogu raditi od 06.00 sati do 24.00 sata.

Ugostiteljski objekti iz stavka 1. ovog članka mogu raditi od 06.00 do 02.00 sati od 1. lipnja do 1. listopada.

Ugostiteljski objekti iz skupine »Restorani« i »Barovi« koji se nalaze u uvali Scott, turističkoj zoni Oštro, objekti koji se nalaze u dvorcu »Nova Kraljevica« mogu raditi od 0.00 do 24.00 sata od 1. lipnja do 1. listopada.

Ugostiteljski objekti iz skupine »Barovi« koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima, samo u zatvorenim prostorima mogu raditi od 21.00 do 06.00 sati.

Članak 3.

Gradsko poglavarstvo može za pojedine ugostiteljske objekte iz članka 2. ove Odluke rješenjem odrediti raniji završetak radnog vremena od radnog vremena propisanog istim člankom najduže za dva sata, u slučaju:

- učestalog remećenja javnog reda i mira,

- narušavanjem kvalitete stanovanja.

Članak 4.

U slučaju organiziranja prigodnih proslava (doček Nove godine, vjenčanja, maturalnih zabava, održavanja maškara, sportskih igara, proslava i manifestacija koje u promidžbeno - turističke svrhe organizira Turistička zajednica Grada Kraljevice i Grad Kraljevica i sl. događanja) Gradsko poglavarstvo ovlašteno je rješenjem na zahtjev ugostitelja za pojedine ugostiteljske objekte iz skupine »Restorani« i »Barovi« odrediti drukčiji početak i završetak radnog vremena.

Članak 5.

Ugostiteljski objekti iz skupine »Objekti jednostavnih usluga« rade od 10.00 sati do 24.00 sata.

Članak 6.

Na području uvale Črišnjeva te u turističkim zonama na području Grada određenim Prostornim planom Grada Kraljevice mogu biti smješteni ugostiteljski objekti u kiosku, kontejneru, nepokretnom i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sl. napravama za pružanje ugostiteljskih usluga.

Članak 7.

Posebnom Odlukom Gradskog vijeća propisat će se vanjski izgled ugostiteljskih objekata iz članka 6. ove Odluke.

Članak 8.

Posebnom odlukom Gradskog poglavarstva odredit će se prostor za kampiranje izvan kampova iz skupine »Kampovi i ostali ugostiteljski objekti za smještaj« te uvjeti koje taj prostor mora ispunjavati, kao i vrijeme trajanja takvog kampiranja.

Kampiranje iz stavka 1. ovog članka moguće je samo za vrijeme održavanja sportskih, skautskih, kulturno-umjetničkih, vjerskih i sličnih manifestacija organiziranih od strane

neprofitnih organizacija, Grada Kraljevice i Turističke zajednice Grada Kraljevice.

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu osam dana od dana objave u »Službenim Novinama« Primorsko-goranske županije.

Članak 10.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaju vrijediti odredbe Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti (»Službene novine« broj 3/96).

Klasa: 335-01/07-01/1

Ur. broj: 2170/08-08-07-01

Kraljevica, 5. veljače 2007.

GRADSKO VIJEĆE GRADA KRALJEVICE

Predsjednik
Danijel Frka, v.r.

 

http://sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&izdanje=487&mjesto=10001&odluka=2
© Primorsko-goranska županija 2002.-2003. Sva prava pridržana.
Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima.
Programska podrška
www.netcom.hr